true
اقتصادتهران: سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان حافظ حقوق سهامداران و در جهت ارتقای شفافیت، تمام تلاش خود را دارد تا از طرفی موضوع خروج سیمان از نظام قیمت گذاری را پیگیری کرده و از طرفی شرکتهای سیمانی را ملزم به پذیرش و عرضه در بورس کالا کند.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از بازار سرمایه، مهدی زمانی سبزی رئیس اداره نظارت بر بازار بورسهای کالایی سازمان بورس، آخرین اقدامات برای خروج سیمان از نظام قیمت گذاری و الزام شرکتهای سیمانی به پذیرش و عرضه در بورس کالا را تشریح کرد.
زمانی سبزی گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان حافظ حقوق سهامداران و در جهت ارتقای شفافیت، تمام تلاش خود را دارد تا از طرفی موضوع خروج سیمان از نظام قیمت گذاری را پیگیری کرده و از طرفی شرکتهای سیمانی را ملزم به پذیرش و عرضه در بورس کالا کند.
وی با بیان اینکه طبق مکاتبات انجام شده با وزارت صنعت، معدن و تجارت، مقام عالی وزارت نسبت به خروج سیمان از نظام قیمت گذاری دستوری و رفع سهمیه بندی نظر مساعد دارد، گفت: از این رو با پذیرش مجدد شرکتهای سیمانی در بورس کالا شاهد تقویت بازار، انجام رقابت، کشف صحیح قیمت سیمان جهت شفافیت هرچه بیشتر، حفظ حقوق سهامداران و همچنین حذف رانت خواهیم بود.
رئیس اداره نظارت بر بازار بورسهای کالایی سازمان بورس افزود: پیش از این شرکتهای سیمانی در بورس کالا حضور فعال داشتند، به طوری که بررسی آمار معاملات نشان میدهد در سال ۹۰ به میزان ۱.۰۸۴.۲۲۰ تن سیمان توسط ۲۳ عرضه کننده انجام شد. پس از آن عرضه سیمان توسط شرکتهای سیمانی به دلیل اینکه از طرف سازمان حمایت قیمت گذاری میشود، پیگیری نشد؛ به طوری که به مرور حجم عرضه و معاملات در بورس کاهش یافت و عملاً در دو سال گذشته عرضه و معاملهای انجام نشد.
وی ادامه داد: در پی آن شرکتهای سیمانی به دلیل عدم ایفای تعهدات عرضه در بورس لغو پذیرش شدند و هم اکنون با مرقومه وزیر صنعت درخصوص خروج سیمان از نظام قیمت گذاری امید تقویت بازار سیمان در بورس کالا بیشتر شده است.
به گفته زمانی سبزی، عرضه سیمان در بورس کالا میتواند از دو طریق “عرضه در بازار فیزیکی” و “عرضه در بازار اوراق بهادار مبتنی بر کالا” که بصورت گواهی سپرده کالایی است، محقق شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=213957
false
true