×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۳۱ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true
رییس کل بانک مرکزی: خروج اقتصاد از رکود آغاز شد

رئیس کل بانک مرکزی از آغاز خروج اقتصاد از رکود خبر داد و گفت: برنامه بانک مرکزی افزایش عرضه ارز است اما این به معنی تثبیت نرخ ارز نیست.

ولی‌الله سیف در بیست‌وچهارمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی که با محور چهارچوب سیاست پولی و الزامات خروج از رکود تورمی به مدت دو روز در سالن اجلاس سران برگزار خواهد شد، به تشریح برنامه‌های بانک مرکزی پرداخت و اظهار داشت: مهمترین هدف اقتصادی دولت جبران رشد منفی اقتصادی سال‌های قبل و تبیین روش‌های مناسب برای خروج از رکود تورمی است. وی با بیان اینکه تا زمانی که افت درآمد سرانه جبران نشود و فعالان اقتصادی از ثبات سیاست‌های اقتصادی دولت مطمئن نشوند اولویت برای رشد اقتصادی خروج از رکود است، افزود: برای کنترل تورم به صورت عمیق باید طرحی تدوین شود که سیاست‌های ناشی از تولید تورم برای تولید را به حداقل برساند.

رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: محور سیاست‌های پولی تا زمان خروج از رکود سخت‌گیری در پایه پولی و تسریع دسترسی به منابع بانکی برای بخش تولید خواهد بود.

سیف با بیان اینکه در سال ۹۲ عملکرد اقتصادی دولت بیانگر تقویت ارزش پولی، خروج بازار ارز از تلاطم و اصلاح کاهش انتظارات تورمی بوده است، تصریح کرد: آثار تورمی ناشی از اصلاح قیمت‌های انرژی در ماه‌های گذشته بسیار محدود بوده و توسط بانک مرکزی کنترل شده است. وی با بیان اینکه با فرض وقوع شوک‌های قیمتی انتظار می‌رود سیر بهبود شاخص های اقتصادی نه‌تنها ادامه یابد بلکه تقویت شود، گفت: نرخ تورم از ۴۰٫۲ درصد در پایان سال ۹۲ به ۳۴٫۷ درصد و در اردیبهشت‌ماه ۹۳ به ۳۰٫۲ درصد کاهش یافت. در عین حال تورم نقطه به نقطه نیز به ۱۶٫۶ درصد رسیده است که این بیانگر ادامه روند کاهشی نرخ تورم است.

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه مدیریت انتظارات تورمی موجب آرامش بازار کالا و رفتارهای پس‌اندازی آحاد مردم شده است، عنوان کرد: این سیاست به کاهش نرخ تورم آتی منجر خواهد شد.

سیف درباره نوسانات نرخ ارز در بازار توضیح داد: متوسط نرخ اسمی ارز در بازار آزاد در پایان اردیبهشت‌ماه به ۳۰۸۹۴ ریال رسیده که در قیاس با خرداد ۹۲ که ۳۱۶۴۶ ریال بوده ۲٫۴ درصد کم شده است. وی با بیان اینکه تحولات بازار ارز به لحاظ کاهش نوسانات بازار بوده است، افزود: انحراف معیار نرخ ارز در این مدت به میزان ۷۶ درصد کاهش یافته است. این امر از ریسک فعالیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری می‌کاهد.

رئیس کل بانک مرکزی تجدیدنظر در سال پایه حساب‌های مالی از ۱۳۷۶ به ۱۳۸۳ را از دیگر اقدامات بانک مرکزی برشمرد و عنوان کرد: رشد اقتصادی سال ۹۱ براساس سال پایه ۷۶ در دو مرحله برآورد شده که در مرحله اول به ۵٫۸- درصد رسیده که رشد ارزش افزوده کشاورزی در این مدت ۶٫۳ درصد گزارش شده است.

سیف ادامه داد: با توجه به تغییرات آمار پایه بخش کشاورزی برآورد رشد اقتصادی به سال پایه ۷۶ تجدید نظر شده و به ۶٫۸- درصد رسیده که در این مرحله رشد افزوده کشاورزی ۳٫۴ درصد محاسبه شده است. بنابراین رشد اقتصادی سال ۹۱ پس از اصلاحات کشاورزی و صنعت ۶٫۸- درصد اعلام شده است.

وی با بیان اینکه کاهش رشد ارزش افزوده در سال ۹۲ بهبود رشد اقتصادی را نشان می‌دهد، تاکید کرد: اقتصاد ایران در حال خروج از رکود است؛ با توجه به مهار انتظارات تورمی و افزایش تاثیرپذیری سیاست‌گذاری اقتصادی انتظار می‌رود زمینه جذب نقدینگی در بازار مولد افزایش یابد. وی بار دیگر به پرداخت ۲۳۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال ۹۲ از سوی سیستم بانکی اشاره کرد و افزود: در نتیجه پایبندی به اقتصاد پولی تغییر مناسبی در رشد نقدینگی ۹۲ حاصل شده است و بررسی متغیرهای عمده با سال ۹۱ نشان می‌دهد کنترل نسبی رشد نقدینگی در این تاریخ توسط بانک مرکزی به خوبی انجام شده است.

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches