×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۵ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
شناورهای صیادی خارجی در تملک شرکت‌های ایرانی هستند

اقتصادتهران: رئیس سازمان شیلات ایران گفت: شناورهای موجود در آبهای فراساحلی ایران مربوط به شرکت های ایرانی است و شیلات ایران هیچ نوع قراردادی با سایر کشورها از جمله چین برای صید فانوس ماهیان ندارد.

با وجود تکذیب‌های مکرر سازمان شیلات مبنی بر اینکه هیچ مجوزی برای صید ماهیان آب های سرزمینی ایران به شناورهای خارجی داده نشده است، محمدعلی حسن‌زاده معاون امور بندری و مناطق ویژه اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی بیست و هفتم مردادماه درباره فعالیت کشتی‌های صیادی چینی در آب های خلیج فارس و دریای عمان تصریح کرد: چینی‌ها قراردادی در قالب اجاره بلندمدت با شیلات دارند.

به گفته وی، این کشتی ها از فناوری صید ماهی در عمق ۲۰۰ متری برخوردارند که این فناوری در میان شناورهای صیادی ایران وجود ندارد.

در واکنش به این موضوع، «حسن صالحی» امروز (دوشنبه) در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: حضور هر نوع شناور صیادی کشورهای دیگر را در آب های ایران و قرارداد آنها با سازمان شیلات ایران را تکذیب می‌کنم.

وی با یادآوری اینکه صید فانوس ماهیان از سال ۱۳۹۵ آغاز شده است، گفت: حضور شناورهای صیادی در عمق ۲۰۰ متری برای صید این گونه از ماهیان در حقیقت شناورهایی با پرچم ایران هستند و هیچ شناور خارجی برای بهره برداری در آبهای فراساحلی ایران حضور ندارد.

معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: مجوز صید به شرکت های ایرانی داده شده است و هیچ مجوزی تاکنون به شرکت‌های خارجی نداده و نمی‌دهیم.

صالحی اظهار داشت: ممکن است شرکت‌های ایرانی شناورهای خود را از کره، چین، تایلند، ژاپن و یا کشورهای اروپایی خریداری یا اجاره بلندمدت کرده باشند.

وی به تردد شناورهای باری نیز اشاره کرد و گفت: ممکن است برخی شناورهای باری به تجهیزات صید مجهز و در آب های فراساحلی برداشت کنند.

معاون وزیر جهادکشاورزی اظهار داشت: سازمان شیلات ایران به ۲۶۱ شناور موافقت اصولی برای صید داده است اما تنها ۹۰ شناور در آب‌های فراساحلی برای برداشت فانوس ماهیان در عمق ۲۰۰ متری فعالیت دارند.

به گفته صالحی، موافقت اصولی فعالیت این شناورها توسط سازمان شیلات ایران صادر می شود اما مجوز هر مرحله از صید برعهده استان هرمزگان است که مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد زیرا ذخایر دریایی به طور مرتب مورد ارزیابی توسط تحقیقات شیلات ایران قرار می گیرد تا مدت صید و حتی ممنوعیت های سالانه مشخص شود.

صالحی تصریح کرد: تمامی این شناورها دارای پرچم ایران و متعلق به شرکت‌های ایرانی هستند و نامشان در یکی از بنادر ایران ثبت شده و تحت نظارت سازمان بنادر هستند.

وی علت اجاره بلند مدت این شناورها را هزینه‌های مالی بالای آنها دانست و گفت: اکنون ۷۰ درصد این شناورها خریداری شده و ۳۰ درصد اجاره بلند مدت دارند که ممکن است از تامین مالی خارجی (فاینانس) استفاده کرده باشند.

صالحی اضافه کرد: اکنون حدود ۲۲۰۰ نیرو در این شناورها اشتغال به کار دارند که بخشی از این پرسنل خارجی هستند زیرا ایران دانش فنی و تکنولوژی استفاده از این شناورها را ندارد.

معاون وزیر جهادکشاورزی در عین حال گفت که سازمان شیلات در تلاش است تا در یک برنامه پنج ساله و از طریق آموزش نیروی انسانی در استان هرمزگان، نیروهای ایرانی را جایگزین نیروهای متخصص خارجی کند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches