true
اقتصادتهران: رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی مازندران گفت که ۲۲ هزار کارگر ساختمانی این استان در انتظار تخصیص سهمیه برای بیمه شدن هستند.
سید هادی ساداتی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا آمار کارگران ساختمانی استان را بیش از ۷۰ هزار نفر اعلام کرد.
وی افزود: کارگرانی که تاکنون بیمه نشده اند بر اساس ملاکهای در نظر گرفته شده سازمان بیمه گر، همگی دارای کارت مهارت فنی و حرفهای هستند و در سامانه رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم ثبت نام کردهاند.
ساداتی علت بیمه نشدن این افراد را تمام شدن سهمه استان ذکر کرد و گفت که با توجه به حضور کارگران ساختمانی از استانهای دیگر از جمله اردبیل، خراسان شمالی و خراسان رضوی، بخشی از سهمیه مازندران برای بیمه شدن این کارگران صرف شده است.
نایب رئیس کانون کارگران ساختمانی کشور خواستار افزایش سهمیه مازندران با توجه به مهاجر پذیری این استان بویژه در بخش کارگران ساختمانی شد و افزود: در حال حاضر ۵۱ و ۵۰۰ کارگر ساختمانی در مازندران زیر پوشش بیمه قرار دارند.
به گفته وی ۲۰ هزار تن از کارگران ساختمانی بیمه شده در مازندران از استانهای دیگر هستند.
ساداتی گفت که هم اکنون در حال رایزنی با استانهای دیگر هستند تا از سهمیه اضافی آنها برای بیمه کردن کارگران ساختمانی مازندران استفاده شود.
وی افزود که با رایزنیهای انجام شده به تازگی سه هزار سهمیه بیمه کارگران ساختمانی از استانهای دیگر برای مازندران اختصاص یافته است ولی این مقدار کافی نیست.
کارگری ساختمانی در مازندران با توجه به کشاورزی بودن این استان عمدتا از مشاغل فصلی است و به همین دلیل نیز بخشی از فرصتهای شغلی در این زمینه را کارگران مهاجر از استانهای دیگر در اختیار می گیرند.
بیمه بودن بیش از ۲۰ هزار کارگر ساختمانی در مازندران در حالی است که بر اساس آمارهای پزشکی قانونی در ۶ ماهه نخست امسال مرگ و میر ناشی از حوادث حین کار ۲۲ درصد افزایش داشته است.
بر اساس این گزارش، در نیمه اول امسال ۵۶ نفر در مازندران به خاطر حوادث کاری جان باختند که علت مرگ ۲۴ نفر سقوط از بلندی بوده است که بیشتر مربوط به کارگران ساختمانی است.
همچنین در این مدت ۱۴ نفر بر اثر برق گرفتگی، ۱۳ نفر بر اثر اصابت جسم سخت و پنج نفر هم به خاطر سایر علل در حین کار جان خود را از دست دادند.
اجرای قانون بیمه کارگران ساختمانی در کشور از سال ۸۹ آغاز شد.
قانون بیمه کارگران ساختمانی تمامی کارگران این حوزه را زیر پوشش کامل بیمههای اجتماعی قرار می دهد و حق بیمه آن هم از اخذ درصدی از عوارض صدور پروانه ساخت (حق بیمه سهم کارفرما) توسط شهرداریها تامین میشود.
کارگر ساختمانی زیر پوشش بیمه هم با دریافت کارت مهارت فنی از سازمان فنی و حرفهای در یکی از شاخههای مشاغل ساختمانی و ارائه آن به شعب تامین اجتماعی و پرداخت حق بیمه هفت درصدی سهم خویش، می تواند مشمول خدمات بیمهای شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=107849
false
true