×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۶ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
حرکت بازار سهام در راستای اهداف رونق

اقتصادتهران: نوسانات شدید شاخص بورس در چند روز گذشته، زمینه‌ساز نگرانی سرمایه‌گذارانی شد که طی سال ۹۹ و ۱۴۰۰ بخش زیادی از سرمایه خود را در این بازار از دست دادند؛ اکنون با وجود افت شدید بازار، اما کارشناسان، بورس را بهترین بازار برای سرمایه‌گذاری می‌دانند و آینده روشنی را برای آن متصور هستند.

به گزارش ایرنا، پس از رکوردشکنی‌های شاخص بورس در سال ۹۹ و عبور از ارتفاع ۲ میلیون واحد شاهد عقب‌نشینی شدید شاخص بورس از این کانال و تداوم روند نزولی آن در این بازار بودیم که این امر زمینه‌ساز ترس سهامداران از سرمایه‌گذاری در بورس و خروج گسترده پول از این بازار بود.

به دنبال فراز و نشیب‌های شدیدی که معاملات بورس در ۲ سال و نیم گذشته تجربه کرد، سرانجام این بازار از بهمن سال گذشته با کمک تلاش گسترده مسوولان دولت سیزدهم و نیز سازمان بورس به ثبات دست پیدا کرد و ضمن کاهش نوسانات شدید در این بازار، شاهد بازگشت رونق به معاملات این بازار بودیم.

بازار سهام از نخستین روز سال ۱۴۰۲ معاملات خود را پررونق آغاز کرد و طبق پیش‌بینی اکثر کارشناسان این بازار در سال جدید، چهره‌ای متفاوت از خود را به سهامداران نشان داد؛ به گونه‌ای که شاخص بورس پس از گذشت ۳۱ ماه بار دیگر در نخستین روز معاملاتی سال جدید قله ۲ میلیون واحد را فتح کرد تا بتواند با تکرار این اتفاق پس از گذشت بیش از ۲ سال، نویدبخش سالی پررونق برای سهامداران باشد.

پرونده معاملات بازار سهام و شاخص بورس در آخرین روز معاملاتی سال ۱۴۰۱ در یک قدمی کانال ۲ میلیون واحد و با عدد یک میلیون و ۹۶۰ هزار واحد بسته شد و پس از عبور از کانال ۲ میلیون واحد برخی معتقد به اصلاح احتمالی شاخص بورس در بازار بودند، این در حالیست که شاخص بورس تحت تاثیر حمایت‌های صورت گرفته از این بازار ضمن تداوم روند صعودی خود، در اواسط اردیبهشت ماه به کانال ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد افزایش یافت.

با رکوردشکنی‌های پیاپی شاخص بورس در فروردین ۱۴۰۲، بازار سهام روز شنبه (۲۶ فروردین ماه) یکی از متفاوت‌ترین روزهای معاملاتی خود را تجربه کرد؛ به گونه‌ای که در پایان معاملات همان روز، ۹۷ درصد نمادها در محدوده مثبت قرار داشتند و فقط ۲۳ نماد با افت همراه شدند.

همچنین تحت تاثیر افزایش چشمگیر حجم و ارزش معاملات رکورد جدیدی از ورود پول حقیقی به بازار از مردادماه ۹۹ تا روز ۲۶ فروردین ماه ثبت شده بود که برخی آن را آشتی حقیقی‌ها با بورس عنوان کردند.

ترس سهامداران از ریزش ۱۲۵ هزار واحدی شاخص بورس در بازار

شاخص بورس که از ابتدای سال جاری روند صعودی را در پیش گرفته بود، سرانجام روز یکشنبه (۱۷ اردیبهشت ماه) با بیش از ۹۵ هزار واحد افت مسیر خود را تغییر داد که به گفته اکثر فعالان بازار ایجاد چنین روندی در بازار پس از رشدهای متوالی شاخص بورس دور از ذهن نبود و نمی‌توان آن را به عنوان خطری برای بازار سهام عنوان کرد.

در دامه چنین روندی، بازار سهام در روز دوشنبه (۱۸ اردیبهشت ماه) افت بی‌سابقه ۱۲۵ هزار واحدی را تجربه کرد که طبق ماده ٣٢ قانون بازار و اوراق بهادار به دلیل افت پنج درصدی شاخص بورس معاملات بازار باید حداکثر تا سه روز کاری تعطیل شود که در این زمینه «مجید عشقی»، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال خبرنگاران اعلام کرد: تعطیلی بازار سهام باید دلایل خود را داشته باشد؛ در دستورالعمل شورای‌عالی بورس هم ذکر شده سازمان بورس مجاز است تا تحت تاثیر برخی شرایط چنین اقدامی را انجام دهد.

به دنبال ترس سهامداران از تداوم روند نزولی شاخص بورس و تکرار تجربه تلخ معاملات بازار سهام در سال ۹۹، گروه اقتصادی ایرنا میزگرد بررسی دقیق افت و خیزهای اخیر بازار سهام را با حضور «حمیدرضا دانش کاظمی»، عضو شورای عالی بورس، «میثم فدایی»، مدیر عامل سابق فرابورس ایران و «محسن خدابخش»، نایب رییس سابق هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار کرد تا ضمن ارزیابی عملکرد دولت سیزدهم در حوزه بازار سرمایه، راهکار مختلف برای بهبود وضعیت بازار سهام و افزایش آگاهی سهامداران برای سرمایه‌گذاری در بورس را مورد تحلیل و بررسی قرار دهد.

نگران وضعیت فعلی معاملات بورس نیستم

در ابتدای این میزگرد خبری، «حمیدرضا دانش کاظمی»، عضو شورای عالی بورس به مقایسه وضعیت بازار در سال ۱۴۰۲ و افت و خیزهای شاخص بورس در سال ۱۳۹۹ پرداخت و اعلام کرد:

از سال ۹۹ به بعد اتفاقاتی در بازار سرمایه رخ داد که هفته‌نگار آن با جزییات دقیق در سازمان بورس وجود دارد و از این طریق می‌توان پارامترهای تاثیرگذار بر بازار در هفته‌ و ماه‌های مختلف را مورد بررسی قرار داد.

مطالعه آنها نشان از آن دارد که بازار سرمایه در آن دوره آبستن اتفاقات مثبت و منفی زیادی بود، این اتفاقات ناشی از مسایل سیاسی و اقتصادی مختلفی بودند که تاثیر زیادی را بر روند معاملات بازار سرمایه ایجاد کردند و باعث خروج بازار از مسیر اصلی خود شدند.

مساله امنیت، خلاصه آن چیزی است که می‌توان آن را در حوزه معاملات بورس خلاصه کرد و در حوزه سرمایه‌گذاری از اهمیت قابل توجهی برخوردارند.

سرمایه‌گذار فرار است و در صورت آسیب به امنیت، شاهد فرار سرمایه‌گذاران از بازار سهام خواهیم بود، ترسو بودن سرمایه‌گذار نخستین جمله در ادبیات مالی است که ویژه بازار سرمایه است؛ بنابراین تصمیم‌گیرندگان بازار سرمایه در دولت، سازمان بورس و اوراق بهادار، مجلس شورای اسلامی و شورای رقابت باید مراقب باشند تا با تصمیمات خود آسیبی به امنیت سرمایه‌گذاران وارد نکنند.

اگر مسوولان هزاران اقدام مثبت به نفع بازار سرمایه انجام دهند اما یک تصمیم عجولانه به ضرر بازار اتخاذ کنند، شاهد پررنگ شدن خاطرات بد در ذهن سرمایه‌گذاران خواهیم بود که این امر باعث می‌شود تا به سختی بتوان دوباره نگاه‌ها را به بازار تغییر داد و اعتماد را به سهامداران بازگرداند.

 

 

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches