سه شنبه, ۲۵ آذر , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

نیمی از تسهیلات پرداختی شبکه بانکی را بانک مسکن پرداخت کرده است

۱۶ شهریور, ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۰

نیمی از تسهیلات پرداختی شبکه بانکی را بانک مسکن پرداخت کرده است

اقتصادتهران:  مدیرعامل بانک مسکن با اشاره به اینکه مسکن یکی از عوامل پیشران خروج از رکود است، گفت: در سال گذشته بسته خروج از رکود را تدوین کردیم‌.

محمدهاشم بت‌شکن در خصوص تصویب آیین‌نامه اجرایی تامین مالی بافت فرسوده پارسال افزود: در این آیین‌نامه نهادهای مالی جدید مثل موسسات پس‌انداز تسهیلات مسکن، شرکت تامین سرمایه، صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان شرکت‌های سهامی پروژه ساختمان و صندوق سرمایه‌گذاری مستغلات و همچنین ابزارهای مالی مختلف مثل اوراق رهنی مسکن صندوق پس‌انداز، اوراق گواهی حق تقدم تسهیلات پیش‌بینی شده است.

وی گفت: پارسال شاهد تصویب قانون رفع موانع تولید بودیم که اکثر آیین نامه‌های آن اجرایی شده است.

مدیرعامل بانک مسکن در خصوص سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساختمان‌های جدید گفت: پارسال و در ۹ ماهه اول ۶۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساختمان‌های جدید داشتیم که در تهران این عدد ۱۴۶ هزار میلیارد ریال بوده است. همچنین در سال ۱۳۹۳ تعداد  ۱۱۷هزار پروانه ساختمانی صادر شده است.

وی افزود: معاملات ثبت شده در شهر تهران پارسال ۴۶ درصد نسبت به سال ۹۲ رشد داشته است.

بت‌شکن تصویب طرح جامع مسکن توسط وزارت راه و شهرسازی را از دیگر اقدامات در سال گذشته عنوان کرد که باعث هدف‌گذاری در ساخت و ساز تا سال ۱۴۰۵ می‌شود؛ به طوری که با فرض ۵٫۲ درصد رشد اقتصادی در افق سال ۱۴۰۵‌، پنج میلیون و ۸۲۸ هزار واحد برای خانوار تازه تشکیل می‌شود.

وی در ادامه به ارایه آماری از تسهیلات پرداختی بانک پارسال پرداخت و گفت: پارسال بانک مسکن ۱۸۷هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است که ۴۶ درصد تسهیلات کل شبکه بانکی است که با توجه به مجموعه مانده تسهیلات شبکه بانکی دولتی که حدود ۴۰۸۳ هزار میلیارد ریال است، بانک مسکن همچنان رتبه اول تسهیلات پرداختی شبکه بانکی را از حیث مانده تسهیلات با سهم ۲۲ درصدی را داراست.

وی درخصوص شاخص‌های مالی عملکردی بانک در سال گذشته افزود: سپرده‌های بانک مسکن در سال ۱۳۹۳ به ۳۹۴ هزار میلیارد ریال رسید که بیش از دو برابر سپرده‌های سیستم بانک‌های دولتی و نیمه‌دولتی توانستیم رشد داشته باشیم.

مدیرعامل بانک مسکن سهم بانک از کل سپرده‌های شبکه بانکی را هشت درصد عنوان کرد که نسبت به سال‌های گذشته یک درصد افزایش داشته است.

وی افزود: در سال ۱۳۹۲ معادل ۳۲ درصد منابع بانک از منابع سپرده‌ای بوده، درحالی که در سال ۹۳ این میزان به ۳۸ درصد رسید.

بت‌شکن گفت: سهم حساب‌های تعهدی بانک از کل سپرده‌ها ۴۰ درصد بوده که این امر نشاندهنده رویکرد بانک مسکن به حساب‌های تعهدی است.

وی با اشاره به تامین مالی ۷۹۶هزار واحد مسکونی به مبلغ ۱۹۸ هزار میلیارد ریال افزود: در سال گذشته بانک مسکن ۹۵هزار واحد مسکونی تسهیلات مشارکت به مبلغ ۲۹هزار میلیارد ریال، برای خرید ۱۲۵هزار واحد مسکونی به مبلغ ۳۳ هزار میلیارد ریال و برای ۱۲۲ هزار واحد نیز تسهیلات جعاله به مبلغ ۱۲هزار میلیارد ریال پرداخت و ۴۵۳ هزار واحد مسکونی نیز به مبلغ ۱۱۲ هزار میلیارد ریال فروش اقساطی کرده است.

وی یادآور شد: با توجه به تمرکز اصلی بانک در بخش مسکن ۹۵ درصد تسهیلات پرداختی بانک در این حوزه بوده است.

بت‌شکن در خصوص عملکرد بانک در حوزه مسکن مهر نیز گفت: در سال ۱۳۹۳معادل ۴۸۱هزار میلیارد ریال قرارداد تسهیلات منعقد شد که تاکنون ۴۳۹هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.

وی به بیان جزییات طرح مسکن مهر پرداخت و گفت: یک میلیون و ۸۳۱ هزار واحد تسهیلات آماده‌سازی و ساخت مسکن به مبلغ ۴۲۰هزار میلیارد ریال داشتیم که ۳۸۰ هزار میلیارد ریال آن پرداخت شده است. همچنین به ۴۳۹ هزار مسکن روستایی به مبلغ ۴۰هزار میلیارد ریال، ۸۱هزار واحد بافت فرسوده به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال و تعداد ۲۰ هزار جعاله که تاکنون جمعاً ۴۳۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

بت‌شکن افزود: خوشبختانه پارسال ۳۸۳ هزار واحد فروش اقساطی داشتیم به طوری‌ که در پایان سال گذشته یک میلیون و ۳۹۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات مسکن مهر تقسیط شده است.

مدیرعامل بانک مسکن درخصوص میزان وصول اقساط گفت: پارسال بانک مسکن حدود ۱۱۰هزار میلیارد ریال وصولی داشته که نشان‌دهنده جریان ورودی منظم قابل برنامه‌ریزی در بخش مسکن است به طوری که ماهانه ۹ میلیارد ریال وصولی داریم.

وی در بخش مسکن مهر نیز گفت: در بافت فرسوده ۹۶ درصد، در مسکن شهری ۹۲ درصد و مسکن روستایی ۵۶ درصد وصولی داشته‌ایم.

بت‌شکن با اشاره به فعالیت‌های بانک در حوزه بین‌الملل نیز گفت: با تاکید بر هدفمندکردن فعالیت‌های ارزی پارسال حدود ۴۷۰میلیون دلار حواله کردیم‌.

وی افزود: در حوزه بانکداری الکترونیک نیز می‌توان گفت در سال گذشته کل تراکنش‌های بانک ۴۵۰میلیون تراکنش بوده و در حال حاضر ۹۲ درصد از تراکنش‌های بانک به صورت غیرحضوری انجام می‌شود.

بت‌شکن گفت: حدود یک میلیون و ۶۱۳هزار نفر از کانال‌های مجازی بانک مسکن استفاده می‌کنند.

وی درخصوص استقرار نظام بانکداری متمرکز در راستای پنج سامانه اصلی از قبیل سیستم اطلاعات مشتریان، مالی متمرکز، سیستم تسهیلات متمرکز، سپرده متمرکز و ارزی اقدامات خوبی انجام داده‌ایم، به‌طوری که سیستم اطلاعات مشتریان تا پایان این ماه راه‌اندازی می‌شود. سیستم متمرکز ارزی راه‌اندازی شده است و ۲ میلیون حساب از سیستم قدیم به سیستم سپرده جدید منتقل شده است.

وی افزود: در حال حاضر بانکداری متمرکز و درگاه‌های خدمت‌رسانی الکترونیک بانک فعال است به طوری که ۹۲ درصد تراکنش‌ها به صورت غیرحضوری انجام می‌شود.

بت‌شکن در ادامه به بیان برنامه‌های سال ۹۴ پرداخت و استمهال ۱۵ ساله خطوط اعتباری مسکن‌مهر، اعطای تسهیلات به واحدهای باقیمانده مسکن‌مهر، فروش اقساط ۴۵۰ هزار واحد مسکونی و وصول مطالبات ناشی از آن، پیگیری افزایش سرمایه بانک، تجهیز منابع بلندمدت تامین مالی مسکن از طریق انتشار انواع اوراق بهادار بازار پول و سرمایه، فعال‌سازی حساب‌های صندوق پس‌انداز مسکن با سقف‌های جدید تسهیلات (‌توسعه و گسترش صندوق پس انداز یکم‌)، تبدیل اضافه برداشت سنواتی بانک و سود پرداختی اوراق مشارکت مسکن‌مهر (حدوداً ۶۳ هزار میلیارد ریال) به خط اعتباری، کاهش سپرده قانونی سپرده ممتاز و آزادسازی حداقل ۱۰ هزار میلیارد ریال منابع بانک، فروش ۱۰۰هزار میلیارد ریال انتشار اوراق مشارکت به پشتوانه تسهیلات رهنی و صکوک اجاره از جمله این برنامه‌ها عنوان کرد.

مدیرعامل بانک مسکن همچنین به ارایه پیشنهادات خود به منظور انجام مطلوب فعالیت‌های بانک پرداخت و تقویت کارکرد توسعه‌ای بانک مسکن به عنوان بازوی اجرایی دولت در بخش مسکن و عامل انتقال سیاست‌های دولت از طریق افزایش سرمایه نقدی و غیرنقدی بانک مسکن، تسویه بدهی‌های دولت به بانک مسکن، تمایز در نحوه اعمال دستورالعمل‌های نظارتی بانک مرکزی و تودیع وجوه سپرده‌گذاری شرکت‌های دولتی در بانک مسکن عنوان کرد.

وی همچنین انتشار صکوک اجاره به منظور افزایش توان تسهیلات دهی بانک با قابلیت نقل و انتقال اوراق و مالکیت مشاع دارندگان آن، انتشار اوراق مشارکت به پشتوانه تسهیلات رهنی به استناد ماده ۱۴ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن‌، اوراق مشارکت به پشتوانه تسهیلات رهنی مهمترین ابزار نوین تأمین مالی مسکن با تبدیل دارایی به اوراق بهادار جهت احیای دارایی‌های قفل شده بانک، مجوز راه‌اندازی شرکت تضمین تسهیلات رهنی و تقویت ابزارهای بانکداری الکترونیک از پیشنهادهای دیگر برشمرد.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها