true
اقتصادتهران: رییس سازمان بهزیستی کشور ضمن بیان آنکه براساس آمار جهانی ۱۵ درصد جمعیت کشور دارای معلولیت هستند، گفت: تنها یک و نیم تا دو درصد این جمعیت نیازمند دریافت خدمات بهزیستی هستند، زیرا سایرین آنها یا دارای معلولیتهای بسیار خفیف بوده یا توانایی مالی کافی برای تامین معاش و مسائل خود را دارند.
انوشیروان محسنیبندپی در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی معلولان که با حضور معاون توانبخشی این سازمان برگزار شده بود، ضمن بیان آنکه شعار امسال برای این روز «دسترسی و توانمندسازی برای همه افراد است» در ارتباط با حادثه سوختگی دانشآموزان شینآبادی در سال ۹۱ گفت: ۱۵ آذرماه مصادف با حادثه سوختن نونهالان شینآبادی است که باعث رنج آنان شد. به همین دلیل سازمان بهزیستی کشور در بودجه سال ۹۴ تلاش کرد شرایطی را برای ارتقای روحیه آنان فراهم کند زیرا سوختگی یکی از بدترین اشکال آسیبدیدگی است.
وی ادامه داد: بیشتر این افراد از ناحیه صورت سوختهاند که این مساله مصائب آنان را دوچندان کرده است.
رییس سازمان بهزیستی کشورهمچنین درباره بودجه و اعتبارات تخصیص یافته شده به ارتقای وضعیت این افراد، گفت: یک میلیارد و ۲۴ میلیون تومان بودجه اختصاص یافته ارتقای وضعیت این افراد بود و قرار شد این بودجه میان این ۲۸ نفر تقسیم شود.
بندپی تصریح کرد: از ۲۸ نفری که در حادثه سوختند، ۲ نفر فوت و از ۲۶ نفر باقیمانده ۳ نفر دارای سوختگی سطحی، یک نفر سوختگی خفیف، ۹ نفر سوختگی متوسط و ۱۳ نفر سوختگی شدید شدند.
وی ادامه داد: مقرر شد تا به خانواده افرادی که دارای سوختگی سطحی بودند (۳ نفر)، ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت شود، همچنین به یک نفر که دارای سوختگی خفیف بود ۱۲ میلیون تومان کمک بلاعوض و علاوه بر آن ۹ نفری که دارای سوختگی متوسط شدند، ۲۰ میلیون تومان کمک بلاعوض به خانواده و افتتاح سپرده غیرقابل برداشت تا رسیدن به سن قانونی ۱۵ میلیون تومانی در بانک ملت تعلق گیرد.
رییس سازمان بهزیستی کشور افزود: به خانوادههای ۱۳ فردی که دارای سوختگی شدید بودند نیز ۳۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و افتتاح سپرده غیرقابل برداشت تا رسیدن به سن قانونی ۱۵ میلیون تومانی تعلق گرفته است.
بندپی در ارتباط با خانوادههای کودکی که در این حادثه جان باختند نیز اظهارکرد: به خانوادههای این دو فرد نیز ۴۵ میلیون تومان کمک بلاعوض اعطا شده است.
وی در ادامه تاکید کرد: قول دادهایم تا حد امکان شرایطی را فراهم کنیم که این افراد علاوه بر رنج بیماری، مشکل دیگری نداشته باشند و به همین منظور برای ارتقای روحیه و توانمندسازی آنان تصمیمات و برنامهریزیهایی را اتخاذ کردهایم که از جمله آن افتتاح مرکز مشاوره موقتی در منطقه شینآباد است تا بتواند در جهت برگرداندن آنها به زندگی عادی تلاش کند هرچند میدانیم این مساله کار بسیار دشواری خواهد بود.
رییس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در تلاش هستیم بتوانیم این افراد را به تحصیل، زندگی اجتماعی و توانمندسازی برسانیم.
بندپی در ادامه به عملکرد رسانه ملی درخصوص بازتاب رسانهای اقدامات سازمان بهزیستی در حوزه کودکان شینآبادی انتقاد کرد و گفت: با وجود آنکه نمایندگان رسانه ملی در مراسم اعطای تسهیلات به کودکان شین آبادی بودند، اما هیچ نشانی از پخش این خبر در صداوسیمای کشوری وجود ندارد و این گلایه ماست که اقدامات بهزیستی آنطور که باید در رسانه ملی بازتاب پیدا نمیکند.
به گزارش ایسنا، وی در ادامه این نشست، با بیان اینکه استراتژی بهزیستی آن است که تا حد امکان از بروز و شیوع آسیبهای اجتماعی و معلولیت جلوگیری کنند، گفت: بهزیستی در غربالگری شنواییسنجی پوشش ۶۴ درصدی در سال ۹۳ داشته است که هدفگذاری ما برای سال ۹۴ رساندن این رقم به بالای ۹۰ درصد است.
رییس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در تلاش هستیم تا بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم که کودکان به محض تولد مورد غربالگری شنوایی قرار بگیرند تا با تشخیص بهنگام از ناشنوایی و کمشنوایی آنان جلوگیری شود.
بندپی درباره غربالگری تنبلی چشم نیز اظهارکرد: تنبلی چشم یکی از مهمترین علل کمبینایی و نابینایی افراد زیر۲۰ سال است و هدفگذاری بهزیستی رساندن آمار این غربالگریها به بیش از ۹۰ درصد در سال جاری است.
آمار معلولزایی در کشور همچنان بالاست
وی درباره معلولزایی نیز اظهار کرد: کشور درخصوص معلولزایی همچنان دارای رتبه و آمار بالایی است و به همین منظور در جهت گسترش مراکز مشاوره ژنتیکی تلاش میکنیم.
رییس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در حال حاضر ۲۵۰ مرکز مشاوره ژنتیک با سازمان بهزیستی کشور در حال همکاری هستند و دورههای ویژهای توسط بهزیستی برای این مراکز طراحی شده است.
بندپی در ادامه به انعقاد تفاهمنامههایی در استان کرمان اشاره کرد و گفت: در استان کرمان توانستیم با همکاری استانداری و بهزیستی استان هم غربالگری شنوایی سنجی و هم غربالگری تنبلی چشم را طی تفاهمنامهای با سازمان ثبت احوال و آموزش و پرورش اجباری کنیم.
وی تصریح کرد: در استان کرمان چنانچه کودکی گواهی غربالگری شنوایی سنجی را نداشته باشد، شناسنامه دریافت نخواهد گرفت، همچنین آنکه هیچ کودکی در مدرسه ثبتنام نمیشود مگر آنکه گواهی غربالگری تنبلی چشم را به همراه داشته باشد.
رییس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: همچنین در کرمان مقرر شد چنانچه مراکز مشاوره ژنتیک نیاز زوجین به آزمایشات ژنتیک تشخیص دهند، ثبت ازدواج صورت نگیرد مگر آنکه برگه انجام این آزمایشات توسط زوجین ارائه شود.
بندپی ادامه داد: تمامی این اقدامات به نوعی فرهنگسازی هستند در جهت جلوگیری از شیوع و بروز معلولیت در کشور که امید است این دست از اقدامات در تمامی استانهای کشور به انجام برسد تا بتوان از معلولزایی جلوگیری کنیم.
وی در ادامه ضمن بیان آنکه شعار امسال روز جهانی معلولان «دسترسی و توانمندسازی برای افراد با هر میزان توانایی است»، گفت: باید بتوانیم شرایط و امکانات را برای این افراد به گونهای فراهم کنیم که بتوانند زندگی راحتتر و بیدغدغهتری را داشته باشند.
رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به مساله مناسبسازی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر رییس ستاد مناسبسازی کشور، وزیر کشور است که میتواند با استفاده از امکاناتی که در اختیار دارد شرایطی را فراهم کند که در جهت این مناسبسازیها بیش از پیش فعال شویم.
بندپی ادامه داد: در حال حاضر نیز طی رایزنیهای صورت گرفته با ایشان، شرایطی فراهم شده است تا بتوانیم با همکاری استانداریها، مناسبسازی را به طور ملی در کشور به اجرا در بیاوریم.
وی تصریح کرد: در بند اول لایحه حمایت حقوق معلولان که در حال حاضر در انتظار تصویب مجلس است، به مساله مناسبسازی و دسترسی آسان معلولان تاکید شده است که باید به این مساله جامعه عمل بپوشانیم.
ارائه وسایل کمک توانبخشی به تمامی پشت نوبتیهای ۸ استان کمتر برخوردار
رییس سازمان بهزیستی کشور در ارتباط با ارائه وسایل کمک توانبخشی به ۸ استان کمتر برخوردار کشور اشاره کرد و گفت: استانهای ایلام، هرمزگان، خراسانجنوبی، لرستان، بوشهر، کهگیولیه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری و سیستان و بلوچستان، جزو استانهایی هستند که در هفته جاری با در اختیار دادن منابع و اعتبارات لازم به بهزیستیهای هر یک از این استانها به تمامی افرادی که در این استانها پشت نوبت وسایل کمک توانبخشی بودند، این وسایل اعطا خواهد شد.
