×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۲۸ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
۱۵ هزار فارغ التحصیل پزشکی طبابت نمی کنند

اقتصادتهران: قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علت حضور نیافتن مسئولان این وزارتخانه را در جلسه شورای عالی بیمه توضیح داد و از غیر فعال بودن ۱۵ هزار فارغ التحصیل پزشکی در حوزه طبابت در کشور خبر داد.

به گزارش ایرنا، ایرج حریرچی روز دوشنبه در نشست خبری وزارت بهداشت، افزود: برای تشکیل جلسات شورای عالی بیمه مقررات و توافقاتی وجود دارد که چون در جلسه شنبه گذشته این مقررات حاکم نبود معاونان وزارت بهداشت از شرکت در این جلسه خودداری کردند.

وی اضافه کرد: البته در جلسه عصر این شورا که ۶ دستور جلسه از جمله تصویب، تعرفه های پرستاری بود نمایندگان وزارت بهداشت شرکت کردند.

وی گفت: وزارت بهداشت برای تصویب تعرفه های خدمات پرستاری در منزل تاکنون دو بار در این دولت و یک بار در دولت قبل به شورای عالی بیمه نامه نوشته است و اقدامات لازم را انجام داده است.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: تعرفه گذاری خدمات پرستاری در منزل از مصوبات مجلس در برنامه ششم هست و شورای عالی بیمه باید مصوبات قانونی را اجرا کند.

وی درباره شاخص نسبت پزشک به جمعیت گفت: در گذشته افرادی با اعلام آمارهای نادرست، این تصور را ایجاد کردند که تعداد پزشکان کشور زیاد است،در حالی که به ازای هر هزار نفر فقط ۴۸ صدم پزشک متخصص و ۱٫۵پزشک عمومی داریم و شاخص های استاندارد کف مقبول نسبت پزشک به جمعیت را ۲٫۵ پزشک متخصص و ۳٫۵ پزشک عمومی برای هر هزار نفر تعریف می کند.

وی گفت: در ۲۰ سال گذشته نسبت پزشک به جمعیت همواره بین ۱٫۲ تا ۱٫۶ بوده اما کشور بنابراین برای رسیدن به شاخص های استاندارد نسبت پزشک به جمعیت بر خلاف دوره های گذشته در این دولت، ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی و تخصصی افزایش یافت.

حریرچی افزود: با این حال بر اساس آمار اعلامی سازمان نظام پزشکی، هم اکنون حدود ۱۵هزار پزشک عمومی فارغ التحصیل در کشور داریم که فقط یکبار برای گرفتن شماره نظام مراجعه کرده اند، معنای این حرف این است که این افراد یا از کشور خارج شده اند یا به شغل دیگری غیر از طبابت اشتغال دارند.

وی گفت: علاوه بر کمبود پزشک از نظر توزیع پزشکان هم در کشور مشکل داریم، پزشکان فقط دو تا چهار سال به اجبار وزارت بهداشت به مناطق محروم می روند و بعد از آن محل خدمتشان را خودشان تعیین می کنند و عمدتا به شهرهای بزرگ می آیند.

حریرچی اضافه کرد: هم اکنون حدود ۴۰ درصد پزشکان در برخی رشته های تخصصی مانند جراحی اعصاب در تهران هستند و برخی از این رشته ها در تهران مازاد نیاز داریم.

سخنگوی وزارت بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره اختلاف درآمد پزشک و پرستار توضیح داد: این فاصله درآمدی از گذشته بوده است و در دولت یازدهم در بخش دولتی این فاصله کمتر شده است و در بخش خصوصی نیز تا حدودی این فاصله درآمد نسبت به گذشته کمتر شده است.

وی ادامه داد: البته در این مورد فقط پرستاران نیستند که گله دارند و اغلب کادر پیراپزشکی در این زمینه گلایه دارند و راه آن این است که نظام سطح بندی و نظام ارجاع در کشور اجرا شود.

معاون کل وزارت بهداشت در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا درباره عملی شدن حق سلامت که در منشور حقوق بشر ابلاغی رئیس جمهوری آماده است نیز گفت: طرح تحول سلامت و مجموع اقدامات وزارت بهداشت که از ابتدای کار دولت یازدهم انجام شده است، در مسیر اجرای این منشور و ناشی از دیدگاه مدرن و علمی وزارت بهداشت است.

وی گفت: ما در وزارت بهداشت سلامت را حق مردم می دانیم و تامین سلامت مردم و بیمه همگانی یکی از الزامات این حق اساسی است.

حریرچی افزود: دولت یازدهم اقدامات اساسی را برای ارتقای سلامت مردم انجام داده است امیدواریم همه دستگاههای دولتی و غیر دولتی به این حق اساسی مردم وفادار بمانند.

وی گفت: وزارت بهداشت برای تک تک حقوقی که مرتبط با سلامت مردم است، از جمله حقوق کهنسالان، حقوق افراد ساکن در مناطق محروم، کاهش عوامل خطر سلامت، طرح های بزرگی دارد که به تدریج انجام می شوند.

حریرچی همچنین درباره آسیب پذیری بیمارستانهای کشور گفت: ۵۴۵ بیمارستان، هزار و ۸۱۰ ساختمان درمانی و ۸۶ هزار تخت درمانی در کشور فرسوده و آسیب پذیر هستند، متوسط عمر ساختمانهای درمانی در ایران ۲۷ سال و در استان تهران ۳۵ سال است و ۶۷ درصد سازه های درمانی کشور و ۸۰ درصد بیمارستانهای تهران فاقد ارزش بهسازی لرزه ای هستند.

وی گفت: در ۲۰ درصد باقیمانده بیمارستانهای تهران نیز هزینه بهسازی سازه در حدود جایگزین کردن بیمارستان با یک ساختمان جدید است و مقرون به صرفه نیست

وی گفت: در دولت یازدهم از ۹۶ هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی دولتی ۵۵ هزار و ۸۱۶ تخت آن فرسوده هستند که در این دولت ۳۹ هزار و۷۶۰ تخت آن،‌ تخت های بیمارستانی در حال ساخت است که ۱۵ هزار و ۳۱۰ مورد آن جایگزین تختهای فرسوده می شود و ۲۴ هزار و ۴۵۰ تخت جدید نیز احداث می شود.

حریرچی افزود: در گذشته سالانه حداکثر ۱۷۰۰ تخت بیمارستانی جدید در کشور ساخته می شد که در این دولت این میزان به پنج هزار تخت افزایش یافته است.

وی گفت: در مجموع در کشور ۱۰۰ هزار تخت بیمارستانی کمبود داریم که برای جبران آن باید از کمک بخش خصوصی، ، بخش غیر دولتی، خیرین و سرمایه گذاران خارجی استفاده کنیم.

** رتبه ۱۶ ایران در دنیا از نظر تولید مقالات پزشکی

سخنگوی وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به ارتقای جایگاه ایران در تولید مقالات پزشکی اشاره کرد و گفت: ایران در سال ۲۰۱۶با تولید ۴۷ هزار و ۷۰۳ مقاله پزشکی در اسکوپوس در رتبه ۱۶ جهانی و اول منطقه ایستاده است و کشورهایی مثل ترکیه، سوئیس، سوئد، بلژیک، دانمارک و مالزی بعد از ایران هستند.

وی افزود: از نظر استنادات به مقاله های پزشکی که نشانه کیفیت آنهاست نیز، ایران در سال ۲۰۱۶در رتبه ۱۸ دنیا و اول منطقه قرار گرفته و کشورهایی مثل دانمارک، روسیه، اتریش، تایوان، سنگاپور، ترکیه و مالزی نیز پس از ایران قرار دارند.

قائم مقام وزیر بهداشت ادامه داد: تعداد دانشمندان برتر علوم پزشکی نیز که جزو یک درصد دانشمندان برتر دنیا هستند، در سالهای اخیر از هشت نفر به ۴۱ نفر افزایش یافته است.

وی گفت: شاخص مقالات h-index بالای ۱۵ نیز که نشانه کیفیت مقالات است نیز از ۹۴ به ۲۹۸ رسیده است.

حریرچی افزود: تعداد شرکتهای دانش بنیان حوزه پزشکی نیز در سه سال اخیر از ۵۲ شرکت به ۸۰ شرکت افزایش یافته است و دانشمندان جوان فعال در این شرکتها توانستند، سال ۲۰۱۶؛ هزار میلیارد تومان درآمدزایی کنند و این میزان در سال ۹۶ به دو هزار میلیارد تومان می رسد.

* عامل خطر یک مرگ از هر ۹ مرگ آلودگی هواست

سخنگوی وزارت بهداشت درباره شاخص های آلودگی هوا نیز توضیح داد: در هر نفس ۱۵دم و بازدم وجود دارد و در هر بار تنفس هزار لیتر هوا تنفس می کنیم، مهمترین آلاینده های هوا نیز شامل ذرات کوچکتر از ۲٫۵ و ۱۰ میکرون، دی اکسید گوگرد، دی اکسید نیتروژن، ازن و مونوکسید کربن است در برخی مواقع ترکیبات بنزین نیز دیده می شود.

وی گفت: دوسوم و بنابر برخی گزارشها چهارپنجم آلودگی هوا ناشی از آلاینده های متحرک و خودروهاست.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: ذرات آلاینده کوچکتر از یک میکرون بلافاصله بعد از ورود به بدن وارد خون می شود و مانند تزریق است، ذرات کوچکتر از ۵میکرون با توجه به میزان حلال ها وارد گردش خون می شوند و ذرات ۱۰ میکرون تصفیه و فیلتر می شوند و به ندرت وارد گردش خون می شوند.

حریرچی گفت: آلودگی هوا موجب آسم، بیماریهای تنفسی، آلرژی، التهاب، تغییر DNA، سرطان ریه، سکته، آلزایمر، میگرن، صرغ، بیماریهای کبد، اختلال چربی خون، افزایش فشار خون، تنگ شدن و گرفتگی عروق می شوند.

وی افزود: کاهش آلودگی هوا یک مسئولیت اجتماعی است و نه فقط دولت بلکه همه نهادهای حکومتی و تک تک مردم در این زمینه مسئولیت دارند و باید از حمل و نقل با خودروهای شخصی و تک نفره خودداری کنند.

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: هر یک دلار سرمایه گذاری برای کاهش آلودگی هوا ۳۰ دلار سودآوری دارد، در سالهای اخیر در کاهش آلاینده های مونوکسید کربن، ازن، دی اکسید گوگرد و تا حدی PM10 موفقیت داشته ایم اما در کاهش ذرات کوچکتر از ۲٫۵ میکرون موفقیت زیادی نداشته ایم.

وی افزود: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که از هر ۱۰ نفر فقط یکی در دنیا هوای پاک تنفس می کند.

قائم مقام وزیر بهداشت درباره آلودگی شهر اهواز گفت: این شهر در سال ۲۰۰۹ فقط از نظر شاخص PM10 آلوده ترین شهر دنیا گزارش شده است و در سالهای دیگر این گزارش اهواز را آلوده ترین شهر دنیا معرفی نکرده است.

وی افزود: در شهر تهران که شمال و شمال شرق آن کوه وجود دارد و با توجه به ارتقاع آن از سطح زمین که موجب احتراق ناقص سوخت می شود، آلودگی هوا تشدید شده است.

معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که در دنیا از هر ۹ مرگ یکی به خاطر آلوده هواست.

حریرچی ادامه داد: مکزیکوسیتی در سال ۱۹۹۲ آلوده ترین شهر دنیا معرفی شد اما توانست با جابه جایی کارخانه ها، اجباری کردن، کاتالیست، تقویت حمل و نقل عمومی درسال ۲۰۱۳ جایزه رهبری در کاهش آلودگی هوا را دریافت کند، این شهر در سال ۱۹۹۲ فقط ۸ روز با هوای سالم داشت اما در سال ۲۰۱۴، حدود ۲۴۸روز این شهر در سال هوای سالم داشت.

وی ادامه داد: برای کاهش آلودگی هوا، تغییرات رفتاری در مردم و تغییرات ساختاری لازم است، در بسیاری از کشورها، با گران کردن سوخت و قیمت پارکینگ این کار را انجام می دهند و تقویت خودروهای حمل و نقل عمومی یک از مهمترین اقدامات لازم برای رسیدن به این هدف است.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در سال ۲۰۱۰ در آ‌مریکا سالانه ۱۶۰هزار مورد مرگ زودرس ناشی از آ‌لودگی هوا وجود داشت، ۱۳۰ هزار حمله قلبی به خاطر آلودگی هوا بود و ۸۶ هزار مورد از پذیرش یبمارستانها نیز به همین علت ثبت شده بود.

**وزارت بهداشت ماسک N95 بین امدادگران توزیع کرد

حریرجی در نشست خبری در وزارت بهداشت درباره ماسک های توزیع شده بین آتش نشانان و امدادگران حادثه پلاسکو گفت: ماسک یکی از ابزار کار آتش نشانان است و اغلب ماسک داشتد اما وزارت بهداشت برای بقیه امدادگرانی که ماسک نداشتند با دستور وزارت بهداشت ماسک توزیع کرد و همه این ماسکها نیز استاندارد و از نوع N95 بود که با داشتن فیلتر در جلوگیری از آلودگی ها موثر هستند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره همکاری نکردن وزارت بهداشت با بیمه شدگان تامین اجتماعی گفت: چنین دستوری از سوی وزیر بهداشت صادر نشده است، که بیمارستانهای دولتی با بیمه شدگان تامین اجتماعی همکاری نکنند.

وی افزود: در یکی از بیمارستانهای اصفهان به علت بدهی معوقه زیادی که داشت و توان پرداخت هزینه دارو و تجهیزات را از دست داده بود، از بیماران غیر اورژانسی تامین اجتماعی خواسته بود که هزینه را پرداخت کنند و با مراجعه به مراکز تامین اجتماعی هزینه خود را دریافت کنند که با وساطت استاندار این مشکل حل شد.

حریرچی گفت: قرار شد بخشی از عقب افتادگی طلب این بیمارستان که دچار مشکل شده بود، جبران شود و پرداختهای تامین اجتماعی به این بیمارستان نیز مطابق قانون انجام شود.

وی افزود: امیدواریم در هیچ بیمارستان دیگری شرایط به این مرحله نرسد، جلساتی نیز در سطوح بالا بین مسئولان در حال برگزاری است که مشکل عقب ماندگی طلب بیمارستانها رفع شود.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: امیدواریم سازمان تامین اجتماعی سهم ۹ بیست و هفتم حق بیمه کارگران که برای سلامت آنها باید هزینه شود، در جای خودش هزنیه کند تا بیمارستان های تامین به روز باشند و این طور نباشد که ۸۰ درصد بیمارستان های دولتی با یکسال تاخیر مطالبات خود را از تامین اجتماعی دریافت کنند.

* پلمب بخش هایی از یک بیمارستان خصوصی در تهران

وی در پاسخ به پرسشی درباره پلمب چند بخش بیمارستانی گفت: جامعه پزشکی و افکار عمومی از وزارت بهداشت می خواهند که مطابق مقررات برخورد کند، وزارت بهداشت در زمینه سلامت مردم با هیچ کس شوخی ندارد و اغماض نمی کند.

وی افزود: به همین علت در چند روز گذشته چند بخش از یک بیمارستان خصوصی در تهران پلمب شد و در یکی از بیمارستان های دولتی در مراکز استانها نیز که تخلف داشت، برخورد شد و مسئول آن بیمارستان برکنار شد و به هیئت رسیدگی به تخلفات معرفی شد.

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: در یکی از بیمارستانهای خصوصی نیز که به رغم هزینه بالای هتلینگ آن؛ به صورت مجزا از مردم هزینه ملافه گرفته می‌شد یا تعداد مشاوره های بالا نوشته می‌شد، برخورد شد و خود پزشکان بخش خصوصی نیز از این اقدام وزارت بهداشت تشکر کردند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches