true
اقتصادتهران: مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با اشاره به اینکه با توجه به محدودیت های موجود در صنعت خودرو، در حال حاضر هیچ راه حل ممکنی بهتر از عرضه خودرو در بورس کالا نیست، گفت: با عرضه امروز، بیش از ۳۶ هزار دستگاه خودرو از محصولات ایران خودرو در بورس کالا عرضه شده است که سبب جلوگیری از زیان ۲۸۰۰ میلیارد تومانی شده و تقریبا به همین میزان نیز زیان انباشته سال قبل کاهش یافته است.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از ایکوپرس- مهدی خطیبی در میزگرد تخصصی «تبیین و بررسی اثرات عرضه خودرو در بورس کالا»، با بیان اینکه امروز مهمترین مسالهای که در صنعت خودرو با آن مواجه هستیم، قیمتگذاری است، گفت: چرا باید در قیمتگذاری خودرو دخالت شود و چرا شورای رقابت، سازمان حمایت و مصوبه سران قوا، ستاد تنظیم بازار در قیمتگذاری خودرو ایفای نقش میکنند؟
وی با اشاره به اینکه برخی عنوان میکنند که بازار خودرو انحصاری است، اظهار کرد: امروزه در صنعت خودرو، ۳۸ درصد از نظر ریالی و بیش از ۱۲ درصد از نظر تعدادی، سهم بازار متعلق به خودروسازان غیر ایرانخودرو و سایپا بوده و واردات خودرو نیز شکل گرفته است و با توجه به شاخص هرفیندال یا سایر شاخصها آیا در حال حاضر میتوانیم بگوییم این بازار انحصاری است؟
وی تصریح کرد: با عنوان انحصار، قیمتگذاری دستوری در خودروسازی انجام میشود که باید با آن بهصورت ریشهای برخورد شود و جا دارد نخبگان اقتصادی و جوامع دانشگاهی به این موضوع ورود کرده و این موضوع را در قالب پروژه بررسی کنند.
به گفته مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، امروزه بازیگران بسیاری در عرصه صنعت خودرو وجود دارد و با تاکید بر انحصاری بودن این صنعت، در واقع خودروسازان بخش خصوصی را نادیده می گیریم.
وی با اشاره به اینکه به راحتی می توانیم ثابت کنیم که بیش از ۳۵۰ هزار میلیارد تومان طی پنج سال گذشته از جیب خودروسازان، سهامداران و دولت خارج شده است، عنوان کرد: باید بررسی شود که این منابع به کجا رفته است، یک چهارم جمعیت ایران از طریق بورس و سهام عدالت، سهام دار ایران خودرو هستند، یعنی سود و زیان این خودروساز به آنها ارتباط پیدا میکند و ما باید مشخص کنیم که دقیقا از منافع کدام مردم صحبت می کنیم؟ زیرا یک چهارم آنها سهامدار هستند و آمار چهار ماه قبل که حاکی از آن است که بیش از ۳۵۰ هزار میلیارد تومان از جیب آنها خارج شده، باید مشخص شود کجا رفته است؛ از مدیران ارشد سازمان بازرسی کل کشور درخواست کردهام که به این موضوع ورود و شفافسازی کنند.
خطیبی با بیان اینکه تا زمانی که مجبور و مکلف به فروش زیر قیمت تمام شده هستیم، زیان دهی خودروسازان استمرار خواهد یافت، گفت: روز گذشته، حدود ۱۰ میلیون نفر برای خرید خودرو در طرح فروش فوق العاده ثبت نام کرده اند، این در حالی است که شیشه ای تر و شفاف تر از گروه صنعتی ایران خودرو در اطلاعرسانی و ارایه اطلاعات به بازار و مردم وجود ندارد و به همین دلیل بازار به خوبی از قیمت تمام شده محصولات ما آگاه است و در این شرایط بدیهی است که این حجم از استقبال صورت میگیرد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=255633
false
true