true
اقتصادتهران: شرکت بی پی منتظر شرایط همکاری با ایران پس از لغو تحریمهاست، زیرا پس از آن فرصتهای بزرگی در صنعت نفت و گاز ایران پیش روی شرکتهای خارجی قرار می گیرد.
مایکل تاون شند، رئیس بخش خاورمیانه شرکت بریتیش پترولیوم دیروز (یکشنبه ١٠ آبانماه) در حاشیه دیدار با معاون امور بین الملل وزیر نفت در گفتگو با شانا ضمن ابراز خرسندی از شرایط جدید پس از توافق جامع هستهای وین و از سرگیری مذاکرات برای بررسی شرایط همکاری شرکتهای انگلیسی با صنعت نفت ایران تصریح کرد: برخی شرایط همانند سالهای گذشته است اما در برخی بخشها شاهد تحولات قابل توجهی هستیم زیرا ایران با وجود تحریمها در طول سالهای اخیر، در صنعت نفت و گاز به پیشرفتهای مطلوب و خیره کننده ای دست یافته است.
رئیس بخش خاورمیانه بی پی با بیان این که ایران افزون بر منابع عظیم ذخایر نفت خام و گاز طبیعی، تجارب و دانش خوبی در این حوزه ها به دست آورده است، گفت: بی پی در حال تلاش برای آغاز دور تازه همکاری با ایران در پروژه های نفت و گاز در دوران پس از تحریمهاست.
تاون شند در پاسخ به پرسشی درباره حضور بی پی در کنفرانس رونمایی از قراردادهای نفتی در تهران گفت: امیدوارم بتوانم آذرماه در کنفرانس رونمایی از مدل جدید قراردادهای نفتی ایران (IPC) شرکت کنم، اما بدون تردید شرکت بی پی در این کنفرانس حضور فعالی خواهد داشت.
وی افزود: بی پی هم اکنون به دنبال به دست آوردن اطلاعات و آگاهی بیشتر درباره چارچوب قراردادهای جدید به منظور آغاز فصل جدید همکاریها با صنعت نفت و گاز ایران است.
رئیس خاورمیانه شرکت بی پی ادامه داد: ما هم اکنون با ایران در پروژه توسعه فاز دوم میدان گازی شاه دنیز جمهوری آذربایجان واقع در دریای خزر همکار هستیم، همچنین شرکت ملی نفت ایران و بی پی از سالهای دور در میدان گازی رام (Rhum) در دریای شمال انگلیس شریک هستند.
به گزارش شانا، شرکت ملی نفت ایران یکی از سهامداران پروژه توسعه فاز دوم میدان گازی شاه دنیز است و تلاش دارد تا سهم کنونی ١٠ درصدی خود را در این طرح افزایش دهد؛ ذخایر گازی میدان شاه دنیز آذربایجان ١,٢ تریلیون تا ١.۵ تریلیون مترمکعب برآورد شده است.
فاز نخست میدان شاه دنیز نیز که بهوسیله کنسرسیومی متشکل از شرکتهای بی پی، استات اویل نروژ و سوکار توسعه داده شده از سال ٢٠٠۶ در حال تولید است، در حالی که انتظار می رود گاز فاز دوم این میدان تا سالهای ٢٠١٩ و ٢٠٢٠ به اروپا برسد.
میدان گازی رام یک میدان گازی کوچک فراساحلی است که توسعه مشترک آن با سرمایه گذاری مشترک ایران و انگلیس انجام شده است، این میدان در ۴۰۰ کیلومتری شهر آبردین در آبهای ساحلی اسکاتلند در دریای شمال قرار دارد؛ قرارداد اکتشاف این میدان در سال ۱۹۷۳ میلادی امضا شد و در سال ۱۹۷۷ به کشف میدان انجامید.
تاون شند ضمن ابراز امیدواری نستب به افزایش همکاری مشترک ایران و شرکت بی پی در آینده، گفت: بی پی می تواند در طیف گسترده ای از پروژه های نفت و گاز ایران از جمله ارتقای تخصصهای مدیریتی، آوردن فناوریهای جدید، انتقال دانش فنی، با ایرانیها همکاری کند.
وی افزود: فعالیت در میدانهای بزرگ توسعه یافته نیز یکی دیگر از بخشهایی است که ما علاقه مند به حضور در آنها هستیم، گفت: هم اکنون این شرکت در توسعه و برداشت نفت خام از میدان رمیله، یکی از بزرگترین میدانهای نفتی عراق فعالیت می کند ما در این پروژه در حال انتقال دانش فنی به متخصصان صنعت نفت عراق هستیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=30336
false
true