بندپی درباره کیفیت وسایل کمک توانبخشی ارائه شده به پشت نوبتیهای این استانها در هفته جاری گفت: معیار بهزیستی در ارائه این وسایل و لوازم براساس تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده و حمایت از تولیدات داخلی در راستای اقتصاد مقاومتی و ارائه وسایل کمک توانبخشی تولید داخل است.
وی ادامه داد: تمامی وسایل و تجهیزات ارائه شده به پشت نوبتیهای این استانها از تولیدات داخلی خواهد بود.
رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه به تماس اخیر رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور (دکتر نوبخت) اشاره کرد و گفت: طی تماس اخیر با نوبخت، ایشان اعلام کردند که تمام تلاش خود را خواهند داشت که در باقیمانده سال ۹۴ و همچنین سال ۹۵ اعتباراتی به بهزیستی تخصیص داده شود که بتوان با استفاده از آن به شعار رییس جمهور مبنی بر تاکید بر تسهیل زندگی معلولان و افزایش راه حل به آنان جامع عمل پوشانده شود.
نیاز ۱۳۰ میلیارد تومانی بهزیستی برای صفر کردن پشتنوبتیهای وسایل کمک توانبخشی
بندپی ادامه داد: برآورد ما این است که بهزیستی ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای به صفر رساندن پشت نوبتیهای لوازم کمک توانبخشی در سراسر کشور نیاز دارد.
وی در ادامه ضمن بیان آنکه ۱٫۵ تا ۲ درصد معلولان نیازمند دریافت خدمات بهزیستی هستند، گفت: باید برای ارائه خدمات بهتر آمار و اطلاعات خود را در حوزه معلولان نیازمند، به روز کنیم تا بتوانیم با رصدی دقیق، خدمات خود را به این جامعه هدف برسانیم.
فقدان وجود آمار و اطلاعات دقیق یکی از مهمترین مشکلات بهزیستی
رییس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در حال حاضر درصدد راهاندازی سامانهای برای رسیدن به آمار دقیق معلولان نیازمند کشور هستیم، زیرا در حال حاضر یکی از مشکلات بهزیستی فقدان وجود آمار و اطلاعات دقیق است.
بندپی در ادامه مهمترین اقدام بهزیستی در حوزه معلولان را بازنگری لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت دانست و گفت: این لایحه که هماکنون در انتظار تصویب مجلس شورای اسلامی است، به اذعان مرکز پژوهشهای مجلس، دارای قوت فراوانی است و در صورت تصویب آن میتوان بسیاری از مشکلات حال حاضر معلولان را رفع کرد.
وی در ادامه به راهاندازی مراکز مراقبتهای موقت از معلولان اشاره کرد و گفت: نیاز است که در کنار مراکز روزانه و شبانه نگهداری از معلولان، مراکز مراقبت را در کشور راهاندازی کرده و توسعه دهیم.
رییس سازمان بهزیستی کشور درخصوص مراکز اوتیسم در کشور نیز اظهارکرد: در حال حاضر این مرکز اوتیسم در کشور در حال ارائه خدمت است که در تلاش هستیم تعداد این مراکز را افزایش دهیم.
بندپی در ادامه به عقد تفاهمنامه با بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: با انعقاد تفاهمنامه با بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تلاش کردیم بتوانیم خانوادههای بیش از دو معلول را صاحب مسکن کنیم.
وی ادامه داد: درحال حاضر۱۱ هزار خانوار بیش از دو معلول در سامانه بهزیستی به ثبت رسیدهاند که از این تعداد ۲۷۰۰ خانوار روستایی هستند.
رییس سازمان بهزیستی کشور افزود: طی انعقاد تفاهمنامه با بنیاد مستضعفان و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مقرر شد که به خانوادههای بیش از ۲ معلولی که ساکن شهرهستند از سوی از بنیاد مستضعفان ۱۵ میلیون تومان کمک بلاعوض، سازمان بهزیستی ۱۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و خیرین مسکنساز نیز ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض اهدا شود. علاوه بر آن زمینی هم توسط مسکن و شهرسازی به صورت رایگان جهت ساخت مسکن در اختیار این افراد قرار میگیرد تا بتوانند با کمترین هزینه، صاحب مسکن شوند.
بندپی ادامه داد: در روستاها نیز قرار شده است که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۱۰ میلیون تومان و سازمان بهزیستی نیز ۶ میلیون تومان را پرداخت کند تا بتوانند با دریافت ۱۶ میلیون تومان کمک بلاعوض در روستاها صاحب مسکن شوند.
وی افزود: درحال حاضر احداث ۴۵ هزار مسکن تحویل داده شده و هماکنون نیز اعطای ۸۰۰۰ مسکن به خانوادههای بیش از دو معلول از سوی بهزیستی تعهد شده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور درخصوص اشتغال جامعه هدف بهزیستی نیز اظهار کرد: تا پایان آبانماه سال جاری برای ۲۳ هزار و ۹۵۰ نفر از افراد جامعه هدف بهزیستی اشتغالزایی صورت گرفته است که از این تعداد ۱۶ هزار و ۱۰۰ نفر معلول بودهاند.
به گزارش ایسنا، بندپی در ادامه نشست درخصوص افزایش بودجه بهزیستی در سال ۹۵ گفت: پیشنهاد افزایش بودجه را به مجلس شورای اسلامی ارائه دادهایم تا بتوانیم با افزایش بودجه، مستمری مددجویان را به ۴۰ درصد رقم حقوق و مزایای مصوب وزارت کار، برسانیم که در این زمینه دولت نیز نظر موافق خود را اعلام کرده است.
وی ادامه داد: برای تصویب بودجه سال ۹۵ سازمان بهزیستی کشور پیشنهاداتی را داشتهایم که یکی از مهمترین آنها رساندن مستمریها به ۴۰ درصد رقم حقوق و مزایای حداقل حقوق و مزایای مصوب توسط وزارت کار است.
رییس سازمان بهزیستی کشور همچنین اظهار کرد: ۵۳ هزار تومانی که در حال حاضر توسط بهزیستی به مددجویان پرداخت میشود، الحق و الانصاف رقم بسیار پایینی است به طوری که این رقم به اندازه خرید یک کیلو گوشت بوده است و باید برای افزایش حال مددجویان با افزایش اعتبارات سازمان، این رقم را افزایش دهیم.
بندپی ادامه داد: در حال حاضر یک میلیون و ۲۵۰ هزار معلول تحت پوشش خدمات چندگانه بهزیستی هستند که برآورد ما این است که ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار نفر پشت نوبتیهای دریافت خدمات بازنشسته باید با افزایش اعتبارات در جهت تحت پوشش قرار دادن پشت نوبتیها نیز تلاش کنیم.
وی درخصوص وام اشتغال به معلولان نیز گفت: وام اشتغال معلولان تا سال گذشته ۱۰ میلیون تومان بود اما در حال حاضر این رقم به ۱۵ میلیون تومان رسیده است و علاوه بر آن بهزیستی درخصوص جذب اعتبارات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۲ الی ۳ درصدی داشته است اما با این حال هنوز هم در اعتبارات دچار مشکل هستیم.
رییس سازمان بهزیستی کشور درباره بیمه تکمیلی نیز اظهار کرد: در بیمه تکمیلی تلاش میشود تا وسایل کمک توانبخشی تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند اما باید بگویم که در حال حاضر بیمه تکمیلی محکم و مناسبی برای معلولان و تامین و تجهیز وسایل کمک توانبخشی آنها در کشور وجود ندارد.
بندپی در ادامه به تولد سالانه ۲۰ هزار کودک معلول ناشی از اختلالات ژنتیکی و عدم رعایت نکات ایمنی در هنگام بارداری اشاره کرد و گفت: این رقم، رقم کمی نیست وباید در جهت کاهش آن اقدامات لازم را به عمل آوریم.
وی درخصوص ممنوعیت کاندیداتوری افراد نابینا در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود آنکه یکی از شعارهای انقلاب اسلامی عدالت بوده است، رفع این مساله را به عنوان دستگاه متولی امور معلولان به مجلس پیشنهاد دادهایم زیرا برابر با قانون، بهزیستی موظف به حمایت از حقوق دارای افراد معلولیت است به همین دلیل با ارائه این پیشنهاد در مجلس در تلاش هستیم این مانع نیز حل شود.
رییس سازمان بهزیستی کشور همچنین درخصوص مشارکتهای مردمی نیز اظهار کرد: مشارکتهای نقدی سازمان بهزیستی در سال ۹۳، ۴۲۰ میلیارد تومان بوده و رقم مشارکتهای غیرنقدی در سال ۹۳، ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است.
بندپی ادامه داد: در تلاش هستیم تا مشارکتها را از حالت نقدی به غیرنقدی در آوریم تا این مشارکت به نحو مطلوبتری به دست جامعه هدف سازمان بهزیستی برسند.
وی در ادامه به گسترش خیرجمعی در جامعه تاکید کرد و گفت: با راهاندازی سامانه مشارکتهای مردمی در بهزیستی، وضعیت مشارکتها بسیار بهتر شده است با این حال نیاز است در جامعه خیرجمعی را درخصوص جامعه هدف بهزیستی گسترش و توسعه دهیم تا شاهد افزایش رفاه حال معلولان باشیم.
انتهای پیام
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=32176
false
true