×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۳۱ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true
سرمایه گذاری خارجی در ایستگاه پایانی نمایشگاه بیستم نفت

اقتصادتهران: در حالی که فردا( شنبه) آخرین روز نمایشگاه بیستم نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی است که بیش تر مدیران نفتی و مسوولان صنعت نفت و گاز کشور در این نمایشگاه حضور داشته و یا از آن بازدید کردند. آنچه بیش از همه به چشم می خورد حضور گسترده شرکت های خارجی به ویژه شرکت های چینی است که رنگ و بوی خاصی به نمایشگاه داده است.

اما مدیران نفتی در چند روز برگزاری این نمایشگاه با حضور در ستاد خبری ضمن بیان دستاوردهای این صنعت پاسخگوی سوالات خبرنگاران بودند به طوری که دکتر معظمی، معاون وزیر در برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیروکربوری و مهندس سید عماد حسینی، معاون وزیر نفت در امور مهندسی در روز پنجشنبه با برگزاری نشست های خبری به ارائه گزارش عملکرد پرداختند. از سوی دیگر، مهندس شعبانپور، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس و مهندس عراقی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران روز گذشته با حضور در ستاد خبری نمایشگاه به بیان توضیحاتی درباره آخرین وضعیت صنعت نفت در کشور پرداختند.

افزودن بیش از ٨٠ میلیون مترمکعب دیگر به ظرفیت تولید گاز کشور

در حالی که هم بسیاری از پروژه های نفتی به خصوص در پارس جنوبی به دلیل کمبود اعتبار با برخی مشکلات مالی روبروست، مسوولان نفتی بر انجام پروژه های پاس جنوبی تاکید دارند به طوری که به نظر می رسد تمرکز اصلی در سال ٩٢ و ٩٣ بر فازهای اولویت نخست پارس جنوبی بود باشد و به دلیل همین تمرکز و تلاش صورت گرفته ای که تا کنون صورت گرفته باعث شده تا پروژه فاز ١٢ پارس جنوبی (معادل سه فاز) شد تکمیل شود.

در حالی که پروژه های فازهای ١۵ و ١۶ و ١٧ و ١٨ را نیز برای افتتاح و بهره برداری در سال ٩۴ در حال آماده شدن است، مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از تحقق برنامه تولید روزانه ۶ میلیارد فوت مکعب گاز از هفت فاز اولویت اول پارس جنوبی تا پایان سال خبر داد.

وی در نشستی در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد پارسال این شرکت، اظهار کرد: اولویت گذاری انجام شده برای فازهای نیمه کاره پارس جنوبی شرایط اجرایی را بهبود بخشید و توانستیم با تمرکز بر پروژه ها پیشرفت خوبی داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به افزایش تولید ١٢٠ میلیون مترمکعبی گاز از محل فازهای اولویت نخست پارس جنوبی در سال ٩٣ اظهار کرد: امسال نیز از محل به ظرفیت اسمی رساندن این فازها و نیز فازهای ١٩ تا ٢١ پارس جنوبی بیش از ٨٠ میلیون مترمکعب دیگر به ظرفیت تولید کشور افزوده می شود؛ از این رو با تحقق این امر، شاهد محقق شدن قول ٢٠٠ میلیون مترمکعبی تولید گاز در سالهای ٩٣ و ٩۴ خواهیم بود.

البته قرار بود فاز ١١ پارس جنوبی به عنوان یک پروژه مستقل در کنفرانس لندن مطرح شود که با توجه به مرزی بودن و اعلام آمادگی شرکتهای داخلی برای توسعه این میدان، هم اکنون برنامه ریزی برای توسعه و مذاکره با شرکتهای داخلی برای این فاز در حال انجام است ضمن آن که پیش بینی می شود تا اواخر خرداد ماه امسال قرارداد حفاری چاههای فاز ١١ پارس جنوبی با شرکتهای داخلی امضا شود.

همچنین در خصوص مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در باره افت فشار احتمالی در فازهای اولویت نخست پارس جنوبی به بیان توضیحاتی پرداخت و گفت: به طور معمول افت فشار در چاههای تازه حفاری شده پس از یک سال آغاز می شود که این مشکل با انجام عملیات اسیدکاری چاهها رفع می شود؛ به عنوان مثال هم اکنون این عملیات درباره چاههای فازهای ١۵ و ١۶ آغاز شده است.

تولید ۴٧٠ میلیون مترمکعبی گاز از پارس جنوبی

همچنین با توجه به تولید ۴٧٠ میلیون مترمکعبی گاز تا پایان سال ٩۴ از مخزن مشترک پارس جنوبی در صورت تامین منابع مالی امید می رود اختلاف تولید ایران با قطر در این میدان کاهش می یابد.

این در حالی است که مرزی بودن و تکمیل شدن زنجیره تولید در فازهای اولویت دوم پارس جنوبی مهمترین عوامل انتخاب و تمرکز شرکت نفت و گاز پارس بر روی فازهای باقیمانده است به گونه ای که امسال بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته بیش از ٢ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت برای پارس جنوبی منتشر می شود.

در خصوص آخرین وضع مذاکرات صورت گرفته با شرکت صدرا و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در مورد تسریع در ساخت ١٠ سکوی فازهای ١٣، ٢٢ تا ٢۴ و ١٧ و ١٨ ،مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در مورد اظهار داشت: از پارسال تاکنون مذاکراتی با این شرکتها داشته ایم و پیشنهادی مبنی بر به کارگیری توان شرکتهای فعال در بخش فراساحل برای تسریع در ساخت این سکوها داده شده است.

منابع مالی مهمترین چالش کنونی شرکت نفت و گاز پارس به شمار می رود که در اینباره، شعبان پور گفت: امیدواریم با پشتیبانی کارفرما و تدبیر مدیریت حاکم در صنعت نفت این چالش رفع شود وانگهی راه اندازی فازهای اولویت دوم با توجه به پیچیدگی مراحل نهایی ساخت این فازها یکی دیگر از چالشهای ما به شمار می آید.

ضرورت برنامه ریزی برای مصرف گاز در خارج از کشور

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران یکی دیگر از متولیان صنعت گاز کشور است که روز گذشته با حضور در ستاد خبری نمایشگاه از صدور خدمات فنی مهندسی در خصوص توانایی طراحی، نگهداری و ایجاد شبکه‌های گازرسانی در خارج کشور خبر داد.

در حالی که میزان مصرف گاز در کشور روزانه ۶٠٠ میلیون متر مکعب است و میزان تولید طبق برنامه ریزی ها قرار است به یک میلیارد مترمکعب می رسد که به گفته مسوولان برای مصرف آن باید برنامه ریزی شده تا همه این گاز تنها در داخل کشور مصرف نشود.

در همین رابطه، معاون وزیر نفت اظهار کرد: از نظر زمانی هدف کشور این بوده که تولید نفت داشته باشد و صادر کند و همزمان چیزی کنار نفت در حال استخراج بود که در واقع گاز بوده و آن را می‌سوزاندیم.

شرکت ملی گاز در جهت ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز و بومی سازی و ایجاد خودکفایی کالا اقدامات بسیاری انجام داده است که در همین رابطه، عراقی با بیان اینکه به هیچ وجه در زمینه گاز رسانی از مرحله ایستگاه تقویت فشار به بعد به خارجی‌ها نیاز نداریم، گفت: خوشحالیم که در پنجاهمین سالگرد تاسیس شرکت ملی گاز بگوییم ١٠٠ درصد اقلام مورد نیاز در زمینه گاز رسانی در داخل کشور تولید می‌شود.

صادرات ۲۰ میلیون مازوت و گازوییل در سال ۹۴

اما روز پنجشنبه نیز دو تن از معاونان وزیر نفت در کنفرانس هایی جداگانه به بیان دیدگاه های خود در رابطه با وضعیت این صنعت پرداختند.

با وجودی که تحریم ها بر اقتصاد ایران در بخش نفت و انرژی سایه افکنده، صادرات نفت ایران ۸ درصد بیشتر از برنامه تصویب شده مجلس بوده است.

در حالی که هم اکنون شدت مصرف انرژی در ایران ۹ برابر ژاپن، ۲٫۲ برابر عربستان و ۳٫۵ برابر جهان است که زنگ خطری برای اقتصاد کشور است.

معاون وزیر نفت در این خصوص با اشاره به بخشنامه ابلاغی وزیر نفت تاکید کرد که امسال باید در مجموع ۲۰ میلیون تن مازوت و گازوییل صادر شود.

تا پایان پارسال ۸۰ میلیارد دلار پروژه در قالب بند «ق» تبصره ۲ در شورای اقتصاد تصویب شده است که عملیات اجرایی آن امسال آغاز می شود که در این خصوص معظمی، گفت: با اجرای این طرحها که بخشی از آن به بخش گازرسانی اختصاص می یابد، پوشش گازرسانی که تنها ۸۷ درصد کنونی تا سال ۹۷ به ۹۸ درصد می رسد.

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches