جمعه, ۵ دی , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

تونل توحید محکم ساخته شده و ریزش نمی‌کند

۱۶ شهریور, ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۳

تونل توحید محکم ساخته شده و ریزش نمی‌کند

اقتصادتهران: شهردار منطقه ۲ در واکنش به اخبار منتشر شده مبنی بر ادامه نشت آب و ریزش بخشی از سقف تونل توحید در برخی رسانه‌ها با تاکید بر استحکام تونل توحید گفت: با مشارکت فراسازمانی و پس از ۷۲ ساعت عملیات بی‌وقفه، ترکیدگی لوله‌های آبی که منجر به نشت آب در تونل توحید شده بود شناسایی و برطرف شد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه دو، عزیزاله نظری در گفت‌وگو با شهرنوشت در تشریح عملیات ایمن‌سازی تونل توحید در پی نشت آب از بخشی از سقف این سازه تصریح کرد: پس از دریافت گزارشی از مرکز کنترل ترافیک تونل توحید مبنی بر ریزش آب از سقف این تونل، تمامی عوامل شهرداری منطقه ۲ با هماهنگی ستاد مدیریت بحران و اعلام  آماده‌باش به دستگاه‌های ذی صلاح اقدامات لازم را صورت دادند. به طوری که تمامی مسئولان سازمان‌های آب و فاضلاب، شرکت گاز، برق، پلیس راهور، اورژانس و آتش‌نشانی و دیگر عوامل مرتبط در موقعیت میدان توحید حاضر شدند.

وی با اشاره به اینکه در گام نخست به دلیل ریزش آب در کف تونل، مسیر تردد خودروها لغزنده شده بود، بیان کرد: با هماهنگی پلیس راهور محدودیت‌هایی برای کاهش سرعت خودروها به اجرا در آمد و از تردد موتور سیکلت‌ها جلوگیری به عمل آمد.

 نظری ادامه داد: ابتدا تلاش کردیم تا منشا نشت آب را پیدا کنیم. از همین رو چندین پیش‌فرض در نظر گرفته شد. نخست اینکه نشت آب ناشی از ترکیدگی لوله‌ای از زیرساخت‌های شهری است که در بالای سازه تونل توحید قرار گرفته است.

وی افزود: در نظریه‌های بعدی، کارشناسان احتمال نشت از آب دو قنات دانشگاه تهران و پادگان ارتش را دادند و البته بخشی از آب خام فضای سبز مسیر میانی بزرگراه چمران. از همین رو محدودیت‌سازی در زمینه استفاده از آب در این مناطق اعمال شد.

شهردار منطقه۲ با اشاره به اینکه آب‌های بالادستی را به طور کامل قطع کردیم، اظهار کرد: مسئولان آب و فاضلاب حاضر در صحنه با آزمایش آب‌های نشتی کرده، اعلام کردند که در بررسی‌های صورت گرفته  هیچ افت فشار آبی گزارش نشده است و مشخص شد که آب رها شده مربوط به ترکیدگی لوله‌های آب و فاضلاب نبوده است. در ادامه مسیر دو رشته قنات را نیز دنبال کردیم و مشخص شد که از این دو مسیر نیز آبی منحرف نشده و به سمت تونل نیامده است.

وی با تاکید بر اینکه آب خام بالادستی تونل توحید را نیز کنترل کردیم، عنوان کرد: با همکاری سازمان فنی مهندسی و با استفاده از دستگاه GPR، تمام محدوده ریزش کرده را در عمق بازرسی کردیم و متوجه شدیم که حفره‌های موجود در زمین در کجا قرار دارند تا ترکیدگی لوله‌ها و نشت آب مشخص شود.

به گفته شهردار منطقه ۲ با استفاده از این روش‌ها و با کمک مطابقت دادن نقشه‌های فنی، نقطه‌ای که در داخل تونل توحید ریزش کرده بود شناسایی شد و با توجه به عبور خطوط فشار قوی برق و آب و گاز و با هماهنگی دستگاه‌های مربوطه عملیات سنداژ آب و رفع مشکل آغاز شد.

وی با تاکید بر اینکه تمامی این عملیات با ایمن‌سازی محل صورت گرفته است، تصریح کرد: پس از آنکه حفاری لازم صورت گرفت، مشخص شد که یک شبکه آب و فاضلاب شمالی-جنوبی در مسیر تلاقی با شبکه آب و فاضلاب شرقی-غربی دچار ترکیدگی طولی در مسیر لوله‌ها شده و همین ترکیدگی میزان قابل توجهی آب را در سازه رها کرده است. پس از شناسایی مشکل، با کمک مسئولان آب و فاضلاب حاضر در صحنه مشکل برطرف شد و از شب گذشته تا اوایل صبح تمامی این آب‌های رها شده مهار شدند.

نظری با انتقاد از بروز برخی بداخلاقی‌های رسانه‌ای در روزهای گذشته در پی نشت آب در سازه تونل توحید و انتشار اخبار کذبی مبنی بر ریزش سقف این تونل تصریح کرد: سازه تونل توحید به قدری مستحکم ساخته شده که دچار ریزش نمی‌شود و هم‌اکنون نیز عبور و مرور در این محور دچار هیچ مشکل نیست و با همکاری پلیس راهور ایمن‌سازی‌های لازم صورت گرفته است.

شهردار منطقه ۲ یادآور شد: از لحظه اول ریزش آب و اعلام مرکز کنترل ترافیک با دستور ویژه شهرداری تهران به مدت ۷۲ ساعت تا پایان عملیات تمامی مسئولان شهرداری مربوطه در صحنه حاضر بوده‌اند. هم‌اکنون منشا نفوذ آب شناسایی شده و اگر همچنان شاهد نشت و ریزش آب هستیم، این نشت مربوط به آب‌هایی است که در ساعات گذشته در خاک این بخش از تونل جمع شده است.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها