×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۳۰ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true
قبول ندارم تحریم‌ها مانع توسعه صنعت پتروشیمی شده باشد

تهران اکونومی: وزیر نفت با بیان این‌که قبول ندارم که تحریم ها مانع پیشرفت و توسعه صنعت پتروشیمی طی هشت سال گذشته بوده است، گفت: بی تدبیری و بیرون کردن کارشناسان این صنعت را مانع توسعه می‌دانم که قابل مقایسه با قبل و پس از آن نبوده است.

بیژن زنگنه با بیان این‌که دو جهش بزرگ صنعت پتروشیمی در دوران سازندگی و در سال ۱۳۷۶ و در دولت اصلاحات صورت گرفت تصریح کرد:‌ در سال ۱۳۷۶ ارزش تولید محصولات پتروشیمی یک میلیارد دلار بود اما با اقداماتی که توسط نعمت زاده (وزیر فعلی صنعت) انجام شد جهش بسیار بزرگی در این صنعت رخ داد.

وی با بیان این‌که آنچه در هشت سال دولت اصلاحات رخ دادتولید ارزش پتروشیمی از بعد از انقلاب آغاز شده و از یک میلیارد دلار در ابتدای سال ۱۳۷۶ اکنون به ۲۰ میلیارد دلار رسیده است.

زنگنه با اشاره به این‌که طی سال‌های گذشته عزم توسعه و فرمانده برای پیشرفت این صنعت وجود نداشت، تصریح کرد: در شرایطی که نعمت زاده حضور نداشت و همه را بیرون کرده بودند توقع داریم که اتفاقی بیفتد.

وزیر نفت با بیان این‌که عقلای صنعت پتروشیمی را بیرون کردیم، افزود: در شرایطی که همه متخصصان به نحوی منزوی شده بودند چه کاری قابل انجام است.

وی با اشاره به این‌که از سال آینده واحدهای تولید اتان و گاز مایع پارس جنوبی به مدار می آید گفت: واحدهای تولید اتان فازهای ۱۵ و ۱۶، ۱۷ و ۱۸ در سال آینده و مابقی طی سال های بعد وارد مدار می شوند تا با تولید چهار میلیون تن اتان مشکلی برای تامین گاز واحدهای پتروشیمی وجود نداشته باشد.

زنگنه در ادامه با اشاره به این‌که چندین طرح تولید خوراک واحدهای پتروشیمی نهایی شده، تصریح کرد: توسعه صنعت پتروشیمی نیازمند آن است که از فاینانس برای اجرای طرح‌ها استفاده کنیم و با اتکا به خوراک قابل تامین تولید پتروشیمی را به بیش از ۷۰ میلیارد دلار برسانیم.

وزیر نفت اظهار کرد: باید توجه کنیم که جایگاه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ۱۵ سال گذشته متفاوت است و اگرچه خصوصی سازی صورت گرفته درست بوده است اما افسوس را می توان در تحلیل‌ها به کاربرد و باید به آینده امیدوار بوده و اقداماتی را برای توسعه صنعت در آینده انجام دهیم.

وی در ادامه با بیان این‌که صنعت پتروشیمی باید به جایگاه حمایت از توسعه فناوری و پتروشیمی با هدف دستیابی به فناوری تولید و تجاری سازی دانش مورد نیاز صنعت دست یابد، گفت: همچنین باید کمک های مدیریتی و فنی و معرفی طرح های دارای توجیه به سرمایه گذاران صورت بگیرد تا زنجیره ارزش تکمیل شود.

وزیر نفت با تاکید بر این‌که باید به بخش خصوصی فرصت بدهیم، افزود: پول باید به افراد حقیقی بازگردد و دراین راستا باید امکان رقابت ایجاد شود.

زنگنه همچنین به مشارکت فعال در ساماندهی بازار سرمایه برای این بخش با هدف به کارگیری سرمایه های کوچک و جلب مشارکت سرمایه مردم اشاره و خاطرنشان کرد: در این راستا به منظور ایجاد صندوق های پروژه های برای صنایع پتروشیمی با بورس صحبت شده و باید برای ایجاد آن‌ها به صورت موردی پیگیری شود.

وی با بیان این‌که موافق نیستم که صنعت پتروشیمی شریک بخش خصوصی شود، گفت: نقش دولت باید به پژوهش، توسعه فناوری، کمک های فنی و مدیریتی و حمایت از توسعه صنایع پایین دستی محدود شود اما موافق ایجاد زیرساخت ها برای سرمایه‌گذاران کوچک هستم.

زنگنه وجود شبکه گسترده انتقال گاز در کشور را از مزایای کشور برای صنعت پتروشیمی عنوان و خاطرنشان کرد: با توجه به این که حدود ۸۰ درصد کشور تحت پوشش انتقال گاز قرار دارند و میزان مصرف در فصل سرما با سایر فصول سال اختلاف قابل توجهی دارد به طوری که تقریبا در ۹ ماه سال ۳۰ الی ۴۰ درصد ظرفیت خالی گاز در کشور موجود است می توان در کلیه مناطق کشور اقدام به ایجاد صنایع پتروشیمی کرد که بررسی های نشان می دهد این صنایع در کل سال حدود دو ماه با مشکل کمبود خوراک گاز روبرو خواهند شد که برای آن فکری خواهیم کرد.

به گفته وی، چنین اقدامی به آمایش سرزمینی کمک می کند و دولت قصد دارد در مناطق محروم صنعت پتروشیمی ایجاد کند.

وزیر نفت به غیر اقتصادی بودن تولید کود اوره اشاره و اضافه کرد: هزینه حمل هر تن کود اوره ۱۴۰ الی ۱۵۰ تن است و به نظر تولید آن برای تولیدکنندگان غیر اقتصادی است.

زنگنه با بیان این‌که محاسبات ما نشان می دهد که تولید پروپیلن و صنایع پایین دستی اقتصادی بوده و قابل قبول است، خاطرنشان کرد: بازارهای خوبی در اطراف کشور برای صنعت پتروشیمی وجود دارد چرا که عمده کشورهای همسایه فاقد صنعت پتروشیمی هستند.

وی با تاکید بر این‌که باید از صادرکننده مواد اولیه به تولیدکننده و صادرکننده محصولات نهایی تبدیل شویم، تصریح کرد: در این راستا به حضور بخش خصوصی نیاز است که البته بخش خصوصی باید به سود متعارف قانع باشد.

 نفت ۷۲ دلاری از نظر ما منطقی است

بیژن زنگنه در حاشیه این اجلاس و در جمع خبرنگاران با بیان این‌که در کلیات بودجه نرخ ۷۲ دلار برای هر بشکه نفت به تصویب رسیده است اظهار کرد: قیمتی که تعیین کردیم از نظر خودمان منطقی است و وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز نگفته بود که قیمت ۴۰ دلار در بودجه تصویب می شود؛ بلکه ۴۰ دلار یکی از سناریوهای موجود بوده است.

وی همچنین اضافه کرد: از وعده داده شده مبنی بر تولید روزانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی بخش عمده‌ای محقق شده است.

وزیر نفت در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این که آیا تولید روزانه ۱۲۰ میلیون متر مکعب گاز که از سوی رییس جمهور وعده داده شده بود، محقق می‌شود گفت: چنین چیزی را نشنیده‌ایم اما میزان تولید بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب خواهد بود.

زنگنه گفت:‌ قیمت نفت در بودجه سال ۱۳۹۴ معادل ۷۲ دلار دیده شده که از نظر ما نیز منطقی است و کمیسیون تلفیق نیز کلیات آن را روز گذشته در مجلس تصویب کرد.

وزیر نفت همچنین درباره دلایل کاهش قیمت نفت اظهار کرد: کاهش قیمت نفت مساله‌ای است که بخشی از آن اقتصادی و بخش دیگری اراده سیاسی است که به هر حال عده ای نمی خواهند قیمت بالا برود اما در حال مشورت هستیم تا ببینیم در حوزه تصمیمات اوپک چه کاری می توان انجام داد.

وی با بیان این‌که هنوز قرار نیست میزان تولید را پایین بیاوریم درباره دورنمای پتروشیمی کشور اظهار کرد: اولین کار ما این است که کمبود خوراک برخی مجتمع‌های فعلی را با گاز طبیعی جبران کنیم که تولیدات ما نیز رو به بهبود است.

زنگنه افزود: بخش دیگری از خوراک پتروشیمی ها را با تولید اتان تامین می‌کنیم که در این زمینه از اواسط سال آینده تولید اتان دو میلیون تن افزایش خواهد یافت.البته ما ال پی جی هم داریم برای کسانی که بخواهند در این پایه صنعت جدید ایجاد کنند.

وزیر نفت با بیان این‌که با توجه به تجربه اول در سال ۱۳۷۶، تقاضا و علاقه مندی سرمایه‌گذاران ایرانی به پتروشیمی وضعیت این صنعت بهتر شود، گفت: ما نیاز به مقداری فاینانس خارجی نیز داریم و جهش دوم ما باید با استفاده از سرمایه داخلی و بخشی از فاینانس خارجی باشد.

وی با بیان این‌که در حال حاضر میزان فاینانس خارجی در پتروشیمی محدود است، تصریح کرد: با ایجاد جهش دوم ظرفیت تولید ما از ۲۵ میلیارد دلار فعلی تا سال ۱۴۰۰ به ۷۰ میلیارد دلار افزایش پیدا خواهد کرد.

زنگنه همچنین در پاسخ به سوالی درباره بهره برداری از پنج فاز پارس جنوبی گفت: من هیچ گاه حرفی از پنج فاز نزدم بلکه قرار است تا پایان سال صد میلیون متر مکعب اضافه کنیم و امیدواریم که بیشتر شود اما تعهد ما همان صد میلیون متر مکعب است.

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches