×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۶, ۱۴۰۳, ۷:۵۵ ب٫ظ
true
true
گاز به منبعی برای ارز آوری کشور تبدیل می‌شود

اقتصادتهران: ماموریت شرکت ملی گاز ایران در سال ٩۵ بدل کردن گاز به منبعی مطمئن برای ارزآوری تعریف شده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، امروز (شنبه، ١٨ اردیبهشت ماه) در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و در نشست خبری گفت: پارسال به عنوان سال توسعه در صنعت گاز شناخته می شود و امسال افزون بر توسعه باید در حوزه کیفی سازی و بدل کردن گاز به ارزش افزوده بالاتر گام برداریم.

حمیدرضا عراقی با بیان این که ماموریت صنعت گاز در سال ٩۵ عرضه پایدار گاز به تمام بخشها از جمله صادرات، صنایع و نیروگاه‌ها است، افزود: با تزریق گاز به مخازن نفتی، تحویل به صنایع و تبدیل به محصولات پتروشیمی می توان گاز را به منبعی مطمئن برای ارزآوری کشور بدل کرد.

وی در ادامه به فعالیت‌های این شرکت در سال گذشته اشاره کرد و گفت: پارسال عملیات گازرسانی به پنج هزار روستا آغاز و تا پایان سال دو هزار و ٨٠٠ روستا به شبکه سراسری گاز پیوست.

معاون وزیر نفت با بیان این که اجرای این پروژه‌ها در طول فعالیت صنعت گاز بی سابقه بوده است، اظهار کرد: امسال نیز مابقی روستاها به شبکه سراسری گاز متصل می شوند.

به گفته وی، در سال ٩٢، ٩٣ و ٩۴ به ترتیب ٣٨، ۵٠ و ۵٨ میلیارد مترمکعب گاز به نیروگاه‌های کشور تحویل شد که جایگزینی این مقدار سوخت پاک با سوخت‌های میان تقطیر منجر به ۶ میلیارد دلار صرفه جویی برای کشور شده است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: در سال گذشته با بهره گیری از روش‌های جدید سرمایه گذاری توانستیم خط ششم سراسری و قطعه صادرات گاز به عراق را اجرایی کنیم.

وی یادآور شد: برای نخستین بار از روشBOT برای احداث خطوط لوله استفاده شده است و سرمایه گذار تعیین شده براساس برنامه تعریف شده در حال اجرای خط لوله ششم سراسری است.

عراقی در ادامه درباره گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان گفت: اجرای خط لوله زاهدان باوجود موانعی که وجود داشت در جریان است و قسمتی از شبکه داخلی شهر نیز احداث شده است.

وی ادامه داد: تا پایان امسال گازرسانی به این شهرستان و نیروگاه آن به بهره برداری می رسد.

به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، پارسال در مجموع یک میلیون مشترک جدید جذب شد و امسال نیز شاهد گازرسانی به تعدادی بیشتری از مشترکان خواهیم بود.

وی تاکید کرد: پایداری و امنیت عرضه گاز به مشترکان طی سال گذشته افزایش یافت و باتوجه به ماموریت صنعت گاز، امسال نیز شاهد عرضه مطلوب گاز به تمام بخش‌های مصرف خواهیم بود.

عراقی درباره سازوکار قیمت گذاری گاز برای پروژه های ال ان جی گفت: البته مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران باید به این پرسش پاسخ دهد اما با توجه به ظرفیت گازی ایران می توان در پروژه‌های ال ان جی سرمایه گذاری خوبی داشت.

نفع ایران در صادرات گاز با خط لوله است

وی افزود: موضوع صادرات گاز، موضوعی بلندمدت است که هم اکنون به نفع ماست که پروژه های صادرات گاز خود را به وسیله خطوط لوله انجام دهیم اما این موضوع دلیل نمی شود که در حوزه انرژی ورود پیدا نکنیم؛ زیرا برای صادرات گاز به نقاط دوردست، این روش خوبی به شمار می آید.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به اینکه هم اکنون بازار ال.ان.جی در دنیا گرم و گران نیست، گفت: با توجه به هزینه سرمایه گذاری بالا در این نوع پروژه ها باید پیش از هر چیز در مورد توجیه اقتصادی این نوع پروژه ها تحقیقات به عمل آید.

عراقی درباره هوشمندسازی کنتورهای گاز نیز گفت: امسال شرکت ملی گاز ایران پنجاهمین سالگرد تاسیس خود را جشن می گیرد و طی ٣۵ سال گذشته این شرکت در زمینه خودکفایی تجهیزات و کالاهای موردنیاز خود تلاش زیادی داشته است که کنتورهای هوشمند نیز از این قضیه مستثنی نیست.

٩۵ درصد از تجهیزات موردنیاز صنعت گاز ایران را سازندگان داخلی تامین می کنند

وی گفت: هم اکنون ٩۵ درصد از تجهیزات موردنیاز صنعت گاز ایران از سوی سازندگان داخلی تامین می شود؛ در حالی که پیش از انقلاب اسلامی ایران، تجهیزات ابتدایی همچون المکها و کنتورها از خارج از کشور وارد می شد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: هم اکنون در حوزه پالایشگاهی ٨٠ درصد، گازرسانی ٩٨ درصد و خطوط انتقال گاز به ٩۵ درصد خودکفایی در حوزه تجهیزات و کالاهای مورد استفاده رسیده ایم اما همچنان از نقطه ایده آل در زمینه ساخت داخل فاصله داریم.

عراقی با بیان اینکه سازندگان داخلی باید محور کار خود را بر اساس مزیت رقابتی و صادراتی توسعه دهند، گفت: هم اکنون به دنبال استفاده از فناوری روز دنیا در زمینه کنتورهای هوشمند گاز هستیم.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه بیست و یکم صنعت نفت، گفت: پارسال در این نمایشگاه بیشتر شرکتهای سازنده ایرانی، به تنهایی شرکت کرده بودند اما خوشبختانه با توجه به گشایشهای سیاسی صورت گرفته، شاهد همکاری مشترک شرکتهای ایرانی و خارجی در عرضه تجهیزات و کالاهای صنعت نفت هستیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به توافق این شرکت با یک شرکت کره ای در زمینه ساخت کنتورهای هوشمند اشاره کرد و گفت: هم اکنون تقاهمنامه میان دو شرکت به امضا رسیده است؛ ضمن آنکه ما برای به دست آوردن فناوریهای روز در صنعت گاز مذاکراتی را نیز با شرکتهای فرانسوی و روسی شروع کرده ایم.

عراقی در مورد وضع خط لوله صادرات گاز به پاکستان نیز گفت: شرکت ملی گاز با سرمایه گذاری در خط لوله هفتم سراسری از عسلویه به ایرانشهر به دنبال صادرات گاز به پاکستان است؛ هم اکنون احداث خط لوله از ایرانشهر به سمت شهرستان زاهدان، از اولویتهای این شرکت به شمار می آید.

وی با اشاره به مذاکرات اخیر وزیر نفت ایران با مقامات پاکستانی در خصوص صادرات گاز گفت: پاکستان به منظور تنوع بخشی به منابع گازی خود، اخیراً مذاکراتی را نیز با قطر به منظور تولید ال.ان.جی داشته است اما بدون شک، این کشور واردات گاز از ایران را انجام خواهد داد، چراکه به لحاظ کمی و کیفی این موضوع به نفع این کشور خواهد بود.

منتظر صادرات گاز به پاکستان نمی مانیم

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با تاکید بر اینکه برای گازرسانی به زیرساختهای استان سیستان و بلوچستان همچون نیروگاهها در انتظار کشور پاکستان نخواهیم ماند، گفت: هم اکنون گازرسانی به نیروگاهها و واحدهای صنعتی استان سیستان و بلوچستان در اولویت شرکت ملی گاز ایران به این شرکت قرار دارد.

عراقی گفت: هر زمانی که کشور پاکستان آمادگی خود را برای دریافت گاز ایران اعلام کند، بلافاصله ایران ۵ تا ۶ ماهه گاز را به این کشور تحویل خواهد داد.

وی افزود: طبق قرارداد گازی میان دو کشور، پاکستان بابت عدم برداشت گاز از خط لوله باید جریمه پرداحت کند اما تصمیم گیری در مورد این مسائل مربوط به دولت می شود و ما تابع دستور دولت هستیم.

معاون وزیر نفت در ادامه درباره شکایت گازی ترکیه از ایران گفت: ترکیه در دو حوزه پایداری و قیمت گاز از ایران شکایت کرده بود که خوشبختانه در حوزه امنیت عرضه و پایداری صادرات گاز رای دادگاه به نفع ایران تمام شد.

عراقی ادامه داد: در حوزه دیگر نیز به دلیل کاهش قیمت گاز باید ١٣ تا ١۶ درصد در قیمت گاز صادراتی کاهش داشته باشیم و مذاکره در این حوزه در جریان است و تا سه ماه آینده درصد نهایی و چگونگی پرداخت مشخص می شود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره تفاهمنامه همکاری با شرکت سایپم نیز گفت: خط لوله نهم و یازدهم سراسری باید طی چند سال آینده ساخته شود و در این خصوص با شرکتهای بزرگی وارد مذاکره شده ایم.

به گفته وی، در حوزه اجرای خط لوله انتقال گاز به استان سیستان و بلوچستان نیز با شرکتها در حال مذاکره هستیم تا این خط لوله به روش EPCF و BOT احداث شوند.

عراقی در ادامه به امضای تفاهمنامه با شرکتهای کره ای اشاره کرد و گفت: چهار محور برای همکاری تعریف شده و با تشکیل کارگروه‌های کارشناسی به جمع بندی خواهیم رسید.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران به ساخت واحدهای ال ان جی در کشور نیز اشاره کرد و یادآور شد: با همکاری دانشگاه تهران مرکز تحقیقات ال ان جی شکل گرفته تا در حوزه‌های عملیاتی و اطلاعاتی به دانش فنی این حوزه دست یابیم.

وی ادامه داد: افزون بر فعالیت‌های انجام شده، با تعدادی از شرکت‌های بزرگ نیز در این زمینه مذاکره شده است.

معاون وزیر نفت درباره واگذاری خط لوله هفتم سراسری به شرکت‌های روسی نیز گفت: آماده همکاری با شرکتهای بزرگ دنیا هستیم ولی واگذاری خط لوله هفتم سراسری به شرکتهای روسی صحت ندارد.

عراقی درباره اظهار نظر وزیر نفت کشورمان مبنی بر اختصاص هشت هزار میلیارد تومان اعتبار برای گازرسانی به روستاها در سال گذشته نیز گفت: شرکت ملی گاز ایران با جذب سرمایه و از محل عوارض گازرسانی توانسته است گازرسانی به روستاها را اجرایی کند.

وی افزود: هم اکنون ٢,۵ تا ٣ برابر پولی که مردم بابت هزینه گاز به شرکت ملی گاز ایران پرداخت می کنند، به ستاد هدفمندی یارانه ها پرداخت می شود.

عراقی با اشاره به علاقمندی روسیه و ترکمنستان برای همکاری با ایران در زمینه صادرات گاز و ال ان جی گفت: هم اکنون در این زمینه مذاکراتی در حد صحبت با روسیه انجام شده که برای رسیدن به نتایج محسوس نیاز به زمان بیشتری داریم اما با کشور ترکمنستان در این زمینه تا کنون مذاکرات زیادی داشته ایم و ساعت ١٧ امروز نیز در همین زمینه با مدیرعامل شرکت ملی گاز کشور ترکمنستان جلسه ای خواهیم داشت.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با اشاره به موقعیت و استعدادهای ژئوپلتیکی ایران در زمینه صادرات گاز به کشورهای مختلف گفت: به نفع کشور ما است تا در بخشهای شمالی خود، تجارت مشترکی در زمینه گاز با کشورهای همسایه خود داشته باشد.

عراقی افزود: اگر ایران در زمینه صادرات گاز به اروپا فعال نباشد، برخی کشورها با ایران هراسی قصد دارند مسیر خطوط لوله صادرات گاز به اروپا را از مسیری به غیر از ایران انجام دهند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches