چهارشنبه, ۸ مهر , ۱۴۰۵
اقتصاد تهران

رشد اقتصادی کشور در کل منفی ۴.۲ است

۳ شهریور, ۱۳۹۸ - ۰۸:۲۶

رشد اقتصادی کشور در کل منفی ۴.۲ است

اقتصادتهران: وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: در طول سال‌های گذشته رشد اقتصادی متاثر از میزان فروش نفت بود اما سهم نفت در اقتصاد زیاد نیست ولی نقش آن فراوان است.

فرهاد دژپسند روز شنبه در نشست ماهیانه جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به میزان تاثیر نفت بر اقتصاد کشور افزود: شکی نیست که این فشارها و محدودیت ها در رشد اقتصادی تاثیر داشته است.

وی در مقایسه اقتصادهای کشورهای منطقه با اقتصاد کشورمان، گفت: رتبه اقتصادی ایران در جهان هجدهم، ترکیه دوازدهم و عربستان سعودی رتبه شانزدهم را دارد. چرا بین ما و ترکیه این فاصله وجود دارد؟ در حالی که در سند چشم انداز باید اقتصاد اول منطقه باشیم که با فرایند اقتصادی فعلی کشور نمی‌توانیم به آن دست پیدا کنیم.

دژپسند افزود: درآمد سرانه نسبت به قدرت خرید در اواسط دولت یازدهم؛ ۱۷ هزار دلار بود که اکنون با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد ایران به ۶.۵ هزار دلار کاهش یافته که البته درآمد سرانه کشور های منطقه هم به همین نسبت کاهش داشته اند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به درآمد سرانه با دلار سال ۲۰۱۰ گفت: درآمد سرانه ایران ۱۷ هزار دلار، عربستان ۵۰ هزار دلار، ترکیه ۲۲ هزار دلار و امارات ۶۴ هزار دلار بود، در حالی که رتبه اقتصادی ایران و ترکیه بالاتر از سه کشور دیگر است. این نشان می دهد اقتصاد مولد پویاتر از اقتصادهای نفتی است.

وی اضافه کرد: رتبه ایران در شاخص بین المللی کسب و کار در اوایل دولت یازدهم ۱۵۲ بود که تا رتبه ۱۱۸ کاهش یافت، روند اصلاحات اقتصادی ادامه دارد ولی سرعت کافی را تحت فشارهای اقتصادی ندارد به همین دلیل به رتبه ۱۲۸ برگشتیم.

دژپسند با بیان اینکه در چندین شاخص اقتصادی نیز رشد بیست تا چهل درصدی داشتیم ولی در کل ۴ رتبه تنزل کردیم افزود: در حال حاضر رشد اقتصادی در کل منفی ۴.۲ است ولی در اقتصاد بدون نفت رشد منفی ۲.۲ است که نشان می‌دهد می توان بر اقتصاد بدون نفت تکیه کرد.

وی ادامه داد: باید مشخص شود که تحریم ها و دیگر عوامل هر کدام چه میزان از نظر کمی بر رشد اقتصادی کشورمان تاثیر داشته است، کسانی که سهم نفت در اقتصاد را ناچیز می دانند باید به شاخص های رشد در سال های فروش نفت در حد متعارف بوده مراجعه کنند. به طور واضح نفت تاثیر مستقیم در درآمد سرانه و رشد اقتصادی دارد.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها