×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۴ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
نخستین ماهواره عملیاتی ایران سال آینده در نوبت پرتاب

اقتصادتهران:  رییس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اهداف برنامه ششم در حوزه فضایی و تاکید بر ضرورت ارتقای آزمایشگاه این پژوهشگاه برای ماهواره های بزرگ، از برنامه پرتاب ‘سها’ نخستین ماهواره عملیاتی کشور در سال اینده خبر داد.

به گزارش پژوهشگاه فضایی ایران، حسن حدادپور با اشاره به ساخت و تجهیز آزمایشگاه های ماهواره در کشور گفت: در برنامه ششم توسعه تولید ماهواره های سنجشی و عملیاتی را در برنامه داریم و در راستای این تولیدات به خدمات آزمایشگاهی نیازمندیم تا ماهواره ها در این آزمایشگاه ها، تست های استاندارد لازم را بگذرانند.

رییس پژوهشگاه فضایی ایران تاکید کرد: در حال حاضر آزمایشگاه پژوهشگاه فضایی ماهواره هایی در کلاس ۲۵۰ کیلوگرم با ابعاد مشخص را پشتیبانی می کند که برای رسیدن به اهداف برنامه ششم، نیاز است این آزمایشگاه ارتقا داده شود؛ درصددیم تجهیزات مورد نیاز این آزمایشگاه را ارتقا دهیم تا ماهواره های با جرم یک تن و ابعاد بزرگتر از ماهواره های فعلی را بتواند پشتیبانی کند.

حدادپور، جرم ماهواره های عملیاتی مخابراتی را میان ۳ تا ۵ تن عنوان کرد و افزود: آزمایشگاه های مشابه با آزمایشگاه های ما در دنیا در حال حاضر دارای ابعاد و اندازه و تجهیزات بسیار وسیع هستند و پیش بینی ما این است که برای رسیدن به ماهواره تمام عملیاتی مورد نیاز کشور از مسیر ماهواره یک تنی عبور کنیم و در این راستا برنامه ها و سخت افزار های لازم را توسعه می دهیم تا بتوانیم آمادگی رسیدن به این هدف را به دست آوریم.

وی درباره بومی شدن تجهیزات ماهواره ای در کشور گفت: برای رسیدن به ماهواره های عملیاتی سنجشی و مخابراتی نیازمند طراحی خود ماهواره و حامل آن به صورت موازی هستیم و این دو کار در کنار هم ماهواره را به صورت عملیاتی در می آورد.

وی افزود: دانش طراحی ماهواره های سنجشی و مخابراتی در ایران تقریبا به بلوغ لازم رسیده است و به صورت کامل طراحی و ساخت این ماهواره ها درداخل کشور انجام می شود.

وی درباره میزان عمر ماهواره های پرتاب شده نیز تاکید کرد: به طور معمول طول عمر این ماهواره ها کمتر از یک یا دوماه بوده است و نخستین ماهواره سنجشی عملیاتی که در سال آینده در نوبت پرتاب قرار میگیرد، سها نام دارد که ماهواره ای با قدرت تشخیص ۱۵ متر است و در مدار ۳۶ هزار کیلومتر لئو قرار می گیرد.

وی در زمینه فعالیت شرکت های دانش بنیان در حوزه طراحی و ساخت ماهواره ها هم اظهار داشت: شرکت های دانش بنیان بین ۲۰ تا ۲۵ درصد در ساخت ماهواره و طراحی و تولید آن مشارکت دارند.

حدادپور با اشاره به این که پرتابگرها در حوزه فضایی مجزا هستند، گفت: بحث پرتابگرها در زیر مجموعه شورای عالی فضایی کشور به عنوان نهادی که هدایت کلان تمام مجموعه های فضایی را به عهده دارد، انجام می شود و در حال حاضر در بحث پرتابگرهای داخلی به بلوغ خوبی رسیده ایم و ماهواره هایی را که در حال حاضر می سازیم، می توانیم در داخل کشور پرتاب کنیم.

وی درباره اولویت های پرتاب ماهواره ها هم تاکید کرد: همانطور که از قبل اعلام شده است، ماهواره دوستی به عنوان یک ماهواره سنجشی که اطلاعات سنجشی را جمع آوری و به سطح زمین ارسال می کند، در نوبت پرتاب است و بعد از آن ماهواره ناهید۱ پرتاب می شود.

رییس پژوهشگاه فضایی ایران تصریح کرد: پژوهشگاه فضایی در کنار طراحی و ساخت ماهواره، درخت فناوری های مورد نیاز ماهواره را تدوین کرده است و این درخت با همکاری مراکز پژوهشی و دانشگاه ها در حال تکامل است و همچنین تحقیق و پژوهش برای نیازهای آینده این فناوری در قالب عقد قرارداد پژوهشی با چند دانشگاه معتبر که فعالیت فضایی دارند، در حال انجام است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches