true
اقتصادتهران: مدیرعامل شرکت هواپیمایی ایران ایر گفت: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران با توجه به منابع مالی و محدودیتها حداکثر استفاده از توافق نامه ژنو را داشته است و در مدت چهار ماه توانستیم قطعات را خریداری کنیم.
فرهاد پرورش درباره توافق نامه ژنو اظهار کرد: به دلیل محدودیت زمانی و زمان بر بودن تایید قراردادها، ارسال و تعمیر بعضی قطعات زمان بر است.
وی افزود: در مرحله اول یک زمان شش ماه تعیین شده بود و بعد چهار ماه در نظر گرفته شد که در این مدت، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران حداکثر استفاده از توافق نامه را داشته است.
پرورش با بیان اینکه حوزه تحریم بسیار سنگین و وسیع است، تصریح کرد: این تحریمها بسیار ناجوانمردانه در نظر گرفته شده اما تا آنجا که توافق نامه به ما اجازه می داد از آن بهره مند شدهایم.
مدیر عامل شرکت هواپیمایی ایران ایر در ادامه گفت: نقشههای پروازی، تعمیر موتور و قطعات از جمله مواردی هستند که از آن استفاده کردهایم.
وی با اشاره به اینکه در مدت چهار ماه توانستیم قطعات را خریداری کنیم، افزود: تا آنجایی که منابع مالی و محدودیتهای ایجاد شده در بانکها به ما اجازه میداد اقدام به خرید داشتهایم.
تحریمهای صنعت هوایی با قدمتی به اندازه عمر جمهوری اسلامی ایران، قدیمیترین نوع تحریمی است که علیه کشورمان اعمال شده است.
بر اساس توافق ژنو در سوم آذرماه با در نظر گرفتن ارسال قطعات هواپیماهای غیرنظامی به ایران این امید به وجود آمد که سفرهای هوایی همانند همه نقاط دنیا امنترین راه نقل و انتقال مسافران باشد.
هم چنین در متن فارسی توافقنامه هستهای ایران و 1+5 که وزارت امور خارجه کشورمان در پایان مذاکرات ژنو سال گذشته منتشر کرده، طرف غربی در مقابل اقدامات داوطلبانه ایران تعهد کرد «گواهی عرضه و نصب قطعات یدکی برای ایمنی پرواز هواپیماهای غیرنظامی ایران و خدمات مرتبط» را صادر کند. در پینوشت این توافقنامه اشاره شده بود که رفع تحریمهای صنعت هواپیمایی «میتواند دربرگیرنده هر خط هوایی ایرانی تحریم نشده و نیز ایران ایر شود.»
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=13520
false
true