×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
اسفند ۳۰, ۱۴۰۳, ۲:۵۹ ب٫ظ
true
true
ضریب بازیافت میدان گازی پارس جنوبی به ۷۵ درصد افزایش می‌یابد

مجری طرح راهبردی فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی با اشاره به جزئیات این پروژه عظیم و راهبردی، گفت: ضریب بازیافت میدان با اجرای این طرح از ۵۴ درصد به ۷۵ درصد افزایش می‌یابد و ارزش اقتصادی ۷۸۰ میلیارد دلاری برای کشور خواهد داشت.

به گزارش اقتصادتهران به نقل از وزارت نفت، محمد مهدی توسلی‌پور اظهار داشت: میدان گازی پارس جنوبی بین کشور ایران و قطر مشترک است و ۷۰ درصد گاز مصرفی و ۴۰ درصد خوراک تولید بنزین کشور را تأمین می‌کند که این موضوع نقش راهبردی این میدان مشترک را نشان می‌دهد.

وی گفت: به‌تازگی وارد نیمه دوم عمر برداشت از این میدان مشترک شده‌ایم و مشابه همه میدان‌های گازی و نفتی دنیا که بعد از وارد شدن به نیمه دوم عمر خود دچار افت فشار و تولید خواهند شد، ما هم ناگزیر بودیم برای این اتفاق تمهیداتی بیندیشیم.

توسلی‌پور با اشاره به اینکه شرکت نفت و گاز پارس مطالعاتی را برای جبران این افت فشار انجام داد و بیش از ۲۰ سناریو برای انتخاب گزینه برتر مطرح شده است، افزود: گزینه‌هایی از جمله اجرای فشارافزایی در بخش خشکی در بخش فراساحل یا حتی ترکیب این کار در خشکی و دریا مطرح شد و پس از مدنظر قرار دادن معیارها و شاخص‌های مقدار ازدیاد برداشت از میدان، شاخص‌های اقتصادی، زیست‌محیطی، پدافند غیرعامل و حتی شاخص‌های اجرایی، سرانجام گزینه فراساحل به‌عنوان گزینه برتر انتخاب شد.

درآمد ۷۸۰ میلیارد دلاری با اجرای طرح فشارافزایی

مجری طرح راهبردی فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی ادامه داد: در پایان این مطالعات، برای اجرای این کار در فراساحل و پوشش ۲۸ فاز استاندارد، هفت مجتمع یا هفت هاب فشارافزایی را تعریف کردیم که در هرکدام از این هاب‌ها، دو سکوی فشارافزایی به ظرفیت یک میلیارد فوت‌مکعب در روز برای افزایش فشار، دو سکوی تولید برق و دو سکوی اقامتی برای اقامت ۱۲۰ نفر از کارکنان عملیاتی شرکت در نظر گرفتیم.

توسلی‌پور با بیان اینکه برای اتصال سکوهای سرچاهی به سکوهای فشارافزایی، بیش از ۴۰ کیلومتر خطوط لوله دریایی و درمجموع ۴۲ سکوی دریایی و بالغ بر ۶۰۰ کیلومتر خط لوله خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: در قالب قراردادهایی با پیمانکاران توانمند داخلی و استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی این کار به سرانجام می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه بعد از اجرای کامل این پروژه ما شاهد افزایش ضریب بازیافت میدان پارس جنوبی از ۵۴ درصد به ۷۵ درصد خواهیم بود، گفت: عایدی مالی و ارزش اقتصادی گاز و میعانات گازی حاصل از اجرای این طرح، بیش از ۷۸۰ میلیارد دلار است.

ارتقای دانش فنی و ایجاد هزاران فرصت شغلی

مجری طرح راهبردی فشار افزایی میدان گازی پارس جنوبی افزود: نکته بعدی حائز اهمیت این است پیش از این در داخل کشور تجربه ساخت سکوهایی را که حدود ۱۰ هزار تن وزن داشته باشند نداشته‌ایم و این پروژه کمک می‌کند مجموعه یاردهای ساخت سکو در داخل کشور دانش ساخت این سکو را به‌دست آورند، همچنین می‌توانند به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم هزاران شغل را ایجاد کنند که ظرفیت مطلوبی را برای جذب نیروی انسانی توانمند چه در حوزه مهندسی، چه در حوزه اجرا و چه در حوزه کارگری برای کشور به ارمغان می‌آورد.

توسلی‌پور گفت: امیدوارم با اجرای کامل این پروژه شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت و گاز پارس بتوانند نقش قابل‌توجهی در مدیریت تراز گازی کشور ایفا کنند. با اجرای کامل این طرح، نه‌تنها تولید گاز کشور پایدار می‌شود، بلکه با ارتقای دانش فنی و ایجاد فرصت‌های شغلی، گام بلندی در مسیر توسعه صنعت نفت و گاز ایران برداشته می‌شود.

 

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches