true
اقتصادتهران: رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به رشد صعودی اقتصاد فضایی تا سال ۲۰۴۰ گفت: خدمات فضایی از جمله بخشهای پاییندستی صنعت فضایی است و تاکید داریم تا دانشگاهها در این عرصه وارد شوند، چرا که ۸۰ درصد اشتغال و اقتصاد در این لایه رخ میدهد.
به گزارش ایسنا، دکتر مرتضی براری دیروز در مراسم بزرگداشت دستاوردهای دانشکده فناوریهای نوین دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه دانشگاه بسترساز توسعه خلاقیت جوانان و کارآفرینان است، افزود: در نسل سوم، دانشگاهها به سمت خلاقیت و توسعه نوآوری به پیش میروند. از این رو دانشگاهها با ایجاد مراکز نوآوری پیشرو بودن خود را در این عرصه به اثبات میرسانند.
وی با اشاره به دستاوردهای دانشکده فناوری نوین دانشگاه علم و صنعت در پنج حوزه ماهواره، نانو، انرژی، محیط زیست و بیوتکنولوژی، اظهار کرد: این دانشگاه توانسته است با اجرای تحقیقات خود بخشی از مشکلات جامعه را رفع کند و در امضای تفاهمنامهای که ما با این دانشگاه داشتیم، تاکید بر این بوده که این دانشگاه در عرصههای مختلف فضایی حضور مؤثر داشته باشد.
برابری با تاکید بر اینکه ما در تلاش هستیم تا با بسترسازیهای لازم حضور حداکثری جوانان خلاق در عرصه فضا را فراهم کنیم، ادامه داد: امروزه فناوریهای فضایی علاوه بر آنکه یک حوزه اقتداری است، به عنوان یک اقتصاد جذاب نیز مطرح میشود. چرا که طی ۱۰ سال از ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ رشد اقتصادی فضا ۱۳۹ درصد بوده و در مقابل اقتصاد جهانی تنها ۱۹.۵ درصد رشد داشته است و این به معنای رشد ۶.۵ درصدی فناوریهای فضایی نسبت به کل اقتصاد جهانی است.
رئیس سازمان فضایی با تاکید بر اینکه رشد اقتصاد فناوری فضایی تا سال ۲۰۴۰ رشد صعودی خواهد داشت، اظهار کرد: خوشبختانه تا ۲۰ سال آینده این اقتصاد رشد ۴۰۷ درصدی دارد و این در حالیست که رشد متوسط اقتصاد جهانی ۹۲.۴ درصد خواهد بود.
وی با بیان اینکه سهم اقتصاد فضا در جی دی پی در حال رشد است، گفت: در آینده فناوریهای فضایی، انقلابی خواهد داشت. چرا که ماهوارهها در آینده تبدیل به یک زیرساخت اقتصادی برای کشور میشوند، به گونهای که اقتصاد خدمات در اینترنت ماهوارهای به ۴۱۱ دلار بالغ خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۷۶ درصد اقتصاد فضایی در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار دارد، تاکید کرد: این میزان تا سال ۲۰۴۰ به ۸۵ درصد خواهد رسید.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به دو برنامه راهبردی این سازمان، خاطرنشان کرد: در برنامه ۱۰ ساله اول این سازمان که از سال ۱۳۸۵ تا ۹۴ اجرایی شد، علاوه بر آنکه توانستیم در عرصه فناوری فضایی به بلوغ برسیم، موفق به دستیابی به چرخه کامل فناوری فضایی رتبه اول علمی در منطقه و رتبه علمی ۱۱ در دنیا شدیم.
وی طراحی و پرتاب ماهواره “نوید” با توان داخلی، طراحی و ساخت ایستگاه فضایی، مرکز کنترل و هدایت ماهواره، ایستگاه دریافت دادههای ماهوارهای و تحلیل پردازش را از دستاوردهای اجرای برنامه اول فناوری فضا در کشور نام برد و یادآور شد: علاوه بر آن در آن زمان توانستیم که جزو ۹ کشور اول دنیا در دستیابی به چرخه کامل فضایی قرار گیریم و هم اکنون نیز ۱۲ کشور صاحب چرخه کامل این فناوری هستند.
وی تکمیل زنجیره ارزش فناوری فضایی را از مهمترین برنامههای سازمان فضایی ذکر کرد و گفت: توسعه خدمات فضایی، ارتقای جایگاه اپراتوری، توسعه صنعت فضایی و توسعه فناوری از دیگر برنامههای ما به شمار میرود.
براری، طراحی و ساخت تحویلگیری ماهواره سنجشی، طراحی و تحویلگیری ماهواره سنجش از دور راهداری، توسعه ایستگاههای چند منظوره و طراحی و ساخت ماهوارههای مخابراتی را از دیگر برنامههای این سازمان نام برد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=154233
false
true