true
اقتصادتهران: مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان گفت: سال ۹۴ تولید ناخالص استان ۱۳۸ هزار میلیارد ریال و سرانه تولید ناخالص در همان سال در استان ۱۳۱ میلیون ریال و میانگین کشوری ۱۶۰ میلیون ریال بود که بر این مبنا سرانه استان ۱۸ درصد پایینتر از کشور است.
ابوالفضل عباسچیان روز چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی واحدهای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در استان زنجان با معاون نظارت مالی و خزانهداری کل کشور با اشاره به چند شاخص اصلی که در سطح کشور، مبنای ارزیابی عملکردی استانها است، گفت: از سال ۹۱ در چهار سال منتهی به ۹۴ زنجان، سومین استان کشور از بابت میزان رشد اقتصادی است.
وی سرمایهگذاری صورتگرفته در استان را هفت هزار میلیارد تومان خواند و گفت: حدود سه هزار میلیارد تومان از این میزان، سرمایهگذاری خارجی است.
عباسچیان یادآورشد: طبق اطلاعات مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان زنجان در سال گذشته ۸.۵ درصد و میانگین کشور ۱۲ درصد بود.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری در تابستان سال جاری در استان ۵.۱ درصد و میانگین کشور ۱۲.۲ درصد بود تصریح کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در سال گذشته در استان ۴۲.۶ و در کشور ۴۰.۵ درصد بود.
عباسچیان افزود: نرخ مشارکت اقتصادی در تابستان سال جاری در استان ۴۶.۵ و در کشور ۴۰.۸ درصد و نرخ تورم در سال گذشته در استان ۲۵.۳ و میانگین کشور ۲۶.۹ درصد بود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان زنجان با اشاره به وضعیت صادرات و واردات استان زنجان گفت: میزان صادرات استان زنجان در سال گذشته ۲۰۲ هزار تُن به ارزش ۵۳۰ میلیون دلار بود که ۴۰ درصد نسبت به سال ۹۶ رشد داشت.
عباسچیان اظهار داشت: واردات استان در سال گذشته ۳۸۴ هزار تُن به ارزش ۳۰۸ میلیون دلار بود و تقریبا ۱۰۰ درصد واردات استان مواد اولیه و ماشینآلات است و کالای مصرفی، وارد نمیکنیم.
وی با اشاره به آمار صادرات و واردات استان طی هشت ماهه سال جاری، خاطرنشان کرد: صادرات استان طی این مدت ۸۸ هزار تن به ارزش ۱۶۲ میلیون دلار و واردات استان ۲۵۳ هزار تن به ارزش ۲۴۴ میلیون دلار است.
عباسچیان با اشاره به سهم اشتغال در بخشهای مختلف گفت: سهم اشتغال کشاورزی در استان ۳۰.۳ درصد، در کشور ۱۷.۷ درصد، بخش صنعت استان ۳۳.۱ درصد، کشور ۳۲ درصد، بخش خدمات در استان ۳۶.۶ و کشور ۵۰ درصد است.
وی با اشاره به ارزش افزوده در بخشهای مختلف افزود: سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی در استان ۱۹ و در کشور ۱۰ درصد، بخش صنعت استان ۳۴.۶ و در کشور ۳۸.۶ درصد و بخش خدمات استان ۴۶.۵ و در کشور ۵۱.۵ درصد است.
عباسچیان با بیان اینکه رتبه استان زنجان در بهبود فضای کسب و کار از ۲۲ به ۱۳ و طی سالهای اخیر به رتبههای دوم و سوم کشور رسیده است، گفت: استانهای گیلان و آذربایجان غربی اول و دوم هستند که منطقه آزاد دارند.
وی تصریح کرد: اگر مناطق آزاد از این استانها کسر شود، زنجان اولین استان به این لحاظ محسوب می شود.
وی اظهار داشت: شمار سرمایهگذاران خارجی تحت پوشش قانون استان ۱۲ مورد با حجم ۵۷۶ میلیون دلار و اشتغال ۳۷۰۱ نفر است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=173453
false
true