true
اقتصادتهران: مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری با بیان آن که به دلیل یکسان نبودن نظام درمانی و تعرفهای در کشور مشکلات زیادی را برای افراد مختلف در کشور ایجاد کرده است، از مسوولان درخواست کرد تا به این موضوع رسیدگی کنند.
محمود اسلامیان در نشست خبری امروز شنبه (۲۴ مرداد) با اشاره به هزینههای درمانی بازنشستگان به ویژه هزینه مربوط به بیمه تکمیلی اظهار داشت: در گذشته دولت هزینه بیمه تکمیلی بازنشستگان را پرداخت می کرد اما در دو سال گذشته با مخالفت مجلس این امر محقق نشد به همین دلیل به رغم کسری بودجه این اعتبار را خودمان پرداخت می کنیم.
وی تصریح کرد: استراتژی ما در صندوق بازنشستگی کشوری در مسیر رفاه بازنشستگان است و در این مسیر تلاش میشود خدمات رفاهی بهتری با توجه به منابع به بازنشستگان ارائه شود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تصریح کرد: قطعاً هر اقدامی که در هر حوزه به بازنشستگان ارائه میشود باید نفعی برای بازنشستگان داشته باشد و این در حالی است که قدرت خرید بازنشستگان با کاهش ۴۷ درصدی مواجه شده و از سوی دیگر صندوق بازنشستگی با کسری سه هزار میلیارد تومانی مواجه است.
وی به گزارشی از وضعیت صندوق بازنشستگی کشوری اشاره کرد و افزود: در سال ۱۳۵۴، سازمانی تحت عنوان سازمان بازنشستگی کشوری جهت ارائه خدمات به این افراد تأسیس شد که مشترکین این سازمان عبارت بودند از: کارکنان کشوری (وزارتخانهها و شرکتهای دولتی، شهرداریها (به غیر از شهرداری تهران).
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به تعداد مشترکین این صندوق اشاره کرد و افزود: تعداد مشترکین شاغل صندوق بازنشستگی یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر و تعداد حقوقبگیران آن یک میلیون و ۲۴۴ هزار و ۲۴۰ نفر هستند.
وی اضافه کرد: منابع صندوق بازنشستگی کشوری عبارتند از کسور بازنشستگی دریافتی، درآمدهای سرمایهگذاری و تعهدات دولت.
اسلامیان همچنین به حقوق پرداختی بازنشستگان و موظفین این صندوق اشاره کرد و ادامه داد: قطعا تورم به همه شئون یک کشور آسیب میزند و قطعا این موضوع به بازنشستگان نیز آسیب وارد کرده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری اضافه کرد: در حال حاضر داراییهای صندوق بازنشستگی کشور ۱۵ هزار میلیارد تومان است ضمن اینکه این صندوق در حال حاضر با ۳ هزار میلیارد تومان کسری مواجه است که امیدواریم دولت تا پایان سال این رقم را به صندوق بازنشستگی پرداخت کند.
اسلامیان خاطر نشان کرد: متاسفانه نتیجه ۸ سال دولت قبل باعث شد که قدرت خرید بازنشستگان کاهش پیدا کند و دولت تدبیر و امید در دو سال گذشته تلاش کرده است که شرایط بهتری را برای بازنشستگان فراهم کند که در این مسیر نیز موفق بوده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: در حال حاضر ۸۱ درصد از بازنشستگان در قید حیات، ۱۸ درصد فوت کردهاند که وابستگانشان مستمری دریافت میکنند و یک درصد هم از کارافتادگان هستند.
وی با اشاره به اینکه سن بازنشستگی در ایران با هیچ کشوری تناسب ندارد، افزود: ما در بهترین سن (۵۰ سالگی) که فرد دارای تجارب بسیار است رها میکنیم به طوریکه باید از تجارب و اندوختههای این افراد برای کشور و جامعه به نحو مطلوب استفاده شود.
اسلامیان خاطرنشان کرد: در کنار پرداختی حقوق و مزایا که کار اصلی صندوق بازنشستگی است، تلاش میشود که خدمات دیگری به بازنشستگان اعم از برگزاری تورهای زیارتی، سیاحتی، بیمه تکمیلی و وام ضروری انجام پذیرد.
وی با انتقاد از اینکه ما نظامات بیمهای و درمانی متنوعی را در کشور داریم، گفت: وقتی ما برای لبنیات قیمتگذاری میکنیم و با متخلفان برخورد میشود بایستی برای سلامت جامعه نیز یک قیمتگذاری صورت گیرد و با افراد متخلف در این حوزه نیز برخورد شود که امیدواریم وزارت بهداشت با کمک سایر مسئولان در این زمینه تمهیدات لازم را اتخاذ کند.
