×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۱, ۱۴۰۳, ۳:۰۹ ب٫ظ
true
true
رتبه نخست ایران در بخش هوافضا در میان کشورهای اسلامی

اقتصادتهران: رییس پژوهشگاه هوافضا گفت: ایران در حوزه هوافضا در میان کشورهای اسلامی رتبه اول را داشته و در دنیا در جایگاه ۱۳ قرار دارد.

 به گزارش اقتصادتهران، فتح‌الله امی، روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، نام‌گذاری این هفته با عنوان «هفته جهانی فضا» را از افتخارات جمهوری اسلامی ایران دانست و اظهار داشت: پیشنهاداتی در حوزه نامگذاری روز فضا از سوی آمریکا، روسیه و ایران در سازمان ملل ارائه شد که در نهایت با پیشنهاد ایران مبنی بر نام‌گذاری هفته جهانی فضا موافقت شد.

رئیس پژوهشگاه هوافضا با اشاره به این‌که امروزه زباله‌های فضایی برای اکثر کشورها دردسرساز شده است، گفت: اکنون ۱۷۰ میلیون قطعه زباله در فضا رها شده که ۲۰ هزار قطعه آن‌ بزرگ‌تر از توپ تنیس و ۵۰۰ هزار قطعه بزرگ‌تر از توپ پینگ پنگ است.

این زباله‌ها با سرعت ۸.۷ کیلومتر بر ساعت در مدار زمین می‌چرخند که حتما باید برای آن‌ها کاری انجام داد. ما باید به دنبال سوخت‌های دوستدار طبیعت مانند «بیو» و «بایو» باشیم وگرنه طبق پیش‌بینی‌ها تا سال دو هزار و ۶۰۰ میلادی زمین به گلوله آتش تبدیل خواهد شد.

وی اضافه کرد: زباله‌های فضایی به معضل بزرگی برای زمین تبدیل شده‌اند و اگر به فکر راه‌حلی برای آن نباشیم، بر اساس پیش‌بینی‌ها تا چند صد سال دیگر زمین به گلوله آتش تبدیل خواهد شد.

رئیس پژوهشگاه هوافضا با تأکید بر این‌که این پژوهشگاه جزو پنج پژوهشگاه برتر ملی و ۲۰ پژوهشگاه برتر جهانی قرارگرفته است، گفت: ایران در حوزه هوافضا در میان کشورهای اسلامی رتبه اول را داشته و در دنیا در جایگاه ۱۳ قرار دارد.

رئیس پژوهشگاه هوافضا با تأکید بر اینکه در ۲۰ سال آینده بدون فناوری‌های فضایی نمی‌توانیم زندگی کنیم، تصريح کرد: به‌عنوان ‌مثال عملکرد موبایل‌ها مدیون ماهواره‌هایی است که پرتاب می‌شود.

امی با اشاره به ساخت ماهواره دوستی و همینطور «شریف ست» که متخصصان دانشگاه شریف آن را طراحی و ساخته‌اند، خاطرنشان کرد: ما اکنون توانستیم سایت توانمند پرتاب فضانوردان فضایی را بسازیم و در پرتاب این ماهواره‌ها از آن استفاده کنیم.

امی با اشاره به اینکه پرتاب ماهواره پیام نتیجه یک کارتیمی حدود ۱۰۰ نفره از هیات علمی دانشگاه و متخصصان حوزه فضایی و ۱۲سال فعالیت دردانشگاه امیرکبیر بوده است، گفت: پرتاب این ماهواره یک تست ارزشمند برای ماهواره بر و فضاپیمای ما بود؛ ماهواره بر سیمرغ که پیام را با خود به فضا برد، فناوری عظیمی در طراحی آن به کار گرفته شده بود.

رئیس پژوهشگاه هوافضا ادامه داد: ماهواره «آت ست» که توسط دانشگاه امیرکبیر طراحی و ساخته شد و آن را به اسم پیام نامگذاری کردند، توسط ماهواره بر سیمرغ پرتاب شد، این پرتاب دستاورد بزرگی در حوزه فضایی برای ما است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches