یکشنبه, ۱۶ آذر , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

حمایت از دانش‌ بنیان‌ها و تقویت تأمین مالی زنجیره تولید

۴ فروردین, ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۹

حمایت از دانش‌ بنیان‌ها و تقویت تأمین مالی زنجیره تولید

اقتصادتهران: رئیس‌کل بانک‌مرکزی با تأکید بر حمایت قاطع از دانش‌بنیان‌ها؛ از تأمین مالی زنجیره تولید به عنوان ابزاری موفق برای رونق تولید خبر داد.

به گزارش مهر، علی صالح آبادی با اشاره به نقش تولیدات دانش‌بنیان در اقتصاد ملی و حمایت جدی شبکه بانکی از این حوزه گفت: پول‌پاشی و تزریق بی‌ضابطه تسهیلات بانکی، مشکلات تولید را برطرف نمی‌کند بلکه با تخصیص اعتبارات هدفمند به بخش‌های اقتصادی، می‌توان رونق تولید و اشتغال‌آفرینی پایدار را فراهم کرد.

رئیس‌کل بانک‌مرکزی با اشاره به سخنان و تأکیدات مقام معظم رهبری درخصوص ضرورت اجتناب از پولپاشی گفت: همانطور که مقام معظم رهبری اشاره کردند، پولپاشی مشکلی را حل نمی‌کند و این نکته کاملاً صحیح است. برای مثال اگر تولیدی بدون توجیه اقتصادی باشد، هر میزان پول به آن واحد تعلق گیرد، همچنان خروجی آن بهینه نخواهد بود؛ لذا تولیدی که بازده و صرفه اقتصادی نداشته باشد و از فناوری مناسب و دانش بنیان لازم بهره‌مند نباشد، هرچه پول‌پاشی برایش صورت گیرد در نهایت به هدف لازم نخواهد رسید.

وی با بیان اینکه عوامل بسیاری در تولید نقش ایفا می‌کنند، تصریح کرد: این نگاه که مشکل تولید تنها با پول‌پاشی و تزریق پول برطرف می‌شود صحیح نیست و فرمایش مقام معظم رهبری در راستای تبیین این مسأله است که فقط با تزریق پول نمی‌توان تولید را به حرکت درآورد و ضروری است به توجیه اقتصادی تولید نیز توجه لازم را داشت.

رئیس‌کل بانک‌مرکزی افزود: البته در همان حال باید این نکته را نیز مدنظر قرار داد که با تخصیص اعتبارات هدفمند نیز می‌توان موجبات رونق تولید را فراهم کرد و ما از سال گذشته مقوله تأمین مالی زنجیره تولید را آغاز کردیم تا از ابزارهای اعتباری برای به حرکت درآوردن تولید استفاده شود و این مقوله امسال نیز با قدرت پی‌گرفته خواهد شد.

عالی‌ترین مقام بانک مرکزی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین کارهایی که بانک‌ها می‌توانند در سیاست اعتباری خود در نظر داشته باشند توجه به دو مقوله اعتبار و ضمانت است، بیان کرد: لزومی ندارد حتماً پول به تولید تخصیص دهیم بلکه در این زمینه نقش ضمانت نیز می‌تواند نقش بسیار مهمی را ایفا کند.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها