×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱۷ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
مصرف کننده قاچاق در کشورهای توسعه‌یافته جریمه می‌شود

اقتصادتهران: یک مقام مسئول با بیان اینکه قاچاق در جایی اتفاق می‌افتد که میل به سرمایه‌گذاری کاهش یافته باشد، گفت: در کشورهای پیشرفته علاوه بر قاچاقچی، مصرف‌کننده کالای قاچاق نیز جریمه می‌شود.

به گزارش اقتصادتهران به نقل از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در جلسه نقش مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تحقق اقتصاد مقاومتی، داوود دانش‌جعفری عضو حقیقی و دبیر کمیسیون اقتصاد کلان، بازرگانی و نظام اداری مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق اقتصاد در جمع مسئولان و کارشناسان ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تعریفی از اقتصاد مقاومتی گفت: اقتصاد مقاومتی مقوله‌ای است که بیشتر به مقاوم کردن اقتصاد در حوزه‌هایی که آسیب پذیرند پرداخته و بنابراین حوزه‌هایی که دچار آسیب نیستند از این مقوله خارج می‌شوند.

قاچاق فعالیت‌های مولد و فرصت‌های شغلی را کاهش می‌دهد

دانش‌جعفری در ادامه به موضوع قاچاق کالا و ارز پرداخت و این چنین اظهار داشت: قاچاق در ابعاد مقاومت هر کشوری تأثیر گذاشته و جامعه را متأثر می‌سازد، کارکرد اصلی قاچاق کالا این است که فعالیت‌های مولد و فرصت‌های شغلی را کاهش می‌دهد. باید به خاطر سپرد که عمده‌ترین درآمدهای مردم و دولت‌ها باید از کار باشد اگر فعالیت‌های مولد کاهش پیدا کند اشتغال دچار مشکل می‌شود و این مسئله اقتصادی به یک مسئله اجتماعی ختم خواهد شد.

وی گفت: در این زمینه باید با راهبردهای صحیح با این پدیده مقابله کنیم، اگر راهبرد انتخابی جواب نداده باشد بنابراین خود این راهبرد دچار اشکال است. در این زمینه می‌توان از تجارب موفق دنیا استفاده کرد. بسیاری از این سیاست‌گذاری ها و راهبردها تجارب نرم است از جمله اصلاح روندها که به وسیله سامانه‌ها انجام می‌شود و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در این زمینه فعالیت‌های خوبی داشته است.

دبیر کمیسیون اقتصاد کلان و بازرگانی در بخش دیگری از سخنان خود پدیده قاچاق کالا در همه‌جای دنیا اعم از کشورهای در حال توسعه و توسعه‌یافته وجود دارد چرا که با نادیده گرفتن قوانین مربوط به کالا می‌شود درآمد ایجاد کرد یعنی برای کسی که قاچاق می‌کند درآمد ایجاد می‌نماید. اما در همه کشورهایی که توسعه نامتوازن دارند و از توسعه‌یافتگی عقب مانده‌اند انگیزه برای قاچاق بسیار است. در نتیجه بیکاری نیز افزایش می‌یابد. در هر جا که بیکاری بالای ۳۰ درصد باشد حتماً در آن تخم قاچاق کالا کاشته شده و یا می‌شود.

کاهش میل به سرمایه‌گذاری کاهش باعث بروز قاچاق می‌شود

وی ادامه داد: یکی از مقوله‌های مهم در کشور ما سرمایه‌گذاری است. شاید اکنون میزان استهلاک سرمایه‌گذاری‌های قبلی بیش از سرمایه‌گذاری‌های جدید است. وقتی استهلاک پیشی می‌گیرد نشان می‌دهد که اقتصاد در آینده وضعش بدتر می‌شود. کاهش سرمایه‌گذاری در کشور سبب کاهش تولید می‌شود. کاهش تولید باعث کاهش اشتغال و سبب بیکاری است، در واقع قاچاق جایی اتفاق می‌افتد که میل به سرمایه‌گذاری کاهش یافته باشد

دانش‌جعفری افزود: در اقتصاد گفته می‌شود آنچه باعث شکل‌گیری قاچاق می‌شود، انگیزه است لذا باید کاری کرد که انگیزه‌های قاچاق کاهش یابد. اقدامات زیادی باید انجام داد از جمله این‌که باید نظام مالیاتی را بگونه‌ای تنظیم کرد که خود به خود قاچاق را کاهش دهد؛ آموزش مصرف‌کنندگان و اقدامات فرهنگی راه دیگر کاهش انگیزه است، با تبلیغات صحیح مردم را باید متقاعد کرد که نباید قاچاق کنند. باید با قاچاق سازمان‌یافته مقابله کرد. با اقداماتی مثل وضع قوانین مناسب، همکاری بین بخش خصوصی و دولتی و ایجاد فضای رقابتی می‌توان مانع بزرگی برای گسترش قاچاق کالا ایجاد نمود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches