×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۶ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
هشدار سازمان محیط زیست به صنایع آلاینده

اقتصادتهران: معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طرح پایش ضربتی صنایع آلاینده تهران تا پایان زمستان ادامه دارد و به کلیه منابع آلاینده اعلام می‌شود که برخورد شدید سازمان حفاظت محیط زیست در انتظار آنهاست، بنابراین باید هر چه زودتر نسبت به کنترل آلودگی خود اقدام کنند.

سعید متصدی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: اجرای طرح پایش ضربتی صنایع آلاینده در تهران که از ۶ آذرماه آغاز شده و تا پایان زمستان ادامه دارد، در کنار سایر اقدامات انجام شده می‌تواند به کاهش اثر افزایش غلظت آلاینده‌ها در پی ایجاد پدیده اینورژن کمک کند.

وی با بیان اینکه پایش و کنترل منابع آلاینده از جمله اقداماتی است که تاثیر به سزایی در کاهش آلودگی هوا دارد، گفت: بر همین اساس، طرح پایش ضربتی صنایع آلاینده در تهران از روز شنبه ۶ آذرماه اجرایی شد.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: اجرای این طرح تا پایان فصل زمستان به صورت مستمر و شبانه روزی و با همکاریهای نیروهای ستادی و استانی سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری تهران ادامه دارد.

سازمان محیط زیست با متخلفان هیچ‌گونه مماشاتی ندارد

متصدی تاکید کرد: برخورد شدید سازمان حفاظت محیط زیست در انتظار متخلفان و منابع تولید آلودگی است، بنابراین هر چه زودتر آلودگی خود را کنترل و کاهش دهند زیرا که سازمان در برخورد با متخلفین همانند گذشته هیچ گونه مماشاتی نداشته و هشدار می‌دهد تا متخلفان نسبت به رفع آلودگی خود و رعایت حدودمجاز انتشار آلاینده‌ها اقدام کنند.

وی اظهار کرد: برای اجرای این طرح تهران را به ۱۰ منطقه تقسیم و با توجه به شاخص‌های مختلف، آلایندگی واحدهای صنعتی و تولیدی را پایش و اندازه‌گیری می‌کنیم.

اجرای طرح پایش ضربتی صنایع آلاینده در تهران برای ۱۸ مورد مشخص

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه اگرچه اینورژن (وارونگی دما) یک پدیده طبیعی است اما می‌تواند با مستعد کردن اتمسفر برای افزایش میزان آلاینده‌ها و حسب میزان افزایش آلاینده ها، اثراتی بر سلامت انسان داشته باشد، گفت: یکی از راه‌های کاهش تجمع غلظت آلاینده‌ها در زمان اینورژن و غیر آن پایش منابع آلاینده است که به طور مستمر توسط ادارات کل محیط زیست در کشور صورت می گیرد اما به منظور کاهش هرچه بیشتر آلودگی و ارتقاء سلامت مردم در کلانشهرها سازمان محیط زیست، پایش خود را با اجرای طرح ضربتی پایش تشدید کرده و از همین رو طرح پایش ضربتی صنایع آلاینده در تهران برای ۱۸ مورد مشخص در حال اجراست.

به گفته متصدی، ترمینال‌ها و پایانه های مسافربری داخل و خارج شهری، معادن شن و ماسه، کارخانجات سیمان، کارگاه‌های و کارخانجات مربوط به تولید بتن، پروژه‌های عمرانی شهری، موتورخانه‌های ساختمانهای دولتی، فرودگاه، راه آهن، پسماندسوزی ضایعات و لاستیک، واحدهای بازیافت نخاله و شستشو و دانه بندی شن و ماسه، کارخانجات آسفالت، واحدهای صنفی آلاینده همچون سنگ بری ها، چوب بری ها، ریخته گری ها و برخی دیگر از منابع در لیست ۱۸ بندی پایش ضربتی صنایع آلاینده تهران قرار دارند.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از ایجاد هماهنگی‌های لازم با ارگانهای قضایی برای انجام اقدامات قضایی و قانونی در خصوص واحدهای تولیدی و صنعتی آلاینده خبر داد و افزود: تا کنون اقدامات بسیاری برای کنترل میزان آلودگی در شرایط اینورژن و غیر آن صورت پذیرفته است که خوشبختانه نتایج آن نیز کاملا مشهود است و اگرچه در سال های ابتدایی دهه ۹۰ شاهد افزایش غلظت آلاینده‌ها و رسیدن شاخص به بالای ۲۰۰ و شرایط اضطرار بودیم اما امروز غلظت آلاینده‌های هوا در بالاترین میزان به محدوده هشدار می رسد، این بهبود شرایط در حالی رخ داده که شدت اینورژن ها نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است.

متصدی خاطرنشان کرد: البته سازمان حفاظت محیط زیست و مجموعه دستگاه‌های تصمیم گیر به منظور حفظ سلامت مردم به عنوان اولویت، تمامی اقدامات مندرج در شرایط اضطرار را در شرایط هشدار اجرایی می کنند که از جمله می توان اقدام به تعطیلی مدارس، اجرای طرح زوج و فرد برای تردد و برخی دیگر از طرح‌ها را ذکر کرد.

متصدی ضمن تاکید بر تلاش دولت یازدهم و سازمان حفاظت محیط زیست برای بهبود شرایط هوا در کشور به ویژه کلانشهرها، تصریح کرد: هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم و از این رو باید اقدامات مراقبتی بیشتری داشته باشیم تا میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در کشور را کاهش دهیم.

تعداد مراجعین به اورژانس در روزهای اینورژن افزایش چشمگیری نداشته است

معاون سازمان حفاظت محیط زیست افزود: به طور نمونه، یکی از اقدامات مهم در شرایط اینورژن و آلودگی هوا، مراقبت شخصی از طریق اقداماتی همچون کاهش تردد در مکانهای سر باز یا آلوده تر است که خوشبختانه بواسطه افزایش دانش مردمی و افزایش مشارکت مردم، میزان مراجعه به مراکز اورژانس و خدمات درمانی حسب اعلام نماینده وزارت بهداشت افزایش چشمگیری در روزهای اینورژن نداشته است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری قانون برنامه پنجم کشور مبنی بر تکلیف واحدهای صنعتی بزرگ به خوداظهاری در پایش، همچنین برخورداری بخش تولیدی و صنعتی کشور از سیستم های خوداظهاری و پایش آنلاین یا برخط، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۰۰ واحد صنعتی بزرگ کشور مجهز به سیستم آنلاین اندازه گیری آلاینده هوا و بیش از ۴۰۰ واحد بزرگ صنعتی مجهز به سیستم سنجش آلاینده فاضلاب هستند.

ثبت اسامی ۳۰۰۰ صنایع آلاینده در کشور و اخذ عوارض از این واحدها توسط شهرداری ها

متصدی یادآور شد: به رغم همه این اقدامات در حال حاضر، بیش از ۳۰۰۰ واحد صنعتی آلاینده در کشور شناسایی شده است که ضمن ثبت اسامی آن‌ها در لیست عوارض آلاینده و اخذ این عوارض توسط شهرداری ها، تلاش سازمان حفاظت محیط زیست برای رفع این آلایندگی‌ها ادامه دارد.

وی با اشاره به اینکه عوارض دریافتی توسط شهرداری ها باید برای کاهش آلاینده های ناشی از صنایع و حفظ سلامت مردم صرف خدماتی همچون توسعه و بهبود سیستم حمل و نقل عمومی یا توسعه سیستم های کنترلی ساخت و ساز شود، گفت: متاسفانه در حال حاضر شاهد هزینه کرد این عوارض توسط شهرداری ها در محل‌هایی غیر از محل‌های پیش بینی شده در قانون هستیم.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches