×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۱۸, ۱۴۰۳, ۵:۵۵ ق٫ظ
true
true
قیمت‌های جدید انواع لوازم‌خانگی در بازار

اقتصادتهران: بازار لوازم خانگی این روزها با تغییراتی در قیمت‌ها همراه شده است و به دنبال افزایش نرخ ارز، بررسی‌ها از بازار لوازم خانگی حاکی از افزایش پنج تا ۲۰ درصدی قیمت‌ بیشتر محصولات لوازم خانگی است؛ اتفاقی که بنا به گفته فروشندگان، بحران تقاضا را تشدید می‌کند.

به گزارش ایسنا، بازار لوازم خانگی طی ماه‌های اخیر از جمله بازارهای بوده که رکود را به شکل جدی تجربه کرده است و با افت محسوس تقاضا مواجه شده است که طرح صدور کارت‌های اعتباری خرید لوازم خانگی داخلی هم نتوانست به این رکود پایان دهد و آخرین مشاهدات بازار و گفته‌های فروشندگان هم حاکی از ادامه و حتی تشدید این رکود است.

اما به غیر از مسئله رکود، بازار لوازم خانگی این روزها با مسئله دیگری هم روبرو شده و آن هم افزایش پنج تا ۲۰ درصدی قیمت بسیاری از کالاهاست؛ موضوعی که  مشاهدات بازار و اظهارات رئیس اتحادیه لوازم خانگی، آن را تایید می‌کند.

نوسانات و افزایش نرخ ارز مهمترین دلیل برای افزایش قیمت لوازم خانگی عنوان می‌شود؛ اتفاقی که در سال های اخیر تقریبا به یک رویه تبدیل شده است که اوج آن در حد فاصل سال های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۱ پس از شوک بازار ارز در آن مقطع رخ داد و بسیاری از کالاها، از جمله لوازم خانگی را دستخوش تحولات در جهت صعود قیمت‌ها کرد.

اکنون نیز بار دیگر به دنبال صعودی شدن نرخ دلار، قیمت ها در بازار لوازم خانگی به ویژه محصولات وارداتی به افزایش یافته است. دلیلی که عمدتا از طرف بیشتر فروشندگان لوازم خانگی اعلام می‌شود افزایش نرخ دلار است اما این افزایش قیمت غیر منطقی است؛ همانگونه که رییس اتحادیه لوازم خانگی عنوان کرده غیر قابل قبول است، چراکه وقتی کالایی در انبار است و قبل از گران شدن دلار وارد شده است نباید قیمت آن افزایش پیدا کند.

به گفته طحان‌پور، این وظیفه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است که بازار و قیمت‌ها را نظارت و رصد کند و پیگیری‌های لازم را انجام دهد. افزایش قیمت زمانی اتفاق می افتد که کالایی گران وارد شود اما وقتی کالا در انبار وجود دارد گرانی دلار نباید باعث گران شدن کالاها بشود.

وی اظهار کرد که گران شدن کالاها پس از بالا رفتن نرخ ارز برای اقتصاد ما تبدیل به یک عادت شده است و تاثیر آن هم در بازار منفی است، شاید گردش کاذبی در بازار ایجاد کند اما رکود را تشدید خواهد کرد و باعث می‌شود مردم به جای خرید کالای جدید ترجیح می‌دهند وسایل قدیمی‌شان را تعمیر کنند.

کاهش تقاضا؛ مسئله‌ای که در دو – سه سال اخیر گریبانگیر بازار لوازم خانگی شده و در بررسی‌های بازار هم مشهود است و رفت و آمد چندانی در بازار برای خرید وجود ندارد.

به گفته برخی از فروشندگان، بازار همچنان با رکود مواجه است و برنامه هایی مثل کارت اعتباری برای خرید کالای ایرانی هم در ماه اخیر تغییر چندانی در وضعیت تقاضا به وجود نیاورده است.

اما به نظر می رسد افزایش قیمتی که اخیر در بازار لوازم خانگی به وجود آمده کمبود تقاضا را بیش از پیش تشدید کند و به آن دامن بزند، چرا که حتی با قیمت‌های قبلی هم، نسبت عرضه و تقاضا در بازار متعادل نبود و طبیعتا بازار نمی تواند کشش افزایش قیمت مجددی را داشته باشد.

 از سوی دیگر بحث نظارت بر قیمت های بازار لوازم خانگی استکه به نظر می رسد آن طوری که باید، نظارت دقیقی بر چگونگی فروش و قیمت کالا وجود ندارد.

میزان افزایش قیمت کالاهای مختلف در بازار

مقایسه قیمت لوازم خانگی با قیمت ماه‌ها و حتی هفته های اخیر نشانگر افزایش قیمت در بیشتر اقلام است، هر چند که این افزایش برای همه اجناس یکسان نیست و تقریبا بین پنج تا ۲۰ درصد افزایش یافته است.

ماشین لباسشویی، اجاق گاز، یخچال و فریزیر، جاروبرقی چرخ گوشت، آبمیوه گیری، سرخ کن و مایکروفر از جمله مهمترین و پر مصرف ترین لوازم خانگی است که نگاهی به قیمت های شان می تواند وضعیت کلی بازار لوازم خانگی را مشخص کند.

ماشین لباسشویی از حدود ۷۰۰ هزار تا هفت میلیون تومان در بازار مشاهده می شود؛ به عنوان نمونه ماشین لباسشویی در یکی از برندهای خارجی با ظرفیت هفت کیلوگرم از قیمت یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان به قیمت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است.

قیمت یخچال و فریزر تقریبا از حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان آغاز می شود و به بیش از ۲۰ میلیون تومان هم می‌رسد. به عنوان مثل یخچال فریز ساید بای ساید در یکی از برندها از هفت میلیون تومان به هفت میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

همچنین اجاق گاز که در انواع مختلف بین ۵۰۰ تا حدود هفت میلیون تومان در بازار لوازم خانگی قیمت دارد، در بررسی‌های افزایش حدود پنج درصدی قیمت را نشان می‌دهد. به عنوان نمونه اجاق گاز پنج شعله در یکی از برندها از دو میلیون و ۶۰ هزار تومان به دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است.

همچنین چرخ گوشت که در انواع مختلف بین ۳۵۰ تا بیش از یک میلیون تومان قیمت دارد، مدل ۲۰۰۰ وات آن در یکی از برندها از ۶۰۰ هزار تومان به ۶۴۷ هزار تومان تغییر قیمت داده است.

انواع آبمیوه‌گیری نیز که بین ۲۰۰ هزار تومان تا حدود دو میلیون تومان فروخته می‌شود، قیمت فعلی‌اش نشان‌دهنده افزایش ۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومانی نسبت به ماه‌های اخیر است.

همچنین جاروبرقی از حدود ۳۵۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت دارد. یک مدل جاروبرقی ۲۰۰۰ وات در یکی از برندها با ۱۵۰ هزار تومان با افزایش قیمت مواجه شده است.

زودپز و پلوپز نیز که از دیگر لوازم  آشپزخانه هشنمد رنج قیمتی از ۲۰۰ هزار تا یک میلیون تومان دارند که با افزایش حدود ۵۰ هزار تومانی قیمت روبرو شده است.

همچنین مایکروفر از ۶۰۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در بازار فروخته می‌شود که با افزایش ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومانی قیمت در برندها و مدل‌های مختلف مواجه شده است.

بخار پز نیز رنج قیمتی از ۹۵ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار در بازار تومان دارد که حدود ۱۵ هزار تومان قیمت آن افزایش پیدا کرده است.

توستر نیز از ۹۰ هزار تومان تا حدود ۵۰۰ هزار تومان در بازار مشاهده می‌شود که حدود ۴۰ هزار تومان افزایش قیمت دارد.

اتو بخار نیز رنج قیمتی از ۱۳۰ هزار تا حدود یک میلیون تومان دارد که با افزایش قیمت چندانی همراه نشده است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches