true
اقتصادتهران: معاون رئیس و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: طرح ابلاغ الکترونیکی پرونده های قضائی ۳۰۰ میلیارد ریال از هزینه ارسال مرسوله های کاغذی را کاهش می دهد.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام حمید شهریاری روز شنبه در آئین رونمایی از سامانه ابلاغ الکترونیکی که به صورت پایلوت در قزوین انجام شد، افزود: این طرح یکی از ۵۰ پروژه ای است که در راستای عدالت الکترونیک پس از ۲٫۵ سال پیگیری و با تغییر قوانین و آئین نامه های موجود به انجام رسید.
وی سامانه های ثبت نام به منظور اطلاع از مکان، رسا به منظور ارسال پیامک و ابلاغ به منظور ارسال اطلاعات لازم به اشخاص را سه بخش تشکیل دهنده طرح ابلاغ الکترونیک عنوان و یادآور شد: بستر فنی طرح های یاد شده از پیش آماده بوده اما بسترهای قانونی و آئین نامه ای لازم را نداشت که پس از ۲٫۵ سال توانستیم آن را کامل و به صورت پایلوت در قزوین اجرا کنیم.
شهریاری با بیان اینکه با اجرای این طرح سالانه بیش از ۶۰ میلیون ابلاغ را می توان به صورت الکترونیکی ارسال کرد، ادامه داد: سالانه ۱۵ میلیون پرونده قضائی داریم که هر پرونده حداقل چهار ابلاغ دارد و این طرح می تواند بیش از ۳۰۰ میلیارد و در صورت محاسبه هزینه های پنهان نیز بیش از یک هزار میلیارد ریال از هزینه های مربوط به ارسال مرسوله ها را کاهش دهد.
به گفته وی، سرعت در ابلاغ و صرفه جویی در مصرف کاغذ، جلوگیری از بستر تعامل های جرم خیز، جلوگیری از نرسیدن درصد قابل ملاحظه ای از ابلاغ ها به صاحبان آن و پیشگیری از تضییع حقوق شهروندان از جمله مزایای دیگر طرح ابلاغ الکترونیکی است.
شهریاری، بستر سبک زندگی جدید را فضای مجازی در دنیای کنونی دانست و گفت: همه خصوصیت های دنیای فیزیکی در این بستر وجود دارد و تمام حیات بشر را در طول سال های اخیر نیز تحت سلطه خود قرار داده است.
وی، گستردگی محیطی و جهان شمولی را دو ویژگی فضای مجازی و شبکه های اجتماعی اعلام و افزود: همین دو ویژگی موجب شده تا حاکمیت نیز به ناچار با تغییر رویکرد، قدرت خود را در این فضا بازآفرینی کند.
شهریاری با بیان اینکه سلطه فضای مجازی تمام حکومت ها را تهدید می کند، ادامه داد: اگر در گذشته فشار از پائین و قدرت چانه زنی از بالا بود، امروز در نتیجه فعالیت شبکه های اجتماعی تنها شاهد فشار از پائین هستیم و قدرت چانه زنی از بالا دیگر معنایی ندارد.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در اهمیت حضور در فضای مجازی، افزود: ایشان در بیان اخیر خود نیز از طلاب و روحانیان خواستند تا از تبلیغ و ترویج دین در فضای شبکه های اجتماعی غافل نبوده و حکومت نیز در آن غایب نماند.
شهریاری اضافه کرد: در نتیجه فعالیت شبکه های اجتماعی، امروزه پیام انقلاب اسلامی پس از سه دهه به جهان صادر و حتی جنگ هم در این بستر شکل گرفته و از این رو حکومت ها باید به یک بازآفرینی مناسب رسیده، در غیر این صورت حاکمان موفقی نخواهند بود.
معاون رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه باید تلاش کرد تا با توسعه خدمات الکترونیک ابزارهای انسانی را کاهش تا عدالت و قسط محقق شود، گفت: در عین حال نیز باید تهدیدهای این حوزه را مدیریت تا از فتنه های استکبار جهانی و دشمنان آن دور، حتی پیام انقلاب خود را هم صادر کنیم.
طرح ابلاغ الکترونیکی در سال جاری به صورت پایلوت در دو استان قزوین و فارس اجرایی می شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=49501
false
true