×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۴ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
دمیدن جان تازه در کالبد کشاورزی ایران با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا

اقتصاد تهران- مهرداد عسگری: از بین رفتن اراضی کشاورزی در ایران سرعت گرفته و متاسفانه بسیاری از کشاورزان ایرانی با ناامیدی از زمین‌های بی حاصل، کار کشاورزی را رها کرده‌اند و این در حالی است که فناوری‌های جدید حوزه نانو این توانایی را دارد که این زمین‌ها را احیا کرده و کشاورزی ایران را دوباره احیا کند. در حال حاضر گروهی به رهبری “شرکت سرزمین سبز نانو رشد” که نماینده انحصاری و رسمی “شرکت لند گرین تایوان” است در حال کار کردن بر روی این مقوله در ایران است به طوری که تاکنون به نتایج مطلوبی نیز دست یافته‌اند به طوری که غنی سازی فضای تنفسی گیاهان کشاورزی در این طرح مد نظر قرار گرفته است به طوری که رطوبت، نور، اتمسفر و دمای مورد نیاز گیاهان در شرایط خاص تامین تا از نابود شدن زمین‌های مرده کشاورزی جلوگیری به عمل آید.

در واقع بهبود روابط بین المللی کشور باعث شده تا ایران بار دیگر شاهد ورود تکنولوژی‌های روز دنیا باشد تا با استفاده از نانو و ریززیست فناوری‌ها در قدم نخست اقدام به واردات کودهای آلی و زیستی از کشور تایوان کرده است و به صورت مشترک این کودها بومی سازی شده و با استفاده از نیروی جوان و کمک شرکت‌های دانش بنیان داخلی در کشور تولید شوند.

بر همین اساس طی بازدیدی که خبرنگاران توسط این شرکت از اراضی ساری انجام دادند در جریان تاثیر مثبت این اقدامات قرار گرفتند و در همین رابطه شهاب جوهری شیرازی، مدیرعامل شرکت سرزمین سبز نانو رشد، به ارائه گزارشی از آنچه در حال انجام است پرداخت و در جمع خبرنگاران گفت: تا کنون پروژه‌های کشاورزی به صورت مشترک در حال انجام و سرمایه گذاری خوبی در این بخش صورت گرفته است. وی با اشاره به موفقیت آمیز بودن طرح برداشت برنج در منطقه ساری تصریح کرد: بر این اساس قصد داریم گیاهان را در برابر بلایای طبیعی و همچنین شوری خاک مقاوم سازی کنیم تا از این رهگذر کشاورزی ایران مجددا احیا شود و در واقع از آنجا که عناصری چون فسفات و پتاسیم برای خاک زمین‌های کشاورزی بسیار حیاتی هستند و در دنیا نیز به این نکته پی برده‌اند که این کمبود در خاک باید بوسیله فناوری‌ها و دانش جدید جبران شود که متاسفانه رویکرد سرمایه گذاری در حوزه کودهای شیمیایی این روند را با مشکل مواجه کرده است.

اول

جوهری شیرازی با بیان این که خاک و گیاه نیز مانند انسان نیاز به پزشک و درمان دارد گفت: کشور ما برای رسیدن به حاصلخیزی خاک وافزایش رشد گیاهان ارگانیک نیازمند استفاده از فناوری‌های جدید است و چنانچه دانش جدید نانو به کمک آب و خاک ایران بیاید می توان تا میزان ۳۰ درصد به تولید محصولات کشاورزی افزود.

این فعال حوزه کشاورزی نانو با تاکید بر این که مجموعه تحت مدیریتش قصد دارد با احداث کارخانه، محصولات مورد نیاز این شیوه کشاورزی را بومی سازی کند گفت: با چنین رویکردی هیچ احتیاجی به واردات دانش و یا محصولات مورد نیاز کشاورزی نانو نخواهیم داشت و چنانچه متولیان حوزه کشاورزی در دولت به اهمیت مقوله نانو زیست در کشاورزی پی ببرند می توان کشاورزی کشور را احیا کرد.

به گفته جوهری شرکت تحت مدیریت وی تاکنون با مرکز تحقیقات نانو بیوتکنولوژی قرارداد همکاری انعقاد کرده و با مرکز تحقیقات برنج هم وارد مذاکره و همکاری شده است.

افزایش برداشت کشاورزان با اجرای طرح‌ بومی سازی کود

بر پایه این گزارش، الکساندر براسلاوسکی (Alexanrder Braslavski) رییس هیات مدیره شرکت لند گرین در خصوص اقداماتی که انجام شده و نیز برنامه‌های در دست اجرای این شرکت در ایران اظهار داشت: در حال حاضر پروژه بزرگی در تایوان در حال انجام است که برای تغذیه گیاهان استوار بوده و در آن از فناوری‌های زیادی استفاده شده است به طوری که تغذیه گیاهان کاملاً با روش‌های مبتنی بر نانو در حال انجام است.

وی افزود: ما به ایران آمدیم چون شرایط ایران با سایر مناطق در کشورهای دیگر متفاوت است و از آنجا که بحت تغییر اقلیم بحث روز دنیاست بر آن شدیم تا نسبت به انتقال این تجربه و فناوری در ایران کارهایی به انجام برسانیم.

دوم

براسلاوسکی با بیان آن که می‌توان خاک‌های غیر حاصلخیز را درمان کرد یادآور شد: این مجموعه با تمرکز بر روی هدایت و ابداع روش‌های پیشرفته کشاورزی ارگانیک با استفاده از نانو و ریز زیست فناوری‌ها در گام نخست به واردات کودهای آلی و زیستی با برند نوالند اقدام کرد و سپس طبق توافق‌های به عمل آمده با شرکت لندگرین به صورت مشترک این کودها را بومی سازی کرده و آن را به تولید رساند.

وی با تاکید بر این که در این اقدام ترکیبی منحصر به فرد از ریز مغذی‌ها و عناصر پرمصرف شامل اسید هیومیک، اسید فولویک، اسید سوکسینیک و همچنین اسیدهای امینه و ترکیبات نانو بوجود آمده است اظهار کرد: این ترکیبات خلق شده نه تنها برای انسان‌ها، حیوانات، حشرات، آبزیان  و دام و طیور مضر نیست بلکه چرخه طبیعی تولید محصولات ارگانیک را به بهترین مدل‌ها مهیا می‌کند.

این محقق و کارشناس حوزه کشاورزی نانو همچنین گفت: ترکیب “نوالند” درخاک ایجاد رسوب نمی کند و دارای ویژگی‌های اداپتوژنیک یا سازش زاست که مقاومت گیاهان را در برابر استرس افزایش می‌دهد.

گفتنی است کشاورزان ایرانی در منطقه مازندران با اجرای این طرح موفق شده‌اند از یک زمین کوچک بایر به میزان ۸ تن گندم و جو برداشت کنند به گونه‌ای که پیش از این از زمین‌های مجاور آماده و به اصطلاح زنده در این منطقه تنها ۶ تن محصول تولید شده بود و اینک از زمین بایر محصولی بیشتر برداشت شده است که نشان دهنده توفیق این طرح است.

لازم به ذکر است این طرح تاکنون غیر از ساری در شهرهای آبیک و نیز رامهرمز اجرایی شده و البته پیش از هر اقدامی، خاک مورد آزمایش قرار می‌گیرد به طوری که به گفته براسلاوسکی، با اجرای فناوری‌های نانو در کشاورزی، کشاورزان تنها به مقوله کاشت و برداشت تمرکز کرده و سایر امور با استفاده از این تکنولوژی‌ها انجام خواهد گرفت.

به نظر می‌رسد از آنجا که مشکلات آب و هوایی یکی از مشکلات جدی در زمینه بین‌المللی بوده و این یک تهدید برای کشور به شمار می‌رود، استفاده از فناوری‌های نوین در مقوله کشاورزی به احیای زمین‌های غیر حاصلخیز کمک شایانی کرده و کشاورزی ایران جان تازه‌ای بگیرد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches