×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
اسفند ۲۶, ۱۴۰۳, ۴:۱۵ ق٫ظ
true
true
فشاری که بخش خصوصی تحمل کرد هرگز به بخش دولتی وارد نشد

عضو اتاق ایران گفت: طی ۱۰ سال گذشته دولت های مختلف با به کارگیری سیاست‌های ناکارآمد برای بازگشت ارز صادراتی، فقط به بخش خصوصی فشار وارد کردند و بخش خصولتی را رها کرده بودند.

به گزارش مهر، رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر خود با مسئولان نظام، در بخشی از سخنان خود بر لزوم اصلاح نظام ارزی کشور و تقویت پول ملی تأکید کردند. ایشان به ویژه در زمینه بازگشت ارزهای صادراتی، بر اهمیت آن برای ثبات اقتصادی کشور اشاره کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این خصوص فرمودند: «در مورد ارز، برگشت ارزهای کسانی که درآمد صادراتی ارزی دارند، خیلی مهم است. من شنیدم زمان مرحوم آقای رئیسی (رحمة الله علیه) گفته شد که برخی از شرکت‌های بزرگ، یعنی شرکت‌های کلان و مهم و بزرگ دولتی که مال دولت هم هست، اینها صادرات دارند، درآمد ارزی دارند که ارزِ این درآمد برنمی‌گردد به بانک مرکزی. ایشان یک فکری کرده بود، علاجی درست کرده بود و آن اینکه این شرکت‌ها متعهّد بشوند هر کدام یک کار بزرگی را در کشور انجام بدهند؛ مثلاً فرض کنید که در فلان منطقه آب شرب و آب مثلاً کشاورزیِ فلان منطقه‌ی کم‌آب را تأمین کنند، یا فلان پالایشگاه را بزنند یا نیروگاهِ مثلاً فرض کنید دویست مگاواتی، سیصد مگاواتی را تولید کنند؛ قول داده بودند. دو سه ماه بعد، من از ایشان پرسیدم، گفتم که این کاری که بنا بود این شرکت‌ها بکنند به کجا رسید، ایشان اطّلاعی نداشت. گفت من سوال می‌کنم به شما جواب می‌دهم. بعد از مثلاً یک هفته، دو هفته، ایشان یک گزارشی به من دادند، گفتند این گزارش را اینها دادند. من نگاه کردم دیدم این گزارش مهمل است؛ پوچ! اصلاً این گزارش نشان‌دهنده‌ی هیچ اقدامی نیست، [بلکه] یک مقدار عدد و رقم پشت سر هم گذاشته‌اند. ایشان دنبال این کار بود. خب اینها جزو کارهایی است که باید انجام بگیرد.»

در این ارتباط مهراد عباد عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با مهر گفت: با توجه به تحریم‌ها و به خصوص تحریم‌های بانکی، کشور با محدودیت های ارزی مواجه شد؛ به این شکل که صادرات کم شد و در نتیجه منابع ارزی کاهش یافت.

وی افزود: این ماجرا مربوط به ۱۰ سال پیش است و از آن زمان تاکنون دولت برای مدیریت منابع ارزی سیاست‌های مختلفی را در حوزه واردات و صادرات اتخاذ کرد. در حوزه صادرات قوانین جدید وضع شد که فقط مخصوص شرکت‌های بخش خصوصی بود و فشار زیادی به این شرکت‌ها وارد کرد.

عباد ادامه داد: در واقع فشار اصلی به شرکت‌های بخش خصوصی که صادرکننده هستند وارد کرد به این ترتیب که شرکت‌ها ملزم شدند مشخص کنند ارزی که از طریق صادرات به دست آورده‌اند چگونه به کشور برمی‌گردد. در همین راستا نیز دولت چند روش گذاشت به این شکل که ارز حاصل از صادرات را یا در قالب اسکناس و یا از طریق سیستم بانکی برگردانند و یا اینکه در قبال صادرات، واردات انجام دهند. درصدهای مختلفی هم برای بازگشت ارز در نظر گرفته بودند.

وی اضافه کرد: به قدری این سیاست‌ها ناکارآمد بود که در این سال‌ها دائم در حال تغییر بود و انواع و اقسام روش‌ها را با درصدهای مختلف، زمان بندی های متفاوت و… برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به کار گرفتند.

عباد با بیان اینکه در این سال‌ها دولت‌ها به دلیل نداشتن منابع ارزی، فشار زیادی به بخش خصوصی وارد کردند، گفت: نکته این است که پیش از این فشارها، صادرکنندگان شناسنامه دار عملاً ارز را بر می‌گردانند زیرا صادرکننده کالا صادر می‌کند تا ارز برگردد و بتواند با این ارز نسبت به افزایش تولید اقدام کند تا به تبع آن صادرات را افزایش دهد. بخش کوچکی از صادرکنندگان بودند که ارز را برنمی‌گردانند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: به هر حال دولت‌های مختلف این سیاست را در پیش گرفتند که به بخش خصوصی فشار وارد کنند و از آن طرف عملاً هیچ فشاری به شرکت‌های دولتی که صادرات زیادی هم انجام دهند، وارد نکردند.

وی ادامه داد: امروز بین ۸۰ تا ۸۵ اقتصاد کشور در اختیار دولت است و مسلماً همین قدر هم ارز کشور را در اختیار دارند؛ حتی به گفته یکی از نمایندگان مجلس ۸۰ درصد شرکت‌هایی که ارز را به کشور بازنگردانده اند دولتی هستند.

عباد تصریح کرد: فشاری که بخش خصوصی تحمل کرد هرگز به بخش دولتی وارد نشدفشاری که بخش خصوصی تحمل کرد هرگز به بخش دولتی وارد نشد؛ یک دوره‌ای کارت‌های بازرگانی صادرکنندگان را ابطال کردند و اجازه فعالیت ندادند در حالی که در شرایط تحریمی توانایی بخش خصوصی کمتر از بخش دولتی است زیرا شرکت‌های دولتی ارتباطات راحت تری می‌توانند بگیرند و نقل و انتقال پول از سوی دولت‌ها آسان‌تر است اما بخش خصوصی توانایی برقراری این مدل از ارتباطات را ندارد.

وی افزود: عملاً به بخش خصوصی وارد شد و به صادرات کشور لطمه زیادی وارد شد زیرا نقل و انتقال پول از طریق سیستم بانکی امکان پذیر نیست و صادرکننده با انتقال چندباره پول از صرافی‌های مختلف پول را به کشور بر می‌گرداند. از آن طرف دولت ارز حاصل از صادرات نفت و گاز را به راحتی به کشور بیاورد. حتی چند بار قصد تهاتر داشتند که در نهایت مشخص نشد تهاتر انجام شده یا خیر؛ آخرین بار می‌گفتند قرار است از سریلانکا برای تسویه بدهی‌های نفتی خود چای بدهد که در نهایت مشخص نشد این تهاتر به نتیجه رسید یا خیر.

 

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches