true
اقتصادتهران: رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: قابلیت تولید واکسن در همه کشورها وجود ندارد و در کشورهای اسلامی نیز ایران و اندونزی این قابلیت را دارند.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از وزارت بهداشت، سید محسن زهرایی روز چهارشنبه در نخستین جلسه آنلاین هم اندیشی و همفکری در راستای فرزند آوری و اقناع تزریق واکسن، با بیان اینکه واکسن به معنای استفاده از بخشی از میکروارگانیسم عامل بیماری زا به عنوان محرک سیستم ایمنی بدن است که فرد سالم دریافت میکند تا در آینده همچنان سالم بماند، افزود: به این معنا که اگر در آینده مواجهه پیدا کرد، قبل از اینکه میکروارگانیسم تکثیر پیدا کند و علائم بیماری ظاهر شود، سیستم ایمنی بدن جلوی آن را خواهد گرفت. این کار عملا بسیار ارزشمند، به عنوان پیشگیری سطح اولیه در نظر گرفته می شود.
وی ادامه داد: در واقع ما از آب بهداشتی استفاده میکنیم تا اینکه دچار بیماریهای گوارشی نشویم که این موضوع به عنوان پیشگیری سطح اول شناخته می شود. در مورد واکسن هم در واقع پیشگیری سطح اول است؛ به همین خاطر زمانی که به انسان سالم تزریق می شود باید طی پروسه ساخت و تولید نظارت بسیار دقیقی انجام شود. داروها را بسیاری از اوقات به دلیل اینکه افراد مجبور هستند، استفاده کنند و فرد بیمار است باید پیشگیری سطح دوم انجام شود که فرد دچار عوارض بیماری نشود در نتیجه ممکن است گاهی اوقات ساده تر گرفته شود اما در مورد واکسن فرآیند بسیار سخت و پیچیدهای اعمال می شود. قابلیت تولید واکسن به همین خاطر در همه کشورها وجود ندارد، در کشورهای اسلامی می توان گفت عموما ایران و اندونزی این قابلیت را دارند.
زهرایی به تولید واکسن کرونا در ایران اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه در ایران پنج تولیدکننده توانسته اند تاییدیه سازمان غذا و دارو دریافت کنند، به زودی شاهد خواهیم بودیم که واکسن های دیگر هم اضافه شوند، از این جهت نقطه قوتی در زمینه واکسن برای ماهها و سال های آینده خواهیم داشت.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=230732
false
true