اسلامیان تصریح کرد: عمده مشکلات بازنشستگان تورم و نگرانیهای حوزه درمانی است که امیدواریم یک بار برای همیشه و با تدبیر مجلس و دولت، نظامات درمانی یکسان شود.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: در کنار پرداخت حقوق و مستمری به بازنشستگان خدماتی از جمله وام ضروری، وام قرضالحسنه و سفرهای زیارتی به بازنشستگان ارائه میشود که در سال ۹۲، ۶۱ هزار نفر و در سال ۹۳، ۲۰۰ هزار نفر وام ضروری دریافت کردهاند.
وی در ادامه نشست خبری با اشاره به تعامل صندوق بازنشستگی کشوری با بانک صادرات اشاره کرد و گفت: در حال مذاکره با این بانک هستیم تا بتوانیم تعداد گیرندگان وام ضروری را برای سال ۹۴ افزایش دهیم.
وی افزود: در سال ۹۲، ۵۰ هزار نفر از سفرهای زیارتی و در سال جاری ۸۰ هزار نفر از سفرهای زیارتی و سیاحتی استفاده کردهاند ضمن اینکه سفر به عتبات عالیات نیز به این طرح اضافه شده است.
اسلامیان در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا صندوق بازنشستگی کشوری بنا دارد اسپانسر باشگاه پرسپولیس شود افزود: ما به هیچ عنوان بنایی را برای این موضوع نداریم و ورود پیدا نخواهیم کرد.
وی در ادامه با انتقاد مجدد از افزایش تورم در دولتهای نهم و دهم تصریح کرد: بر اساس آمار بانک مرکزی قدرت خرید بازنشستگان در دولت گذشته به شدت کاهش پیدا کرد در حالی که براساس آمار مجدد بانک مرکزی قدرت خرید بازنشستگان در دولت تدبیر و امید افزایش پیدا کرده است.
علاوه بر یک میلیون و دویست هزار بازنشسته، نزدیک به دو میلیون خانواده بازنشستگان نیز تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دارند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل صندوق بازنشستگی کشوری، در ادامه این نشست خبری عباس رشیدی، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری به ارائه توضیحات بیشتری در خصوص قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان پرداخت و گفت: از سال ۹۲ دولت در خصوص بیمه تکمیلی بازنشستگان کمک میکرد اما سال گذشته کمک دولت در مجلس حذف و بار آن مستقیما روی دوش صندوق قرار گرفت. بر همین اساس سال گذشته بسته خدمتی بیمه تکمیلی را به مناقصه گذاشتیم. بودجه صرف شده برای این امر ۷۵۰ میلیارد تومان در سال گذشته شد.
وی افزود: با توجه به افزایش نرخ جراحی و هزینههای مختلف امسال پس از رایزنیها با کانونهای مختلف بازنشستگی نظرات گرفته شد و بسته خدمتی گسترده تری نسبت به سال گذشته را با لحاظ قیمتی که بارش بیشتر روی صندوق باشد به مناقصه گذاشتیم. مناقصه انجام شده و در حال بررسی است تا هفته آینده برنده را اعلام کنیم.
رشیدی با بیان اینکه از اول مهرماه سال ۹۳ کتاب ارزش نسبی خدمات تغییر یافت و ۱۷۴٫۵ درصد تغییر تعرفهها را داشتیم اما به دلیل آنکه قرارداد ما ۲۹ مرداد بسته شده بود با مشکلاتی روبرو شدیم و قرار شد در قرارداد سال۹۴ تعرفههای ارزش نسبی خدمات تحت پوشش قرار بگیرد.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی صندوق بازنشستگی کشوری با بیان اینکه بیمه تکمیلی نیازمند منابع است اظهار کرد: امسال سقف اعمال جراحی تخصص و فوق تخصصی را برای هر بازنشسته تا ۱۴ میلیون تومان در نظر گرفتیم که البته سال گذشته این میزان به دلیل مشکلات کمتر بود.
وی افزود: بسته خدمتی مناسبی را به صورت ویژه برای بیماران خاص در نظر گرفتهایم. در سال گذشته ۲۲ هزار و ۵۰۰ بیمار خاص داشتیم و برای درمان آنها تا اردیبهشت امسال ۴۷ میلیارد تومان بدون سقف پرداخت کردیم و حتی سند ۱۶۰ میلیون تومانی هم داشتیم. بنا داریم در قرارداد جدید هم بیماران خاص را به صورت ویژه ببینیم.
رشیدی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت در بیمارستانهای دولتی اجرا میشود اما متاسفانه برخی مراکز بازنشستگان را به بیمارستانهای خصوصی سوق میدهند گفت:در تلاش هستیم با کمک وزارت بهداشت و بیمه عاملی که انتخاب خواهد شد بهبود وضعیت داشته باشیم. سال گذشته حدود ۴۰۰ میلیارد تومان و امسال حدود ۶۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات صندوق صرف بیمه تکمیلی بازنشستگان شده است و حدود ۳۸۰ میلیارد تومان هم از حقوق بازنشستهها کسر میشود.
به گفته وی بر اساس قرارداد جدید بیمه تکمیلی، ماهانه حدود ۲۰ هزار تومان از حقوق بازنشستهها به ازای هر نفر کسر خواهد شد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=25673
false
true