×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۱۰ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
طرح‌های وزارت صنعت برای ساماندهی قاچاق

اقتصادتهران: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: دو طرح برای ساماندهی جلوگیری از ورود و توزیع کالای قاچاق در بین اصناف و همچنین تجمیع اصناف کوچک در قالب یک مدیریت در دستورکار وزارت صنعت قرار دارد.

محمدرضا نعمت‌زاده صبح امروز در همایش ملی روز اصناف با بیان اینکه اصناف و کسبه به عنوان مردمی‌ترین نهاد اقتصاد جمهوری اسلامی ایران حلقه وصل هر سه قوه هستند، افزود: اغلب سیاست‌ها، برنامه‌ها، قوانین و مقرراتی که در کشور وضع می‌شود، توسط اصناف باید به اجرا درآید.

وی اذعان داشت: اصناف در اغلب نهضت های ملی و مذهبی پیش قدم بوده‌اند و در نهضت انقلاب اسلامی بازار یکپارچه در خدمت انقلاب بود.

نعمت‌زاده به این نکته اشاره کرد که اکنون ۱۷ درصد تولید ناخالص ملی توسط اصناف تولید می‌شود و ۳ میلیون مرکز آماده در بدنه اصناف داریم که هر کدام می‌تواند مروج تجارت، اخلاق کسب و کار و انصاف باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه اگر بتوانیم قانون گرایی را در اصناف به نحو احسن پیاده کنیم، به نفع خود اصناف، مصرف‌کننده و جامعه مدنی خواهد بود، تأکید کرد: از لحاظ کمی، رشد زیاد کرده‌ایم، اما در آمار مقایسه‌ای با سایر کشورها به ازای ۱۳۰ تا ۱۵۰ نفر یک صنف وجود دارد، در کشور ما این رقم به ازای هر ۳۰ نفر است که نتیجه آن می‌شود که اصناف یا باید گرانتر بفروشند، یا با حداقل سود کالای خود را عرضه کنند.

وی از بررسی طرحی در همین راستا در وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: با اجرای این طرح، ساماندهی اصناف در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی همچنین گفت: اگرچه مشوق ایجاد فروشگاه های بزرگ زنجیره ای هستیم، اما از طرف دیگر باید این طرح به گونه‌ای ایجاد شود که اصناف کوچک در یک سقف بزرگ و در کنار هم با مدیریت واحد فعالیت کنند تا هزینه تأمین کالا کاهش یابد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به بحث قاچاق کالا و اهمیت اصناف در پیشگیری از فروش کالاهای قاچاق اشاره‌ای کرد و اظهار داشت: طی چند سال گذشته از مقام معظم رهبری گرفته تا رؤسای سه قوه همواره در مورد قاچاق کالا سخن گفته‌اند و مبارزه با قاچاق کالا نیاز به همکاری دولت، واردکنندگان، توزیع‌کنندگان و اصناف دارد.

نعمت‌زاده تصریح کرد: آیا شأن مردم ما این است که کالای قاچاق را کول کنند و از مرز عبور دهند؟ برخی واردکنندگان برای آنکه حقوق دولتی را نپر دازند، کالا را با تریلر پشت مرزها مستقر می‌کنند و توسط کوله‌برها از روی تپه‌های مرزی به سمت داخل کشور عبور می‌دهند.

وزیر صنعت و معدن و تجارت خطاب به اصناف گفت: اگر یک صنف به خود اجازه دهد که کالای قاچاق را عرضه بدارد، دولت و دستگاه‌ها کاری نمی‌توانند از پیش ببرند و ما به جای آنکه به زور قانون متوسل شویم، باید متعهد شویم که کالای غیر تولید داخل یا وارداتی که از مجاری رسمی نبوده را عرضه نکنیم.

نعمت‌زاده در بخش سخنان پایانی خود در مورد ایجاد بانک اصناف که سالهاست بر سر زبان‌ها قرار دارد،‌ گفت: به نظر می‌رسد جا دارد، اصناف به طور جدی بر این مسئله تمرکز کنند تا برای بهبود شرایط از ظرفیت بانک اصناف استفاده کرد.

به گزارش فارس، همایش روز ملی اصناف از صبح دیروز با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، علی فاضلی رئیس اتاق اصناف، رؤسای کمیسیون های مرتبط در مجلس شورای اسلامی و رؤسای اتحادیه‌های سراسر کشور در مرکز همایش صدا و سیما برگزار شد.

فعالیت ۷۵۰ هزار بنگاه صنفی بدون مجوز

رئیس اتاق اصناف گفت: نگاه بد و تند برخی مسئولان به خصوص مالیات اصناف را سرخورده کرده است و اگر قرار است تولید رشد کند توزیع باید سامان یافته تر عمل کند.

بر پایه این گزارش، علی فاضلی نیز در این مراسم اظهار داشت: در حوزه اقتصادی در مجموع، ۲ میلیون و ۱۷۳ هزار بنگاه صنفی دارای پروانه کسب فعالیت دارند که در کنار آنها حدود ۷۵۰ هزار واحد شناسایی شده بدون پروانه فعالیت می‌کنند. از این مجموعه ۴۵ درصد از اصناف را صنوف توزیعی، ۲۲ درصد را صنوف تولیدی و ۳۳ درصد را صنوف خدماتی و خدمات فنی در کشور در بر می‌گیرد.

رئیس اتاق اصناف ایران به این نکته اشاره کرد که ۱۸۵۰ رسته صنفی فعال هستند و بر این اساس ۸۳۰۰ اتحادیه صنفی ساماندهی شده اند که یکی از نهادهای مدنی کشور به شمار می‌روند، در حالی که در جهان کمتر دیده شده است که اتحادیه ها هر ۴ سال یکبار انتخابات برگزار کنند.

رئیس اتاق اصناف با اشاره به اینکه اصناف در حوزه صادرات سهم ۵۰۰ میلیون دلاری را به خود اختصاص داده اند، افزود: اما اگر ظرفیت مجموعه اصناف را در نظر بگیریم، ۲ میلیارد دلار می تواند ارز آوری صادراتی داشته باشد.

وی ادامه داد: ضمن اینکه حدود ۷ میلیون شغل در مجموعه اصناف ایجاد شده است، در حالیکه بر اساس آمارهای رسمی، دولت برای ایجاد یک شغل، باید ۱۶۰ میلیون تومان هزینه کند، در حالیکه این بخش ۷ میلیون شغل در اقتصاد ایران ایجاد کرده است.

 

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches