true
اقتصادتهران: قیمت مسکن شهر تهران در اولین ماه پاییز پس از دو افت ماهیانه با توقف روند کاهشی مواجه شد اما افزایش چندانی هم نیافت و تنها یک درصد نسبت به ماه قبل بالا رفت.
به گزارش اقتصادتهران، بر اساس آمار وزارت راه و شهرسازی، میانگین قیمت مسکن شهر تهران در مهرماه ۱۳۹۸ به ۱۲ میلیون و ۸۴۸ هزار تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب یک درصد و ۴۸.۸ درصد افزایش پیدا کرد. این در حالی است که مطابق همین آمار طی دو ماه قبل از آن قیمتها دو افت ۳.۱ و ۳.۵ درصد ماهیانه را تجربه کرده بود.
تعداد معاملات نیز در اولین ماه پاییز به ۳۴۵۷ فقره رسید که نسبت به ماه قبل ۲۱ درصد افزایش و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۶۴ درصد کاهش یافت.
ارزش ریالی مبایعات انجام شده در مهرماه ۱۳۹۸ بالغ بر ۳۶۳۰ میلیارد تومان بوده که نسبت به شهریور امسال ۲۳.۵ درصد افزایش و نسبت به مهرماه پارسال ۵۰.۲ درصد کاهش یافته است.
طی هفت ماهه نخست سال ۱۳۹۸ بالغ بر ۳۶ هزار و ۵۱۵ فقره معامله مسکن در شهر تهران انجام شده که نسبت به هفت ماهه نخست سال گذشته ۵۸ درصد کمتر بوده است. متوسط قیمت مسکن پایتخت در هفت ماهه نخست امسال ۱۲ میلیون و ۸۴۶ هزار تومان درهر متر مربع بوده که نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۸۲.۷ درصد افزایش نشان می دهد. ارزش ریالی معاملات در این مدت ۳۹ هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با هفت ماهه ابتدای سال ۱۳۹۷ بالغ بر ۲۴.۸ درصد کاهش یافته است. تعداد واحد مسکونی در پروانه های ساختمانی صادره نیز ۲۷ هزار و ۳۸۴ فقره بوده که نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۲۱ درصد افت نشان می دهد. البته در این گزارش آماری از تعداد پروانه های شهریور و مهرماه ارایه نشده است.
پیش بینی رونق غیرتورمی در نیمه دوم سال
پیش از ارایه آمار دفتر اقتصاد مسکن، گزارشهای میدانی نشان می داد به دنبال ارایه تخفیف از سوی برخی مالکان، اولین گروه متقاضیان مصرفی وارد بازار مسکن شده اند. افزایش ۲۱ درصدی معاملات در شرایطی به ثبت رسیده که کارشناسان، چشم انداز جهشی برای بازار مسکن متصور نیستند. رشد ناچیز یک درصدی ماهیانه نیز گویای آن است که قیمتها به ثبات رسیده است. طی چهار ماهه اخیر متوسط رشد قیمت مسکن شهر تهران منفی ۴.۲ درصد بوده؛ در حالی که این رقم در سال گذشته حدود ۵ درصد بود. کارشناسان پیش بینی می کنند در نیمه دوم سال جاری تعداد معاملات به تدریج افزایش پیدا کند اما با توجه به افزایش حدود ۲۰۰ درصدی قیمت طی دو سال گذشته، پرش مجدد قیمت بسیار بعید به نظر می رسد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=169537
false
true