true

معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: راهاندازی پویش «شیش دونگ برانیم» بهمنظور کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تلفات جادهای طراحی شده است که در راستای اجرای هرچه بهتر آن، مادران و سرنشینان نقش خطیری داشته و در کنار آن باید به ارتقای برخی رفتارها بپردازیم.
به گزارش اقتصادتهران، مهران قربانی در گفتوگو با ایرنا افزود: سازمان راهداری با توجه به طیف وسیعی از وظایف، برای طرح نوروزی نیز سلسله اقداماتی را در نظر گرفته است که از جمله این اقدامات، ایمنسازی راهها برای حفظ جان هموطنان در سفرهای نوروزی است. همچنین احیای خط کشی راهها، نصب تابلوهای اخطاری و انتظامی در شبکه راهها و ترمیم رویه راهها با رفع ناهمواری و چالههای مخاطرهانگیز و غیره را در برنامه دارد.
وی ادامهداد: در این راستا، آمادهسازی و مهیا شدن سیستم حمل و نقل عمومی، ناوگان اتوبوسی، مینیبوسی و سواری کرایه، آماده سازی مجتمعهای خدمات رفاهی و پایانههای مرزی در دستور کار است تا سفری ایمن برای هموطنان داشته باشیم.
قربانی بیانداشت: از شروع طرح نوروزی در ۲۵ اسفند ماه ۱۴۰۳ تا ۱۵ فروردین ماه، ۱۴۰۴ مقرر شده مجتمعهای خدمات رفاهی در هر استان در چند ایستگاه، پویش ارتقای رفتار رانندگان و سرنشینان وضعیت نقلیه را در قالب پویش سراسری «نه به تصادف» و عبارت «شیش دونگ برانیم» در دستور کار داشته باشند.
وی اظهار داشت: بررسیهای ما نشان میدهد در سفرهای گروهی بهویژه در ایام نوروز در قالب رفتارهای انسانی باید دو موضوع را ارتقا دهیم تا در کاهش تصادفات موثر بیفتد؛ موضوع نخست به شخص راننده برمیگردد که خودش فکر میکند آمادگی لازم را برای طی مسیر دارد اما با پدیدهای به نام «لحظاتی از عدم حضور ذهن» و ایجاد «حواس پرتی لحظهای» از تصمیم گیری مناسب فاصله میگیرد؛ به این منظور ما واژه «شیش دونگ برانیم» را انتخاب کردیم تا اثرگذاری لازم را در مخاطبان داشته باشد.
معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: در قالب این عبارت مهارتهای ششگانهای هست که اگر رانندگان آن مهارتها را در خود تمرین کرده یا ارتقا دهند، از حواس پرتی، خمودگی و خواب آلودگی میتوانند فاصله بگیرند.
وی اظهار داشت: همچنین تکنیکهایی در قالب این مهارتهای ششگانه از جمله مهربانی و عدم قضاوت رفتار رانندگان یا لجبازی در طول سفر آموزش داده میشود.
قربانی ادامهداد: به این منظور در قالب کلیپهایی که در دست تهیه است، پوسترهایی و بروشورهایی که تهیه شده، به دنبال آن هستیم تا به اشاعه این تکنیکها و رفتارها در فضای مجازی، صدا و سیما و ایستگاههای ثابت در استانها بپردازیم.
وی گفت: ۵۰ درصد یک سفر ایمن خانوادگی و گروهی، به رفتار سرنشینان به ویژه فرد کنار راننده به مثابه یک کمک خلبان باز میگردد.
این مقام مسئول راهداری با اشاره به دو نقش همراهان، یادآور شد: یک نقش، «نقش منفی» است که با سکوت در برابر رفتارهای اشتباه رانندگان اتفاق میافتد. ما در قالب این پویش میخواهیم مطرح کنیم که جان افراد شیرین است و نباید به راننده اجازه داد که جان خود و سایر سرنشینان را به خطر بیاندازد.
وی بیانداشت: در قالب این شعار، قرار است تکنیکهای آموزش داده شود که چگونه آگاهانه و هوشمندانه از راننده بخواهیم که رفتار خود را تعدیل کند. اینها تکنیکهایی است که در جهان روی آنها کار شده و ما در قالب بسته فرهنگی، در کنار اقدامات زیربنایی قصد داریم در یک کار چهار تا پنج ساله این حس مسئولیت پذیری را در افراد ایجاد کنیم.
قربانی افزود: نقش منفی دیگر سرنشینان، رفتارهایی مثل «نشان دادن پیامک» یا «ترغیب اینکه زودتر به مقصد برسیم» است که راننده را وادار به رفتار اشتباه میکنند؛ اینها مصادیقی است که در قالب این پویش قرار است محتواهایی ایجاد کنیم تا حس مسئولیت پذیری را در خانوادهها ایجاد کنیم، اما اگر این هنر و آموزشها را نداشته باشیم، امید به کاهش تصادفات محال است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=299267
false
true