true
اقتصادتهران: معاون علمی و فناوری رییسجمهور با تاکید بر اینکه نگه داشتن مملکت با پول نفت اشتباه است، گفت: با ایجاد شرکتهای دانشبنیان در حال حاضر بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان فروش دانشبنیان داشتهایم که این میزان تا پایان سال به ۳۰ هزار میلیارد تومان میرسد.
به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری روز سهشنبه، ۲۳ آذرماه در هفدهمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده و دومین جشنواره شناسایی و توانمندسازی ایدههای برگزیده افزود: اگر پایه اقتصاد کشور به جای منابع زیرزمینی به نیروی انسانی متکی شود، موفق میشویم در غیر این صورت پژوهشهایی که براساس مدل نفتی انجام میشود، تبدیل به یک کالای لوکس در گوشهای میشود.
وی با تاکید بر اینکه تعابیر ما نسبت به پژوهش در مدل نفتی غلط است، اظهار کرد: ما اشتباهات محرزی در گذشته در رابطه با تخصیص بودجههای پژوهشی داشتیم.
ستاری اضافه کرد: یک مدل تولید شغل در سیستمهای نفتی است که بر اساس آن دولت سرمایهگذاری میکند که قطعا این سرمایهگذاریها اشتباه است و نمونه آن هزاران سرمایهگذاری است که با پول نفت ایجاد شده است و ما ماندهایم که چطور جمعشان کنیم.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور با تاکید بر اینکه گاهی فکر میکنیم مدل اشتغال در این کشور آن است که کارخانه بزنیم و هزار جور لابی انجام دهیم، ادامه داد: نمونه آن که بر اساس اعلام یکی از استاندارها حاضرند کارخانههای ایجاد شده با این روش را با یک شاخه گل رز تحویل دهند.
وی با تاکید بر اینکه این مدل اشتغال، میزان بیکاری را افزایش میدهد، یادآور شد: به طوری که در حال حاضر اصفهان سومین استان کشور از نظر بیکاری است.
ستاری ادامه داد: چند سال گذشته ما را مسخره میکردند و میگفتند چند بچه شرکت تاسیس کردهاند؛ ولی امروزه این بچهها بزرگ شدهاند و من قول میدهم در دو سه سال آینده شرکتهای بزرگی در سطح جهان تاسیس کنند.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور با بیان اینکه کشور از لحاظ تعداد مهندسان به ازای جمعیت در دنیا رتبه دوم و معادل کشور آمریکا مهندس تربیت میکند، افزود: آنچه در قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان آمده به محیط کسب و کار مربوط میشود و ما باید محیط کسب و کار را اصلاح کنیم.
وی با اشاره به وضعیت اخذ مالیاتها و عملکرد شهرداریها تاکید کرد: مالیاتچیها، اماکنچیها و شهرداریچی وظیفه دارند کرکره ملت را پایین بکشند و این «چیها» هر روز فتنه به پا میکنند و ما باید این شرایط را اصلاح کنیم.
ستاری با طرح این سؤال که کشور قبل از پول نفت چطور در دنیا آقایی میکرد، اضافه کرد: ما روشهای سادهتری انتخاب کرده و فکر میکردیم که از طریق پول نفت میتوانیم پولدار شویم و این در حالی است که اگر فکر کنیم با فروش نفت میتوانیم مملکت را نگه داریم در اشتباه هستیم.
وی وظیفه دولتها را سرمایهگذاری در حوزه پژوهش دانست و ادامه داد: تا پژوهش در اقتصاد کشور تاثیر نداشته باشد، کسی نتایج پژوهش را تحویل نمیگیرد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور با اشاره به اقدامات این معاونت برای توسعه کسب و کارهای دانشبنیان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۲۸۰۰ شرکت دانشبنیان ایجاد شده که بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان فروش دانشبنیان داشتهاند.
به گفته وی، پیشبینی میشود که تا پایان سال این عدد به بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان برسد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=60621
false
true