true
اقتصادتهران: وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: مطالبات معوقه پرستاران (تا شهریور ۹۶ ) تا پایان امسال به صورت یکجا پرداخت میشود.
سید حسن هاشمی روز دوشنبه در همایش روز پرستار در مرکز همایشهای صدا و سیما افزود: دو مطالبه و مشکل اصلی پرستاران، یکی کمبود نیرو و فشار کاری و دیگری اضافه کاری اجباری و مطالبات معوقه است.
وی گفت: در مورد مطالبات معوقه می توانیم این قول را بدهیم که معوقات کارانه و اضافه کار را تا شهریور امسال طی یکی دو ماه آینده پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: در مورد رفع کمبود نیرو و استخدام پرستار، ما در وزارت بهداشت از مجلس و دولت مطالبه داریم که مجوز استخدام صادر کنند نه در حد استانداردهای بین المللی پرستار و نه حتی استاندار کشورهای منطقه، اما حداقل استاندارد داخلی تامین شود به خصوص اینکه ۲۴ هزار تخت بیمارستانی جدید ایجاد شده و فعالیت آنها نیازمند تامین پرستار است.
وزیر بهداشت ادامه داد: کمبود پرستار باعث شده بخش زیادی از خدمات مورد نیاز بیماران به دوش مردم بیفتد و یک پرستار مجبور باشد به جای چند نفر کار کند.
وی اضافه کرد: یکی ازمطالبات پرستاران اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است انتظار این است که سازمان برنامه و بودجه اجرای این قانون را مطالعه کند و از مجلس نیز انتظار است که قوانینی تصویب کنند که اعتبار آن را هم تصویب می کنند نه اینکه فقط انتظار ایجاد کنیم و ما را در مقابل هم قرار دهند و البته این وظیفه شورای نگهبان است که نظارت کند و قوانینی که اعتبار ندارد مصوب نشود.
هاشمی با گلایه از بودجه ریزی کشور گفت: امیدواریم بودجه ای در مجلس تصویب شود که کاغذی نباشد و همان رقمی که تصویب می شود حتی اگر کمتر از رقم فعلی باشد همان رقم پرداخت شود با بودجه کاغذی نمی توان وزارت بهداشت را اداره کرد و نمی توانیم مطالبات حوزه دارو یا پزشکان و پرستاران را پاسخ دهیم.
وزیر بهداشت افزود: در حوزه بیمه ها نیز قانون تجمیع بیمه ها را داریم اما اکنون افرادی هستند که دو دفترچه دارند و هزینه اضافه تحمیل می کنند. قانون تجمیع را داریم که همه افراد با یک دفترچه یا حتی با کد ملی خدمات یکسان بگیرند اما در اجرای این قانون ضعف هایی داریم که امیدوارم به تدریج اصلاح شود.
هاشمی گفت: در مورد تعرفه های خدمات پرستاری, تعرفه های هوم کر یا مراقبت در منزل تصویب شده است که امیدوارم همین تعرفه ها سنگ بنایی شود که به تدریج گسترش یابد و بی عدالتی در پرداخت ها که حاصل ۳۰ سال نظام ظالمانه پرداخت مبتنی بر کارانه و خودگردانی است اصلاح شود.
وی گفت: بی عدالتی در پرداخت ها در بین گروههای مختلف پزشکان بین جراحان و غیر جراحان نیز وجود دارد ما نظام پرداخت فعلی را که نظام فی فور سرویس است قبول نداریم اما تغییر آن نیز ساده نیست .
وی ادامه داد: پیشنهادی هم به دولت داده ایم که کل اعتبارات حوزه سلامت اعم از بیمه ها , بودجه های دولتی و نیروهای مسلح در سطح استانی تجمیع شود و در اختیار رئیس دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد و هر ماه یک دوازدهم آن را تخصیص دهند.
وزیر بهداشت گفت: دولت بالاخره حقوق پزشک و پرستار را پرداخت می کند اما چرا به موقع پرداخت نمی کنند چرا زجر می دهند.
وی گفت: اگر بودجه های سلامت تجمیع نشود نمی توانیم گایدلاینها و راهنماهای بالینی را اجرا کنیم ۲۰۰ گاید لاین را ابلاغ کرده ایم اما کو اجرا؟
وی گفت: امیدوارم در دولت دوازدهم شرکای وزارت بهداشت هم به قولهایشان عمل کنند و ما را تنها نگذارند و دست ما را بگیرند زیرا اداره وزارت بهداشت در شرایط فعلی خیلی سخت است از حوزه غذا گرفته تا درمان و نظارت و حوزه قاچاق و مبارزه با تخلفات باید انجام شود و بدون تامین مالی انجام این وظایف گسترده امکانپذیر نیست.
هاشمی گفت: هم اکنون حدود ۱۴۰ هزار پرستار شاغل در کشور داریم و ۱۹۳ دانشکده پرستاری مشغول تربیت نیرو هستند امیدوارم با همفکری سازمان نظام پرستاری بتوانیم آینده نگری مناسبی برای این حرفه داشته باشیم و با همکاری دستگاههای دیگر سال آینده در شرایط بهتری باشیم. مشکلات از دید ما پنهان نیست , توان ما محدود است.
وزیر بهداشت گفت: بدون همکاری صنوف و مردم با دولت کارها به سرانجام نمی رسد،قبل از دولت دکتر روحانی، به رئیس سازمان نظام پزشکی حتی اجازه داده نمی شد که مشکلاتشان را در دولت مطرح کنند اما ما در این دوره اجازه ندادیم، وزارت بهداشت به شیوه سیاسیون اداره شود و هر کسی مسلمان و غیر مسلمان و با دین و بی دین و حتی دشمنان از خدمات سلامت و مراقبت برخودار هستند.
وی اضافه کرد: اوضاع کشور آن طور که برخی می گویند آن قدرها هم بد نیست، اما برخی گاهی افراط می کنند و خودزنی می کنند، نباید کفران نعمت کنیم و باید در کنار بیان مشکلات، به نعمت هایی مانند امنیت که از آن برخوردار هستیم هم اعتراف کنیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=109370
false
true