شنبه, ۴ مهر , ۱۴۰۵
اقتصاد تهران

۳۲۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد

۲۳ اسفند, ۱۳۹۹ - ۰۵:۳۲

۳۲۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد

اقتصادتهران: معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از وجود ۳۲۰ هزار چاه غیرمجاز در کشور خبر داد و گفت: سرانه آب در کشور از ۵ هزار متر مکعب در سال ۱۳۴۵ به یک هزار و ۲۰۰ متر مکعب در زمان حاضر رسیده است.

به‌ گزارش اقتصادتهران به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو ، اسم تقی‌زاده خامسی نباید هر سال را با سال قبل مقایسه کرد، اظهار داشت: ایران کشوری است  که در منطقه خشک و نیمه خشک قرار دارد، در این منطقه در ۵۰ سال گذشته با توجه به نمودارها هر سه چهار سال یک‌بار تر سالی و نیمه تر سالی و در طول ۷ یا ۸ سال و حتی ۱۰ سال اخیرا خشکسالی داشتیم.

وی با اشاره به اینکه امسال ۴۰ درصد کاهش بارندگی نسبت به پارسال داریم که در نقاط مختلف این رقم متفاوت است، گفت: مقایسه اصلی با سال‌های نرمال است، نسبت به نرمال ۲۹ درصد کاهش بارندگی داریم و البته در برخی نقاط مانند سیستان و بلوچستان اصلا بارندگی نداشتیم و میزان بارندگی این استان ۷۷ درصد از میانگین عقب است و نسبت به نرمال فقط ۳ یا ۴ استان جلو هستند.

تقی‌زاده خامسی ادامه داد: همه آب شرب ما از سدها تامین نمی‌شود و این را باید در نظر داشت، حتی اگر همه سدها مانند چند سال گذشته پر باشد باز هم نمی‌توان گفت که مشکل آب در برخی نقاط وجود ندارد.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا افزود: آنچه از سدها تامین می‌شود کم هم نیست مانند شهر تهران، ۳۰ درصد آب از چاه‌ها و ۷۰ درصد از سدهای پنج گانه این استان تامین می‌شود.

وی گفت: اول آب شرب را باید تامین کنیم و با وجود کاهش ۴۰ درصد بارندگی، مخازن سدها تنها ۱۰ درصد کاهش داشته است.

تقی‌زاده خامسی افزود: در جاهایی که سد وجود دارد نگرانی نخواهیم داشت اما باید رعایت بهره‌وری و صرفه‌جویی صورت گیرد که مردم این کار را همیشه انجام داده‌اند.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا اظهار داشت: مدیریت منابع آب با وزارت نیرو است و باید طوری مدیریت کرد که در مرحله نخست آب شرب و بعد از آن آب دیگر بخش‌ها را تامین کنیم اما به هر حال مصرف‌کننده هم تعیین‌کننده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون اوضاع به‌گونه‌ای است که آب شرب بیشتری به دلیل مصرف بالا تامین می‌شود و در طرف دیگر هشدار، کشاورزان قرار دارند، گفت: ممکن است وقتی که آب وجود دارد، برای کشت‌های تابستانه و بهاره آب تامین کنیم که در یکی دو سال گذشته در استان‌های اصفهان و خوزستان این کار را انجام دادیم اما امسال طبیعتا نمی‌توانیم این آب را تامین کنیم و باید در استان‌ها برنامه‌ریزی و کشت‌ها نیز محدود شود.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها