true

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با تبیین مهمترین اقدامهای این شرکت در سال ۱۴۰۳ از تکمیل طرحهای نیمهتمام، کاهش قاچاق سوخت و افزایش تولید فرآوردههای نفتی بهعنوان برنامههای سال ۱۴۰۴ نام برد و گفت: خط قرمز صنعت پالایش در دولت چهاردهم، کاهش عدد اکتان بنزین است.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از وزارت نفت، محمدصادق عظیمیفر افزود: از همین رو مجوزهای ارفاقی کاهش کیفیت اکتان بنزین را متوقف و به جای آن، بر افزایش تولید بنزین با کیفیت تمرکز کردهایم، ما بهدنبال افزایش همزمان کمیت و کیفیت فرآوردههای نفتی هستیم.
وی تصریح کرد: سال ۱۴۰۳ توانستیم بهطور پایدار میانگین تولید بنزین پالایشگاهها را از ۹۷ میلیون لیتر در روز به ۱۰۵ میلیون لیتر افزایش دهیم که این افزایش حدود ۸ میلیون لیتری تولید بنزین از طریق استفاده از ظرفیت خالی واحدهای بنزینسازی حاصل شد، در عین حال با استفاده از اقدامهای دیگر مانند افزایش ۱۰۰ هزار بشکهای خوراک پالایشگاهها در روز نیز توانستیم تولید فرآوردههای اصلی را افزایش دهیم.
عظیمیفر اضافه کرد: مقدار تولید بنزین یورو ۴ و یورو ۵ و نفتگاز یورو ۴ و یورو ۵ نیز در ۶ ماهه دوم ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سالهای گذشته افزایشی بوده است، همچنین یکی از دستاوردهای مهم صنعت پالایش در سال ۱۴۰۳ بهرهبرداری از واحد هیدرو کراکر پالایشگاه آبادان در آبان بود؛ این واحد پیش از این افتتاح شده بود اما راهاندازی نشده بود و با بهرهبرداری از این واحد توانستیم ۴ میلیون لیتر نفتگاز یورو ۵ از آن تولید کنیم.
وی ادامه داد: افزون بر این با توجه به اینکه یکی از اولویتهای اصلی ما ارتقای کیفیت است، در پالایشگاه شیراز واحد ایزومریزاسیون را به بهرهبرداری رساندیم و با استفاده از آن توانستیم کیفیت تمام بنزین تولیدی این پالایشگاه را به یورو ۵ ارتقا دهیم. این اقدامها نهتنها کیفیت، بلکه بهرهوری را نیز افزایش داده است و بدون نیاز به سرمایهگذاریهای کلان و تنها از طریق افزایش بهرهوری طی مدت کوتاه ۶ ماهه توانستیم با استفاده از همگرایی و همافزایی موجود بین بخشهای مختلف صنعت، ظرفیت تولید را بهاندازه یک پالایشگاه جدید مانند پالایشگاه شهید سلیمانی افزایش دهیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره طرحهای این شرکت اظهار داشت: از ابتدای دولت چهاردهم، ۲۴ طرح اصلی و اولویتدار را که در بخشهای تولید و انتقال پیشرفت بالایی داشتند شناسایی کردهایم. تمرکز ما این است که این طرحها را به اتمام برسانیم و از آغاز طرحهای جدید و بدون پیشرفت واقعی خودداری کنیم، چرا که اولویت ما تکمیل طرحهای نیمهتمام است.
وی با یادآوری تلاش کارکنان این شرکت برای تأمین سوخت در روزهای سخت و سرد سال ۱۴۰۳ ادامه داد: نگاه عامیانه جامعه بر این است که سوخت مایع بهنحو مطلوب تحویل نشده و ذخایر نیروگاهی خالی بوده است؛ باید تأکید کنم که حجم ذخیره مفید قابل بهرهبرداری مخازن نیروگاهها حدود ۳.۳ میلیارد لیتر است و سال ۱۴۰۳ بهصورت تقریبی چهار بار مخازن نیروگاهها پر و دوباره تخلیه شدند و اینگونه نبود که سوخت مایع به نیروگاهها تحویل نشده باشد و در واقع، عامل اصلی ذخایر خالی نیروگاهی، مصرف بیش از اندازه نفتگاز بوده است.
معاون وزیر نفت از قاچاق سوخت بهعنوان یک چالش جدی که سالهاست گریبانگیر کشور را گرفته است، یاد کرد و گفت: ریشه اصلی قاچاق سوخت تفاوت قیمت است، بهطور مثال، نفتگازی که در کشور با قیمت ۳۰۰ تومان به ناوگان و مصرفکنندگان عرضه میشود، در آن سوی مرزها به قیمت ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان معامله میشود، از این رو هیچ کسبوکاری در کشور اقتصادیتر از قاچاق سوخت نیست، ما بهطور فعالانه در تلاشیم قاچاق را اگر چه نمیتوان صفر کرد، به حداقل برسانیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=300731
false
true