×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۴ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
نخستین رویارویی علنی بخش‌خصوصی صنعت‌برق با معاون وزیر نیرو

اقتصادتهران: چندی پیش اظهاراتی به نقل از هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی منتشر شد که در آن به عدم کارآمدی شرکت های سازنده و پیمانکار صنعت برق اشاره شده بود. حالا سندیکای صنعت برق ایران در پاسخ به مباحث طرح شده توسط معاون برق و انرژی وزیر نیرو توضیحات جدیدی را آرائه داده است.

به گزارش ایسنا، در بخشی از اظهارات معاون وزیر اینگونه آمده بود که: «آنچه مطرح است این است که به صورت طبیعی سازندگان تجهیزات داخلی و پیمانکاران و مشاوران انتظار دارند مدام نیروگاه و پست برق احداث شود و تمام تولیدات به مصرف‌کنندگان داخلی برسد و این‌گونه می‌شود که تولیدکنندگان به‌زعم خود می‌گویند فضای کسب‌وکار خوب است. »

در توضیح سندیکا اینگونه آمده است: این نکته حائز اهمیت و یادآوری است که همین سازندگان و پیمانکاران ظرف یک دهه اخیر بزرگترین طلبکاران و البته تامین کنندگان مالی پروژه های وزارت نیرو بوده اند. درست در روزهایی که این وزارتخانه به دلیل ناکارآمدی ها، سوء مدیریت ها و بی ثباتی اقتصادی کشور دچار بحران مالی شده بود، همین شرکت های سازنده و پیمانکار بودند که با اخذ تسهیلات بانکی با سود بالای ۲۵ درصد و حتی بدون دریافت پیش پرداخت پروژه های وزارت نیرو را اجرا کرده و اجازه ندادند که تراژدی بی پولی این وزارتخانه و پروژه های نیمه تمامش به بروز خاموشی و ایجاد ناامنی های اقتصادی و سیاسی در کشور منجر شود.

متاسفانه مسئولین وزارت نیرو خیلی زود فراموش کردند که حجم قابل توجه بدهی این وزارتخانه به شرکت های سازنده و پیمانکار که به رقمی بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده بود، چه صدمات مخرب و غیرقابل جبرانی به این شرکت ها وارد کرد آن هم در حالی که همه آنها خود را موظف می دانستند که پروژه های ملی صنعت برق را به اتمام برسانند. سئوال این است که آیا اثرات بلندمدت عدم پرداخت مطالبات شرکت ها و خسارت دیرکرد ناشی از آن به این مجموعه ها، جبران شده است؟

آنچه مسلم است این است که فضای نامساعد کسب و کار صنعت برق بیش از هر چیز ناشی از عدم اصلاح ساختار اقتصادی این صنعت است که یکی از مهم‌ترین برنامه های حمید چیت‌چیان در ابتدای پذیرش مسئولیت وزارت نیرو بود. عدم موفقیت این وزارتخانه در اصلاح ساختار اقتصادی صنعت برق، ایجاد نهاد رگولاتوری و واقعی سازی نرخ برق مهم‌ترین عواملی بودند که به فضای نامساعد کسب و کار این صنعت دامن زدند.

 مساله بسیار مهم دیگر آن است که یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که سال هاست صنعت برق با آن دست و پنجه نرم می کند، یک سویه بودن قراردادهای آن است. علیرغم تلاش و چانه زنی چندین ساله سندیکا، سال پیش متن قرارداد تیپ به تصویب وزارت نیرو و توانیر رسید اما به هر حال قراردادهایی که تا پیش از این منعقد شده بودند، آنقدر یک سویه تدوین شده اند که شرکت ها را با مشکلات جدی مواجه کرده اند. این مساله در مورد قراردادهایی که در فاصله زمانی سال های ۸۸ تا ۹۱ امضا شدند بسیار چالش برانگیزتر بود. بحران قراردادهای متوقف و ضبط ضمانت نامه شرکت های عضو سندیکا در حقیقت ناشی از بی توجهی وزارت نیرو به مساله قراردادهای تیپ بوده و این امر به خوبی نشان می دهد که بخش خصوصی صنعت برق تا چه حد از سیاست این وزارتخانه آسیب دیده و دم برنیاورده است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches