true
اقتصادتهران: علی ربیعی با بیان اینکه خروج ترامپ از برجام نه موجب زیان سیاسی میشود و نه در بلندمدت در اقتصاد کشور تاثیرگذار است، گفت: قطعا به شرایط قبل از برجام برنمیگردیم.
علی ربیعی در گفتگو با مهر، با اشاره به تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای خروج از برجام اظهار کرد: این تصمیم از دو جنبه سیاست خارجی و سیاست داخلی قابل بررسی است. در سفری که چند روز پیش به دانمارک به عنوان یکی از کشورهای اروپایی داشتم دولت این کشور از برجام حمایت کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه غالب کشورهای اروپایی و ۵ طرف دیگر برجام از این توافق بین المللی حمایت میکنند افزود: با خروج ترامپ از برجام دستاوردهای هستهای ایران همچنان پابرجاست؛ ضمن اینکه به شرایط قبل از برجام هم برنمیگردیم، چرا که تحریمهای شورای امنیت وجود نخواهد داشت؛ ائتلاف برای جنگ علیه ایران هم وجود ندارد و کشورهای اروپایی به هر سیاقی برای ماندن در برجام برای خود خطمشی و مرز مشخص کردند.
این عضو کابینه دولت دوازدهم ادامه داد: افکار عمومی دنیا، ایران را مقصر نمیداند؛ افکار عمومی آمریکا به ویژه طبقه نخبه و روشنفکر این کشور، ترامپ را مقصر ایجاد این جو روانی و خروج این دولت از برجام می دانند؛ حاکمیت آمریکا حتی حزب جمهوریخواه نیز مخالفتهای زیادی با این تصمیم ترامپ کردند.
ربیعی با بیان اینکه با خروج ترامپ از برجام چهره زشت آمریکا بیشتر نمایان شد گفت: به جای اینکه اعلام کنیم «خروج آمریکا از برجام» باید بیان کنیم «خروج ترامپ از برجام». هر چند دولت آمریکا از برجام خارج شد اما بخش قابل توجهی از افکار عمومی آمریکا با این تصمیم مخالف است. بر اساس یک نظر سنجی ۶۵ درصد مردم آمریکا مخالف خروج این کشور از برجام بودند.
وی با تاکید بر اینکه به هر حال از جنبه سیاست خارجی قطعا به شرایط قبل از برجام و منشور سازمان ملل برنمیگردیم، درباره پیامدهای داخلی تصمیم آمریکا برای خروج از برجام افزود: از جنبه داخلی هم ملت ایران روانشناسی خاصی دارند و امروز در مقابل تهدید همبستهتر شده اند. به ویژه وقتی مردم مشاهده می کنند رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی در مقابل این تصمیم و در کنار تندروترین و خشنترین جناج آمریکا بیشترین شادمانی را میکنند، تعصب ملی بیش از پیش نمایان میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه در شرایط جدید، اتکاء به توان داخلی به ویژه در صنایع بزرگ مانند نفت، گاز و پتروشیمی بیشتر خواهد شد، ادامه داد: قدرت ملی و اندازه تولید ملی ما وابسته به نیروی کار است و ساختارها را باید به نوعی آماده کنیم که با کار و تلاش، قدرت ملی را افزایش دهیم تا کاستیهای ناشی از جذب سرمایه خارجی را با افزایش توان داخلی جبران کنیم.
این عضو کابینه دولت اظهار کرد: همگام با ایرانیان داخل کشور، تعصب ملی در بین ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز افزایش پیدا کرده است و می توانیم از ظرفیتهای هم میهنانمان در خارج از کشور نیز استفاده کنیم.
ربیعی با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشورنیز گفت: به همان میزان که برای جذب سرمایه خارجی در کشور تمرکز شده، می توان از ظرفیتهای ایرانیان مقیم خارج نیز استفاده کرد.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره نگرانی فعالان اقتصادی و مردم در خصوص آثار احتمالی این اقدام بر اقتصاد ایران گفت: مردم نباید نگران باشند؛ ایران در ارتباط با تصمیم اخیر ترامپ زیان نخواهد کرد. نه زیان سیاسی کردیم و نه در بلندمدت زیان اقتصادی خواهیم کرد. البته ممکن است در کوتاه مدت این تصمیم به لحاظ روانی، آثاری مقطعی در اقتصاد داشته باشد اما در بلندمدت هیچ تاثیر منفی بر اقتصاد ما ندارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه مردم ایران شرایط بسیار سختتر از این را در ادوار گذشته تجربه کرده اند، گفت: به اعتقاد من آن چیزی که تحریمکنندگان ایران می خواهند این است که فضای رعب و وحشت در میان مردم ایجاد کنند.
این عضو کابینه دولت ادامه داد: این نکته نباید فراموش شود زمانی که آمریکا در برجام بود بیتعهدی میکرد و از جانب این کشور تصمیمات موثر و تسهیل کنندهای در راستای اجرای مفاد مورد توافق برجام مشاهده نمیشد؛ بنابراین با خروج این کشور از برجام، نگران بابت سرنوشت اجرای برجام وجود ندارد.
ربیعی افزود: ما باید صبور باشیم و در داخل انسجام خود را افزایش دهیم. در دنیای سیاست این تصمیمات عمری ندارند؛ ضمن اینکه ایران در منطقه مزیت و برتری دارد و تحولات بزرگ منطقه به نفع ایران است. اتفاقا شکنندگیهای داخلی تحولات به ظاهر خوب منطقه بویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس بسیار زیاد است. از طرفی این کشورها از نظر دموکراسی و حقوق مردم دچار نقطه ضعفهای بنیادینی هستند که به زیان خودشان خواهد بود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=120841
false
true