×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۸, ۱۴۰۳, ۶:۳۶ ب٫ظ
true
true
ظرفیت مبادلات تجاری ایران و آفریقای جنوبی به ۵ میلیارد دلار می‌رسد

اقتصادتهران: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ظرفیت خوبی در حوزه‌های کشاورزی، دامداری و توزیع انرژی در آفریقا وجود دارد که باید بخش خصوصی برای استفاده بهینه از آن و ارتباط‌گیری با شرکت‌های آفریقایی وارد عمل شده و برای تصاحب بازار آفریقا، ریسک تجارت با این کشورها را بپذیرد.

محمدرضا نعمت‌زاده در گردهمایی تجاری ایران و آفریقای‌جنوبی که در محل سالن خلیج فارس سازمان توسعه تجارت برگزار شد، به ظرفیت‌های اقتصادی قاره آفریقا اشاره کرد و گفت: تاکنون آنچه از آفریقا به جامعه ایرانی نمایش داده شده، فقر، گرسنگی و اختلافات قومی است و این تصویر درستی از ظرفیت‌ها و استعدادهای این کشورها نیست.

نعمت‌زاده با طرح این سوال که چرا نمی‌خواهیم از واقعیت‌های آفریقا مطلع شویم، خاطرنشان کرد: در همین راستا تجار و صنعتگران می‌توانند ظرفیت‌های همکاری با آفریقا را پیدا کنند. چرا که اکنون رشد اقتصادی کشورهای آفریقایی در سطح بالاست و سیاست جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب اسلامی ارتباط با این کشورها بوده است.

نعمت‌زاده در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ظرفیت های بخش کشاورزی و زمینه‌های همکاری ایران و کشورهای قاره سیاه اشاره کرد و افزود: ما در حوزه محصولات کشاورزی میوه‌هایی مانند موز را از آفریقا وارد می‌کنیم که می‌توانیم به جای آنکه از طریق شرکت‌های غربی مستقر در این قاره به واردات بپردازیم، شرکت‌های ایرانی ابتکار عمل را به دست بگیرند.

نعمت‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود از بخش خصوصی و اتاق بازرگانی خواست تا شرکت‌های ایرانی باتجربه را با کشورهای مختلف آفریقا مرتبط کنند تا زمینه سرمایه‌گذاری در دو کشور فراهم شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان ارائه راهکارهایی برای تسهیل در حمل و نقل با آفریقا را یک ضرورت برشمرد و گفت: ایجاد خط مستقیم هوایی و دریایی از اهمیت فراوانی برخوردار است و اگر بخش خصوصی به دنبال درآمد است، باید ریسک آن‌را هم بپذیرد.

وی افزود: در همین زمینه از صندوق ضمانت صادرات می‌خواهیم که رتبه ریسک آفریقا را کاهش دهد، چرا که اگر بخواهیم با فرمول رتبه‌بندی غربی‌ها وارد شویم، به جایی نمی‌رسیم و هزینه صادرکنندگان بالا می‌رود.

به گفته نعمت‌زاده ارتباط گرفتن با سیستم منطقه‌ای و بانکی آفریقا یکی دیگر از ضرورت‌ها است چرا که اغلب پروژه‌های آفریقا از طریق سیستم بانکی محلی خودشان فاینانس می‌شود و اگر ارتباط نگیریم، مشکل‌زا خواهد بود.

به گفته نعمت‌زاده حجم روابط تجاری دو کشور اکنون رقمی حدود سالانه ۶۰۰ میلیون دلار است که با توجه به ظرفیت‌های دو کشور می‌تواند به بالای ۵ میلیارد دلار برسد.

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، در همایش معرفی فرصت‌های همکاری تجاری و اقتصادی ایران و قاره آفریقا، سفرای دو کشور، رایزنان بازرگانی و تجار حضور داشتند و برای گسترش ارتباطات تجاری به بحث و رایزنی با یکدیگر پرداختند.

زمینه افزایش صادرات به آفریقا فراهم می‌شود

همچنین در این همایش، رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا با ایجاد راه‌اندازی خطوط منظم کشتیرانی و هوایی، ایجاد اتاق‌های مشترک، افزایش تعداد رایزنان بازرگانی و انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف در حوزه استاندارد، گمرکی و تعرفه‌ ترجیحی، حجم مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی را افزایش دهیم.

ولی‌الله افخمی‌راد در جمع‌بندی پایانی همایش معرفی برنامه‌ها و فرصت‌های همکاری اقتصادی و تجاری ایران و آفریقا که با حضور سفرای ایران در قاره آفریقا و همچنین سفرای کشورهایی آفریقایی در ایران برگزار شد، گفت: مدت‌هاست که راهکارهای افزایش حجم مبادلات تجاری را مطالعه کرده‌ایم و درنهایت بنا شد تا از طریق راه‌اندازی خطوط منظم کشتیرانی و هوایی زمینه تسهیل صادرات و تردد تجار به آفریقا را فراهم کنیم.

وی گفت: اکنون خط مستقیم کشتیرانی به دارالسلام و مومباسا برقرار است و در یک برنامه زمانبندی بنا داریم تا آن را به سایر بنادر ارتقاء دهیم. همچنین اکنون هیچ خط هوایی مستقیم به آفریقا نداریم و راه‌اندازی مستقیم خطوط هوایی به آفریقای جنوبی، کنیا و تونس در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان همچنین کاهش ریسک کشورهای هدف، خرید سهام بانک‌های معتبر آفریقایی و عضویت در بانک توسعه آفریقا را از دیگر برنامه‌هایی عنوان کرد که می‌تواند به توسعه تجارت با این کشور کمک کند و اظهار داشت: ارائه تسهیلات با کارمزد پایین، ایجاد اتاق‌های مشترک بازرگانی، صندوق‌های مشترک و معافیت صدور انواع ضمانت‌نامه از دیگر راهکارهای کاهش موانع تجاری است.

افخمی‌راد همچنین اعزام رایزنان بازرگانی به قاره آفریقا را از دیگر نکات مهمی برشمرد که می‌تواند به شناخت بازار کمک کند و اضافه کرد: سه رایزن بازرگانی در آفریقا داریم و اکنون نیز رایزنی بازرگانی به کشور نیجریه در حال اعزام است و پیشنهاد داده‌ایم، تا با هماهنگی وزارت امور خارجه ایران سه رایزن دیگر نیز به الجزایر، مصر و تانزانیا اعزام شود.

وی همچنین ایجاد سایت اطلاع‌رسانی تجارت با آفریقا، تأسیس مراکز تجاری ایران در این کشورها و تبلیغات محصولات ایرانی در آفریقا را از دیگر مواردی عنوان کرد که می‌تواند به شناخت کالاهای ایرانی در بازار هدف آفریقا کمک کند.

رئیس سازمان توسعه تجارت این را هم گفت که امضای یادداشت تفاهم‌ استاندارد با آفریقا، موافقت‌نامه گمرکی، موافقت‌نامه سرمایه‌گذاری و اجتناب از اخذ مالیات مضاعف با کشورهای هدف آفریقایی از جمله موارد دیگری است که در دستور کار قرار گرفته است.

وی پیشنهاد داد: تا لغو روادید برای تردد و تسهیل ارتباط تجار با کشورهای آفریقایی در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، همایش معرفی برنامه‌ها و فرصت‌های همکاری اقتصادی و تجاری ایران و کشورهای آفریقایی با حضور مقامات بلند‌پایه کشور، سفرای ایران در کشورهای آفریقایی و سفرای کشورهای آفریقایی در ایران امروز سه‌شنبه در محل سالن خلیج فارس سازمان توسعه تجارت برگزار شد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches