true
اقتصادتهران: رئیس مرکز فوریت های اجتماعی بهزیستی کشور با بیان اینکه سال گذشته ۱۱۸۹ مورد مسمویت کودکان با مواد مخدر گزارش شد گفت: از این تعداد پس از بررسیهای لازم ۴۶۷ کودک به بهزیستی تحویل، ۶۴۷ نفر به خانواده و ۶۰ نفر به اقوام سپرده شدند و ۱۵ کودک نیز فوت کردند.
حسین اسدبیگی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ماموریت های اورژانس اجتماعی درخصوص کودکان مبتلا به مسمومیت با مواد مخدر اظهار کرد: سال گذشته همکاران ما با کمک مردم، نهادهای مردمی و منابع مختلف و بخصوص مراکز درمانی وارد امر رسیدگی به وضعیت کودکان مسموم شده با مواد مخدر که عمدتا از مادران معتاد بدنیا می آیند، شدند.
وی افزود: از ابتدای سال ۹۵ و قبل از آن جلساتی با وزارت بهداشت داشتیم که منجر به صدور چند بخشنامه به دانشگاههای علوم پزشکی شد. بر این اساس مراکز درمانی مسئول شدند تا به محض مشاهده چنین مواردی با همکاران ما تماس بگیرند تا کودکی که دچار مسمومیت با مواد مخدر است تحت بررسی قرار گرفته و اگر لازم شد پرونده قضایی برای وی تشکیل بشود.
رئیس مرکز فوریتهای اجتماعی بهزیستی کشور افزود: بر اساس گزارشات استانی در سال ۹۵، ۱۱۸۹ مورد کودک مسموم با مواد مخدر مشاهده شد.
اسدبیگی ادامه داد: باید برای این کودکان سم زدایی در درمانگاه انجام شود به همین خاطر بسیاری از این خانوادهها کودک خود را به بیمار
وی با بیان اینکه در مواردی لازم است پدر و مادر دادگاهی شوند گفت: عدهای از این کودکان با حکم قاضی به مراکز شبه خانواده و شبانه روزی بهزیستی سپرده میشوند و عده ای هم به خانواده برمی گردند. تعدادی هم به اقوام خانواده تحویل می شوند. متاسفانه بعد از مدتی بسیاری از خانواده این کودکان که به مراکز ارجاع داده می شوند حکم گرفته و آنها را به خانواده باز میگردانند.
رئیس مرکز فوریتهای اجتماعی بهزیستی کشور در ادامه به اعلام ریز آمار این کودکان پرداخت و افزود: همانطور که گفته شد در مجموع ۱۱۸۹ مورد مسمومیت با مواد مخدر گزارش شد که ۶۰۰ مورد دختر و ۵۸۹ مورد پسر بودند. از مجموع این آمار ۶۳۹ مورد نوزاد و مابقی در سنین بالاتر قرار داشتند.
اسدبیگی افزود: از این میزان ۸۴۹ مورد از سوی مراکز درمانی گزارش شده بودند. پس از بررسی های لازم ۴۶۷ کودک به بهزیستی تحویل داده شدند، ۶۴۷ نفر به خانواده و ۶۰ نفر به اقوام سپرده شدند و ۱۵ کودک نیز فوت کردند.
به گفته وی استان های تهران، کرمان، کرمانشاه و خراسان جنوبی به ترتیب دارای بیشترین موارد گزارش شده در این خصوص بودند. به لحاظ رده سنی نیز میتوان گفت بیشترین موارد مسمویت مربوط به نوزادان و کمترین موارد مربوط به گروه سنی ۱۱ تا ۱۸ سال بوده است.
رئیس مرکز فوریتهای اجتماعی بهزیستی کشور در پاسخ به اینکه آیا در رده سنی ۷ تا ۱۸ سال موارد اخراج از مدرسه هم مشاهده شده است یا خیر گفت: مدرسه سعی می کند این کودکان را تا جایی که می شود اخراج نکند زیرا ترک تحصیل زودهنگام از عوامل مهم آسیب های اجتماعی است. اخیرا آموزش و پرورش با کمک قوه قضائیه و بهزیستی طرحی تحت عنوان “نماد” را برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در دست دارد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=79784
false
true