×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۲, ۱۴۰۳, ۱۱:۱۷ ب٫ظ
true
true

اقتصادتهران: معاون بهداشت وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: مرحله پایلوت اجرای نظام ارجاع در ۱۰ استان شروع شده است؛ این مرحله تا مهر سال ۹۷ ادامه دارد و بعد از آن برای اجرای اصلی این برنامه در کشور تصمیم گیری می شود.

علیرضا رئیسی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: نظام ارجاع برنامه ای است که مطابق آن مردم برای دریافت خدمات سلامت ابتدا به پزشک خانواده یا مراقب سلامت مراجعه می کنند و در صورت تشخیص این فرد و نیاز به خدمات تخصصی، فرد بیمار به پزشک متخصص یا بیمارستان ارجاع داده می شود.

وی اضافه کرد: از اواخر دولت یازدهم و اوایل دولت دوازدهم اجرای برنامه ملی نظام ارجاع به طور آزمایشی در ۱۰ استان شروع شد. در واقع کار نظام ارجاع در این استان ها شروع شده است البته در مرحله پایلوت و اجرای آزمایشی هستیم و دوره پایلوت این برنامه در استان هایی که کار را شروع کرده اند تا مهر سال ۹۷ ادامه دارد.

رئیسی به استان هایی که اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده به صورت پایلوت در آنها اجرا می شود، اشاره ای نکرد اما گفت: این برنامه در ۱۰ استان به جز فارس و مازندران (که از دولت دهم نظام ارجاع و پزشک خانواده را اجرا می کنند) در مرحله پایلوت است و طبق دستورالعمل وزارت بهداشت حداکثر باید تا مهر سال ۹۷ نتیجه قطعی پایلوت برنامه نظام ارجاع را به دست آورده باشیم تا اگر قرار است این برنامه را در کشور اجرا کنیم به سمت اجرای آن برویم.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: علاوه بر این ۱۰ استان، ۱۶ استان دیگر برای اجرای این برنامه اعلام آمادگی کرده اند و به وزارت بهداشت درخواست داده اند که نظام ارجاع در آن استان ها هم اجرا شود. برای آنها یک چک لیست ارسال شده است که اگر امکانات و زیرساخت های لازم را دارید، می توانید و اجازه دارید، پایلوت برنامه نظام ارجاع را شروع کنید.

رئیسی تاکید کرد: پایلوت برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده به معنای اجرای این طرح نیست بلکه به این معناست که مطالعات آن در استان های تعیین شده در حال انجام است، البته در مناطقی که پایلوت انجام می شود، در برخی شهرهای کوچک زیر ۲۰ هزار نفر مراحل اجرای این طرح در حال انجام است.

وی گفت: برای نظام ارجاع در برخی استان هایی که کار شروع شده است، یکسری اشکالات وجود داشت به همین علت در استان هایی که به صورت جدید می خواهند به برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده اضافه شوند، دستور داده شده است که اشکالات قبلی را نداشته باشند.

معاون وزیر بهداشت فراهم نبودن زیرساخت های الکترونیک برای ارتباط بین سطوح مختلف نظام ارجاع، لزوم شفاف سازی مسئولیت های پزشک خانواده، تکمیل پروژه پرونده الکترونیک سلامت و تامین امنیت اطلاعات شهروندان را از جمله مسائلی دانست که در روند اجرای برنامه نظام ارجاع و پزشک خانواده باید اصلاح شود.

برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع برنامه ای است که الزام به اجرای آن از برنامه توسعه چهارم به دولت تکلیف شده است، برای اولین بار این برنامه در سال ۱۳۸۴ در دولت هشتم کلید خورد و به خصوص در روستاها و برخی شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر اجرایی شد و مطابق آن دفترچه بیمه روستایی برای افراد تحت پوشش این برنامه که حدود ۲۳ میلیون نفر برآورد شد، صادر شد.

در طول دولت های دهم و یازدهم اجرای این برنامه همواره یکی از تکالیف و اولویت های دولت و وزارت بهداشت اعلام شد و حدود دو هزار میلیاردتومان بودجه نیز در مجلس برای آن تعیین شد که البته هیچوقت به طور کامل پرداخت نشد با این حال نسخه های آزمایشی این برنامه با عناوین نسخه ۰۱ و نسخه ۰۲ در دولت های نهم و دهم رونمایی و اجرایی شد اما همواره با کندی و به خصوص با مشکل و اختلاف بین وزارت بهداشت و بیمه ها مواجه بود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches