سه شنبه, ۲ دی , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

۸۱۰ روستای بالای ۱۰۰ خانوار در اولویت راهسازی

۵ دی, ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۲

۸۱۰ روستای بالای ۱۰۰ خانوار در اولویت راهسازی

اقتصادتهران: معاون ساخت و توسعه راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: برای ساخت و نگهداری ۱۱۳ هزار کیلومتر راه روستایی سالانه حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.

به گزارش اقتصادتهران به نقل از وزارت راه و شهرسازی؛ خداداد مقبلی با بیان اینکه توسعه روستاها در گرو آسفالت و قابل تردد شدن راه‌ها و مسیرهای روستایی است، گفت: در حوزه احداث راه‌های روستایی پروژه‌های بیشتری را در حال انجام داریم و امیدواریم تا پایان سال طول بیشتری را برای تردد راحت‌تر روستاییان آسفالت و آماده بهره‌برداری کنیم.

وی با بیان اینکه شرایط راه‌ها به نحوی مناسب شود که روستاییان بتوانند تولیدات خود را با حداقل هزینه و زمان ممکن به بازار مصرف برسانند، افزود: در اعتبارات سال ۱۴۰۱ نگاه ویژه‌ای به مقوله راه‌های روستایی شده است تا بدین‌طریق بتوانیم مسیرهای باقی‌مانده مد نظر در برنامه پنج ساله که حدود ۵ هزار کیلومتر می‌شود را بسازیم.

مقبلی با اشاره به اولویت‌بندی ساخت ۵ هزار کیلومتر راه برنامه‌ریزی شده، توضیح داد: اولویت در نظر گرفته شده برای ساخت راه‌های روستایی با روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار است که شامل ۸۱۰ روستا در کشور می‌شوند و طول قابل ملاحظه‌ای دارند.

وی با بیان اینکه همچنین روستاهای دارای تولیدات دامی و کشاورزی نیز در اولویت برنامه‌ریزی برای ساخت این ۵ هزار کیلومتر راه قرار دارند، تصریح کرد: تحقق همه این برنامه‌ها در گروی اعتباراتی است که در بودجه ابلاغی ۱۴۰۱ دیده شده است.

مشخصات هندسی حدود ۱۵ هزار کیلومتر راه روستایی نیاز به اصلاح دارد

معاون ساخت و توسعه راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای یکی از مشکلات اصلی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای را تأمین اعتبار برای نگهداری راه‌های روستایی و فرعی بیان کرد و گفت: از ۱۱۳ هزار کیلومتر راه موجود در حوزه راه روستایی، حداقل ۴۰ هزار کیلومتر راه نیاز به روکش دوباره آسفالت دارد.

مقبلی با اظهار اینکه بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده در یک دوره هشت ساله، باید حداقل سالی ۵ هزار کیلومتر از راه‌هایی که سطح رویه آن‌ها بسیار نامناسب است، دوباره روکش آسفالت شوند، تاکید کرد: انجام این پروژه که به دلیل تردد زیاد در این مسیرها و استهلاک بالای وسایل نقلیه اهمیت زیادی دارد، نیازمند حداقل سالی ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است.

به‌گفته وی، برای کاهش هزینه‌های تحمیلی ناشی از نامناسب بودن رویه آسفالت راه‌های روستایی، باید نسبت به روکش دوباره آسفالت آن‌ها اقدام شود که اعتبارات خاص خود را می‌طلبد.

مقبلی همچنین با اشاره به عمر ۳۰ تا ۳۵ ساله ساخت و آسفالت بسیاری از مسیرهای روستایی، گفت: به مرور زمان برخی از روستاها توسعه یافته‌اند و امروز به بخش، شهر و شهرستان تبدیل شده‌اند، اما راه‌های آن‌ها هنوز همان مشخصات راه روستایی را دارند و سطح رویه آن‌ها بسیار نامناسب است.

معاون ساخت و توسعه راه‌های فرعی و روستایی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با تاکید بر اینکه باید مشخصات هندسی حدود ۱۵ هزار کیلومتر از این راه‌های روستایی ارتقا یابد، اظهار داشت: در این راه‌های روستایی تردد زیادی انجام می‌شود بنابراین برای کاهش تصادف و تلفات جاده‌ای باید اصلاح هندسی انجام شود که این امر نیازمند رقم قابل توجهی اعتبار است.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها