true
اقتصادتهران: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به ارائه توضیحاتی در خصوص سامانه جدیدی که به منظور مقابله با ورود کالای قاچاق طراحی شده پرداخت و گفت: باید توجه داشت که دولت یازدهم در کنترل قاچاق کالا بسیار موفق عمل کرده است؛ به گونه ای که حجم قاچاق از حدود ۲۵ میلیارد دلار به ۱۲ میلیارد کاهش پیدا کرده است. البته این اقدامات حاصل تلاش مشترک همه دستگاههای ذیربط از جمله وزرارت صنعت، معدن و تجارت بوده است.
به گزارش ایسنا، حجم قاچاق از حدود ۲۵ میلیارد دلار به ۱۲ میلیارد در دولت یازدهم کاهش پیدا کرده که حاصل تلاش مشترک همه دستگاههای ذی ربط از جمله وزارت صمت بوده است. ثانیا به دلیل چند وجهی بودن پدیده قاچاق، هریک از دستگاههای مسئول وظایفی دارند که وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در زمینه اقدامات پیشگیرانه و اجرای تکالیف سامانه های مندرج در مواد ۵ و ۶ و ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا موفق بوده است.
طی هفتههای اخیر وزارت صنعت، معدن و تجارت از طراحی سامانه جدیدی برای ارائه کدهای شناسایی مخصوص در زمینه کالاهای تولیدی و وارداتی در سه گروه مختلف خبر داد. بدین ترتیب اینگونه عنوان شد که از اول خرداد امسال انواع دارو (انسانی – حیوانی)، مکملهای دارویی، تجهیزات پزشکی، لوازم آرایشی، تلفن همراه و تجهیزات ارتباطی قابل نصب سیم کارت و دخانیات تنها با نصب کد شناسایی مربوطه مجاز به واردات کالا هستند. همچنین عنوان شد که از اول تیر ماه نیز دیگر گروههای مصرفی ملزم به استفاده از این شناسه خواهند بود.
معاون امور اقتصادی و بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از اعلام اخبار مربوط به این طرح در گفتوگویی با ایسنا به ارائه توضیحات بیشتر در این زمینه پرداخت.
یدالله صادقی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به نظر میرسد با توجه به انتقادات مختلفی که به خصوص در ایام انتخابات ریاست جمهوری در ارتباط با وضعیت واردات کالای قاچاق مطرح شده، وزارت صنعت برای پاسخگویی به منتقدان در اقدامی شتابزده نسبت به راهاندازی سامانهای در این بخش عمل کرده است؟ گفت: قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز حاصل سالها تجربه کارشناسان بخشهای مختلف است که بنیان این قانون در دولت فعلی هم گذاشته نشده و در دولتهای قبلی هم همین قوانین و مقررات وجود داشته است، حتی در دورهای نیز این قوانین مورد بازنگری قرار گرفته است. از سوی دیگر به دلیل چند وجهی بودن پدیده قاچاق هریک از دستگاههای مسئول وظایفی دارند که وزارت صمت نیز در زمینه اقدامات پیشگیرانه و اجرای تکالیف سامانه های مندرج در مواد ۵و۶و۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا موفق بوده است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در دورهای از زمان در دولت گذشته بحث طرح شبنم مطرح شد اما در اجرای این طرح نقایصی وجود داشت که در نهایت منجر به توقف آن شد و پس از آن بار دیگر این قانون در سال ۱۳۹۳ اصلاح شد که البته اصلاح آن هم با هماهنگی تمام دستگاههای مربوطه صورت گرفت.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=81771
false
true