×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۳۱ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true
درس‌هایی از آتش‌سوزی پتروشیمی ماهشهر برای صنعت بیمه

اقتصادتهران: ماه گذشته واقعه آتش سوزی پتروشیمی ماهشهر مهمترین رویداد بود. اهمیت بالای این رخداد تا این اندازه بود که وزیر نفت شخصا در ستاد مهار آتش مشارکت نمود و به شکر خداوند متعال و همت و دلاوری کارشناسان و آتش نشانان عزیز این آتش سوزی مهار و سرمایه های ملی کشور در آن منطقه حفظ شد. اما این واقعه حاوی نکات آموزشی فراوانی برای چندین حرفه و مشاغل است.

برای صنعت بیمه کشور و برای بیمه گران ایرانی این آتش سوزی یک تجربه است. گرچه بنا به گفته جناب آقای مهندس زنگنه وزیر نفت دراستودیوی خبر ساعت ۲۲شبکه یک سیما ,رخدادهای مشابه ای قبلا در صنعت نفت داشته ایم ولی در آن زمان,,شبکه مجازی تلگرام,, وجود نداشت تا موضوع بیشتر زیر نظر باشد.

بر اساس گفته های وزیر نفت پس صنعت بیمه تجربیات خسارتهای مشابه در گذشته را داشته اما به نظر می رسد تفاوت آن حوادث با این حادثه اخیر از حیث انتقال بخش اعظم ریسک به شرکت های بیمه اتکایی بین المللی باشد.

بر اساس خبرهای ۲۴ساعت گذشته بنظر می رسد که تمامی این ریسک در داخل کشور نگهداری شده و بین دوازده شرکت بیمه این سهم نگه داری توزیع شده است. شرکت سهامی بیمه ایران با  ۶۰در صد سهم نگه داری رتبه اول و لیدر و مابقی نیز در سایر اعضا تسهیم شده است. نخستین برآورد از میزان خسارت ۶۰ میلیون یورو اعلام شده که با محاسبه و تبدیل به ریال این میزان خسارت حجم خسارت واقعه را نشان می دهد. البته هنوز مشخص نشده بر اساس قرارداد بیمه بین بیمه گران و بیمه گذار سهم بیمه گر از این میزان خسارت چند درصد است؟!

اما آنچه مسلم است حجم مالی خسارت رخداده برای بازار بیمه کشور قابل توجه است.

گرچه کارشناسان مجرب بیمه مرکزی ایران بعنوان مقام ناظر و بیمه گر اتکایی این گونه ریسک ها و نیز شرکت های بیمه حاضر در این کنسرسیوم از دانش فنی و اطلاعات به روز برخوردارند و بر ریسک های بخش نفت و انرژی اشراف کامل دارند و مسلط بر بازار در این بخش هستند اما این واقعه نشان داد که پتانسیل ریسک و زیان در بخش اقتصادی صنعت نفت بالاست و لذا تجمیع پوسش ها در سطح ملی و توزیع جهانی نشدن آن به صلاح نیست.

واقعه آتش سوزی پتروشیمی بندر ماهشهر یک تجربه بسیار گرانبها را به مدرسین و کارشناسان صنعت بیمه کشور نشان داد که در پذیرش و نگه داری ریسک های تاسیسات نفتی و پتروشیمی فقط نمیتوان به دانش بیمه گری متکی بود و فی الواقع مدیریت چنین ریسک هایی به تنهایی به دست و از عهده شرکت های بیمه خارج است و به شدت نیاز به همکاری دقیق کارشناسان HSE و آتش نشانی وجود دارد. اولی برای تلاش در جهت رخ ندادن حوادث و پیشگیری و دومی برای مقابله و مهار حوادث در سریعترین زمان ممکن به منظور جلوگیری از گسترش دامنه خسارت.

 لطفا یک بار ۶۰ میلیون یورو را در نرخ امروز یورو در بازار ارز تهران ضرب کنید و رقم به دست آمده را بر اساس سهم نگه داری هر شرکت بیمه حاضر در کنسرسیوم مشخص کنیم آنگاه باید منتظرتحلیل این موضوع باشیم که برخی از شرکت های این کنسرسیوم توانایی جبران خسارت های متداوال بیمه نامه های صادره جاری را دارند!؟

آیا در ایفای تعهدات آنها خللی وارد نمی شود!؟

 به نظر میرسد صنعت بیمه کشور پس از این واقعه اولین درس تلاش بر تاسیس هرچه سریعتر شرکت ملی اتکایی برای توزیع هرچه بیشتر این ریسک ها و نیز ارتباط و انتقال این چنین ریسک هایی به شرکت های بین المللی اتکایی به منظور حفظ سرمایه و پتانسیل شرکت های بیمه داخلی راهکار اصلی خواهد بود. خوشبختانه فضای پس از برجام و استقبال بیمه گران اتکایی برای همکاری با صنعت بیمه کشور ایجاد این شرایط را هموار نموده است. ماموریت مهم صنعت بیمه حفظ توانمندی اقتصاد کشور و بازگردانیدن شرایط به قبل از وقوع حوادث است. مهمترین رکن آن توزیع مناسب ریسک در سطح ملی, و بین المللی است، صنعت بیمه کشور و بیمه مرکزی ایران این درایت و توانمندی علمی و تجربی را به شایسته ترین وجه دارند.

حمیدرضا حاجی اشرفی؛ دبیر و سخنگوی انجمن کارشناسان صنعت بیمه کشور

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches