true
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی گفت: ارائه لاشه چک برگشتی به بانک، واریز معادل چک صادر شده در شعبه بدون حق برداشت و ارائه وکالتنامه محضری از ذینفع آخر (نهایی) به بانک سه روش تعیین شده برای رفع سوء اثر از چک است.
سید علی اصغر میرمحمد صادقی در گفتوگو با فارس، با اشاره به اصلاحیه دستورالعمل چک و امکان رفع سوء اثر چک، اظهارداشت: طبق قانون فردی که چک برگشتی دارد، به مدت 7 سال نمیتواند دست چک جدید دریافت کند و در قانون سه راهکار پیشبینی شده تا افراد با استفاد از یکی از این راهها مشمول دوره تنبیهی 7 سال نشود.
وی افزود: یک راهکار این است که صادرکننده چک از ذینفع نهایی که چک در اختیار او قرار دارد، به تفاهم رسیده و لاشه آن را به بانک ارائه دهد.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: راهکار دوم این است که معادل همان مبلغ چک در همان شعبه صادرکننده چک، بدون حق برداشت واریز کند تا هر زمان که دارنده چک مراجعه کرد، امکان وصول وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: روش سوم ارائه وکالت نامه محضری از ذینفع آخر است (با توجه به اینکه چکهای صادر شده در وجه حامل چندین بار معامله و دست به دست میشوند، وکالت نامه محضری باید از فردی گرفته شود که چک در اختیار او قرار دارد). در صورتی که فرد یکی از این سه راهکار را انجام دهد، مشمول ممنوعیت 7 ساله دریافت دست چک و افتتاح حساب جاری نمیشود.
میرمحمد صادقی تاکید کرد: برای این کار مهلت و مدت زمان مشخصی برای افراد تعیین نشده و هر زمان که یکی از این سه روش انجام شود، این ممنوعیت برداشته خواهد شد.
وی با بیان اینکه ممنوعیت تعیین شده برای جلوگیری افزایش تعداد چکهای برگشتی انجام شد، گفت: این سه راهکار به دستورالعمل اضافه شد تا معاملات اقتصادی تسهیل شود.
مدتی پیش معاون نظارتی بانک مرکزی از برگشت یک میلیون و 884 هزار فقره چک در سال جاری خبر داد و گفت: از ابتدای سال جاری به صورت میانگین روزانه 12 هزار و 560 فقره چک برگشت شده داشتهایم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=10338
false
true