×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۱۸, ۱۴۰۳, ۱۰:۰۶ ب٫ظ
true
true
سهم نمی فروشیم مگر به اضطرار

اقتصادتهران: مجموعه‌ای از شرکت های ریز و درشت از دامداری های کوچک تا شرکت های بزرگ نفتی در پرتفوی سازمان وجود دارد که باید در جهت بهینه سازی آن اقدامات لازم صورت بگیرد که این کار به طور مدام انجام می گیرد اما برای رسیدن به این هدف سازمان تأمین اجتماعی قطعاً بورس را خراب نخواهد کرد.

برای بهینه سازی پرتفوی تأمین اجتماعی برنامه داریم اما رویکرد فروش سهم فقط برای تأمین منابع مالی جز در شرایط اضطرار در دستور کار ما نیست.

به گزارش سنا، نائب رییس هیأت مدیره تامین اجتماعی با حضور در تحریریه سنا، ضمن بیان مطلب فوق درباره معاملات بورسی این سازمان گفت: یک بخشی از سهم هایی که بابت دیون توسط دولت به ما پرداخت شده یا در دولت قبل خریداری شده در سبد بهینه سازمان نیست بنابراین به دنبال بهبود پرتفوی سازمان هستیم.

علی حیدری با تأکید بر زیان ده بودن برخی شرکت های تأمین اجتماعی خاطر نشان کرد: مجموعه ای از شرکت های ریز و درشت از دامداری های کوچک تا شرکت های بزرگ نفتی در پرتفوی سازمان وجود دارد که باید در جهت بهینه سازی آن اقدامات لازم صورت بگیرد که این کار به طور مدام انجام می گیرد اما برای رسیدن به این هدف سازمان تأمین اجتماعی قطعاً بورس را خراب نخواهد کرد.

وی با اشاره به تلاش هیأت مدیره و مدیرعامل جدید سازمان تأمین اجتماعی برای تأمین منابع مالی گفت: طی دوره رکود همکاران ما در بخش تأمین منابع، به کمک بخش وصولِ حقِ بیمه های تأمین اجتماعی توانستند بیشترین نیاز به نقدینگی را رفع کنند و فروش برای تأمین منابع خود سازمان بسیار کم بوده است.

وی با بیان اینکه تأمین اجتماعی بیشتر از فروش به فکر خرید سهم در بهترین فرصت ممکن است، اظهار داشت: طبیعتاً یکی از ویژگی های بیمه گرهای اجتماعی حرکت به سمت سهم هایی با نقدشوندگی و سوددهی بالا و ریسک پایین است که این امری سهل الممتنع است بنابراین نیاز به دقت عمل بالایی دارد.

این مقام مسوول توضیح داد: سازمان از یک طرف باید خدماتی را به مشتریان خودش ارائه بدهد و از طرفی این خدمات باید به روز هزینه اش پرداخت شود که قابل تعویق نیست بنابراین نیاز به منابع مالی دارد به خصوص اینکه دولت، ۹۳ هزار میلیارد تومان به تأمین اجتماعی بدهکار است.

حیدری گفت: سازمان تامین اجتماعی، توان مالی خیلی بالایی برای خرید سهم ندارد و نمی تواند منابع جدیدی برای این امر در نظر بگیرد اما با شرایط جدیدی که پس از تحریم شکل می گیرد و بازگشت رونق به بازار، امیدواریم با جذب بیشتر درآمدهای بیمه ای بخشی از این درآمد را به خرید سهم اختصاص بدهیم.

وی با بیان اینکه تأمین اجتماعی از دیرباز به دنبال ورود سرمایه هایش به بورس بوده درباره جایگاه تأمین اجتماعی در بازار سرمایه، اظهار داشت: مطالبات تأمین اجتماعی از دولت بعضاً در قالب سهام و مالکیت شرکتها به سازمان واگذار شده است بنابراین سازمان سهم بزرگی در بازار سرمایه دارد و در زمان شکل گیری بازار سرمایه جزو مجموعه هایی بوده که به تقویت بازار سرمایه کمک کرده و هم اکنون بالغ بر ۷۰ درصد از سرمایه های تأمین اجتماعی در بورس سرمایه گذاری شده و یکی از بازیگران و فعالان اصلی بورس است.

حیدری در ادامه به تفاوت بیمه گرهای اجتماعی با سایر حقوقی ها اشاره کرد و گفت: بین حقوقی ها و خصولتی ها با تأمین اجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد که بعضاً به آن توجه نمی شود. سازمان تأمین اجتماعی یک نهاد عمومی غیر دولتی است که منابعش مال مردم است و سهامدارانش ۴۰ میلیون بیمه شده در سطح کشور است.

وی ادامه داد: بین ما و بنیادهای تعاونِ وابسته به مراکز نظامی یا بنیادها و نهادهای انقلاب اسلامی تفاوت وجود دارد. آنها هم نقش و سهم بزرگی در اقتصاد دارند اما آنها پایه منابع است و منابع بعد از آن مال بیت المال است که در این مجموعه ها جمع شده و با آن کار می شود اما منابع سازمان تأمین اجتماعی متعلق به شرکای اجتماعی خودش است بنابراین نمی توان آنرا با نهادهایی چون بنیادهای تعاون و… مقایسه کرد.

حیدری تصریح کرد: در دنیا و در کشورهای که از نظر اقتصادی پیشرفته هستند، سعی کردند رانت را از اقتصادشان حذف یا به حداقل برسانند اما در همین اقتصادهای پیشرفته همان رانتهای حداقلی را به سازمان های بیمه گر اجتماعی می دهند که سهامدارش تعداد زیادی از مردم است و اگر قرار هم باشد نفعی حاصل شود به عموم مردم می رسد.

وی در پایان به یکی از مشکلات سازمان تأمین اجتماعی درخصوص واگذاری سهام اشاره کرد و گفت: نظام تصمیم ساز علیرغم اینکه به ما توصیه کرد که بروید در بورس اما لوازم آن را نمی پذیرد. به عنوان مثال ما سهاممان را وارد بورس کردیم اما هنوز بابت شرکتی که در بورس واگذار کردیم و الان کمتر از ۱۰ درصد سهام شرکت را در اختیار داریم و کرسی مدیریتی در آن نداریم باید برویم به مجلس و مراکز نظارتی جواب بدهیم.

نائب رییس هیأت مدیره سازمان تأمین اجتماعی تصریح کرد: در شرکت هایی تسلط مدیریتی نداریم اما انتظارات نهادهای نظارتی و دستگاه های اجرایی مثل گذشته است چون هنوز نهادهای عمومی غیر دولتی به خوبی در کشور ما تعریف نشدند و ماهیت و تفاوت هایشان با بخش دولتی برای خیلی از ارکان نظام مشخص نشده است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches