×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
خرداد ۲۳, ۱۴۰۴, ۳:۱۰ ق٫ظ
true
true
تبلور سرمایه‌گذاری در تولید با احیای بافت بلوچ توسط ایدرو

کارخانه بافت بلوچ استعداد ویژه صنعت نساجی در سیستان و بلوچستان است که با هدف ایجاد اشتغال و تامین نیاز بازار منطقه ایجاد شد.

به گزارش اقتصادتهران، همه چیز از یک آتش سوزی شروع شد، کارخانه بافت بلوچ  ایرانشهر که آتش گرفت اوضاعش دگرگون شد این کارخانه که روز تاسیس آن همزمان با سالروز پیروزی انقلاب در نخستین سال دهه ۶۰ بود نوید اتفاقات خوبی را برای  محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان می داد و توانسته بود با ظرفیت اسمی ۲۲ تن نخ در روز و  ۲۸ میلیون متر پارچه و اشتغال بیش از ۲ هزار نفر آوازه‌ای در میان صنایع نساجی ایران پیدا کرده و خود را  به عنوان  یکی از برندها و مشخصه نساجی ایران تبدیل کند اما با آن آتش نابهنگام سال ۸۷ شرایط جور دیگری رقم خورد.

آتش که به جانش افتاد، بعد از فروش قطعه قطعه تجهیزات، ساختمان کارخانه به منظور واگذاری در لیست سازمان خصوصی‌سازی قرار گرفت، راهکاری که برای حل مشکلاتش هر گز مناسب نبود تا اینکه سرانجام با تاکید مقام معظم رهبری در آخرین هفته سال ۹۳ از لیست سازمان خصوصی‌سازی خارج و برای احیا به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران واگذار و تحت حمایت دولت قرار گرفت.

اما ماجرا از آنجا وارد فاز اصلی شد که سال ۹۹ با هدایت رهبر معظم انقلاب به جهش تولید اختصاص پیدا کرد؛ این نقطه مهمی در تاریخ کارخانه بافت بلوچ شد، مقام معظم رهبری که عنایت ویژه ای به استان سیستان و بلوچستان بویژه شهرستان ایرانشهر دارند بارها پیگیر احیا این کارخانه شدند به گونه‌ای که تاکید رهبر معظم انقلاب و سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی دولت کارخانه قدیمی بافت بلوچ ایرانشهر را از رکود خارج و در مسیر جهش تولید قرار داده و بخش ریسندگی آن را وارد چرخه تولید کرد.

اکنون این کارخانه در مرحله تولید قرار گرفته و تمامی اقدامات گذشته منجر به اتفاقات خوبی در این کارخانه شده است و به بیان دیگر، امروز با حمایت دولت چهاردهم و همکاری سازمان ایدرو در مسیر تثبیت قرار گرفته و تا هفته دولت به ظرفیت کامل خواهد رسید.

بافت بلوچ نخستین واحد نساجی کشور است که زنجیره تولید را به ‌صورت کامل در خود جای داده و می‌تواند به الگویی موفق در احیای صنایع بومی تبدیل شود.

در این زمینه ذکر این نکته خالی از لطف نیست که سازمان گسترش با جدیت در کنار مسئولان استانی سیستان و بلوچستان قرار دارد به طوری که تمام ظرفیت‌های فنی و اعتباری خود را برای تحقق پروژه‌های بافت بلوچ و تایر هامون به‌کار خواهد گرفت.

نکته قابل توجه این که رویکرد سازمان گسترش توسعه متوازن و حمایت ویژه از مناطق کمتر برخوردار است به گونه‌ای که در راستای زنجیره ارزش، حفظ اراضی صنعتی، ارتقاء کیفیت مواد اولیه و توانمندسازی نیروی انسانی از اهداف اصلی سازمان گسترش در این زمینه محسوب می‌شود.

این در حالی است که علاوه بر افتتاح پروژه بافت بلوچ ایرانشهر، تسویه آب شور ایلام نیز یکی دیگر از پروژه‌های در دست اقدام سازمان گسترش برای سال 1404 به شمار می‌رود. ایدرو در این گونه پروژه‌ها نقش پیشرویی دارد و از این رو با اضافه شدن بخش خصوصی به آن‌ها شاهد رونق سرمایه‌گذاری خواهیم بود. نمونه بارز آن راه‌اندازی کامل خطوط ریسندگی، بافندگی و رنگرزی، زنجیره کامل تولید کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر است.

نکته قابل ذکر آن که کارخانه بافت بلوچ تاکنون نتوانسته در زمینه صادرات فعالیت داشته باشد اما با رایزنی‌های بین‌المللی و شناسایی دقیق بازارهای هدف به ویژه در کشورهای همسایه سیستان و بلوچستان این مهم می‌تواند به زودی محقق به طوری که در اثر تحقق این امر ارز آوری خوبی برای کشور در شرایط تحریم بین المللی فراهم خواهد کرد.

تمامی اقدامات و تلاش‌ها به گونه‌ای است که بافت بلوچ به یک کارخانه بزرگ و مادر در حوزه نساجی و پوشاک در سیستان و بلوچستان تبدیل شود چرا که با حمایت‌های سازمان گسترش، اطمینان کاملی در سرمایه‌گذار به وجود خواهد آمد تا بتواند با تمهیدات در نظر گرفته شده برای آن توسط ایدرو، چنین پروژه‌هایی به بهره‌برداری کامل برسد.

بهره برداری از خط تولید نخ از ضایعات سالن ریسندگی

خط تولید نخ از ضایعات سالن ریسندگی در این کارخانه با سرمایه‌گذاری ۶۰ میلیارد ریالی به بهره‌برداری رسیده که نقش مهمی در درآمدزایی دارد و با راه‌اندازی این خط شاهد تولید۸۰۰ کیلوگرم روزانه نخ از ضایعات پنبه هستیم به طوری که سالانه ۱۰۰ میلیارد ریال درآمد نیز برای این واحد نساجی دارد.

این در حالی است که معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از بهره برداری کامل کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر تا پایا خردادماه سالجاری خبر داد و معتقد است که نصب تجهیزات و ماشین‌آلات این مجموعه صنعتی پیشرفت قابل توجهی داشته است.

فرشاد مقیمی در جریان بازدید از کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر، اظهار کرد: این پروژه یکی از طرح‌های مهم صنعتی در سیستان و بلوچستان است که همواره مورد توجه ویژه رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و وزیر صمت قرار داشته و ما در ایدرو با تمرکز کامل، تعهدات خود را دنبال کرده‌ایم.

وی افزود: تمام تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز وارد کارخانه شده و در حال حاضر فرآیند نصب و تست اولیه توسط تیم‌های فنی در حال انجام است؛ مطابق برنامه زمان‌بندی، تا پایان خردادماه سالجاری، نصب و راه‌اندازی اولیه کارخانه به اتمام خواهد رسید.

معاون وزیر صمت، سرمایه‌گذاری ارزی این طرح را بیش از ۱۱.۳ میلیون یورو و سرمایه‌گذاری ریالی آن را بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: علاوه بر این، حدود یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال نیز سرمایه در گردش برای این واحد صنعتی تامین شده که با حمایت ویژه بانک صنعت و معدن صورت گرفته است.

مقیمی با اشاره به ایجاد اشتغال مستقیم برای بیش از ۲۰۰ نفر در مرحله نخست، ادامه داد: با تکمیل ظرفیت تولید، این عدد به حدود ۳۰۰ نفر خواهد رسید؛ همچنین استخدام‌ها بر اساس فرآیند حرفه‌ای شامل ثبت‌نام، آزمون، مصاحبه و آموزش‌های تخصصی انجام خواهد شد.

 

 

 

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

برای ارسال دیدگاه شما باید وارد سایت شوید.

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches