true
اقتصادتهران: زمانی که صحبت از غذای سالم میشود همه فقط به غذاهای خانگی اشاره میکنند؛ اما چند سالی است که حتی غذاهای آماده و فستفودهایی با استفاده از مواد غذایی سالم برای انسان تهیه شده و مواد غذایی مضر همچون مواد غذایی فرآوری شده مثل کالباس و سوسیس در تهیه آنها جایی ندارد. در بسیاری از کشورهای جهان، غذاهایی که با استفاده از مواد غذایی ارگانیک و یا گوشتهای سالم تهیه میشود، طرفداران زیادی دارد چرا که انسانها به تاثیر غذای سالم در سلامتی و تناسب اندام خود پی بردهاند.
دکتر محمد رسول مظاهری اصل، فوق تخصص تغذیه در این باره میگوید: غذای سالم از تولید مواد اولیه تا شیوه پخت و مخلفات آن را شامل میشود. اینکه فردی یک غذای سالم میپزد اما کنار آن از نوشابه و سسهای پر چرب صنعتی یا برای دسر هم چند نوع مواد قندی استفاده میکند، سلامت غذای اصلی را از بین برده و خود باعث چاقی و به خطر افتادن سلامت بدن میشود. او در ادامه به غذاهای فستفودی اشاره کرده و میافزاید: در تمامی دنیا غذای فست فودی با چاقی و به خطر افتادن سلامت مساوی است.
حال اگر بتوانیم در تهیه همین فستفودها موادی را به کار ببریم که مضرات فستفودهای کنونی را نداشته باشد و شیوه تهیه آن هم سالم باشد، دیگر سلامت انسان به خطر نمیافتد. این متخصص تغذیه با ذکر مثالی بیان میکند. به عنوان مثال فلافل ک غذای پرطرفداری در ایران است از نظر تغذیهای غذای خوبی نیست چرا که مواد آن کالری کافی را به بدن نمیرساند و شیوه پخت آن هم مشکل دارد. فلافلیها در بسیاری موارد بهداشت را رعایت نکرده و روغنی که مورد استفاده قرار میگیرد، در برخی موارد تا ۱۵ روز هم تعویض نمیشود. دکتر مظاهری با تاکید بر اینکه فستفودهایی در اروپا وجود دارد که از گوشت انواع ماهیها و پرندگان استفاده میکنند، میگوید: اگر بتوان جایگزینی برای سوسیس و کالباس پیدا کرد و گوشتهای سالم مانند ماهی و گوشت پرندگان را جایگزین این نوع مواد کرد، بخش زیادی از زیان فستفودها کاسته میشود.
در حقیقت باید در فستفودها به سراغ استفاده از گوشتهای طبیعی برویم تا مواد پروتئینی صنعتی. این استاد تغذیه با اشاره به اینکه نظارت بیشتر وزارت بهداشت در فستفودها از بروز مشکلاتی مانند چاقی و بیماریهای ناشی از آن جلوگیری شود، میافزاید: همچنین فرهنگسازی درباره ایجاد و توسعه فستفودهای بدون سوسیس و کالباس باید انجام شود تا به این وسیله فرهنگ سالمخواری در ایران نهادینه شود. در اروپا نیز هم اکنون به جای تبلیغات منفی درباره فستفودها، آنها را به سمت استفاده از مواد پروتئینی طبیعی مانند گوشت ماهی و پرندگان سوق میدهند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=20155
false
true