true
اقتصادتهران: استفاده از ابزارهای نوین بانکی یکی از راههای توسعه تجارت الکترونیکی است به طوری که توسعه و فراگیر شدن تجارت الکترونیکی در بستر یک سیستم یکپارچه الکترونیکی اعم از گمرک الکترونیک، حمل و نقل و بیمه الکترونیکی و استفاده از فن آوری روز IT محقق می شود که سر منشا تمام این امور بکارگیری سیستم های نوین در بانکداری الکترونیک است زیرا در غیر اینصورت راه اندازی کسب و کار الکترونیکی به تنهایی از طریق سیستم بانکی امکانپذیر نیست و مشکلات خاصی دارد.
در این راستا سرعت، قیمت و کیفیت در ارائه خدمات نوین بانکی از اهمیت خاصی برخوردار است به طوری که این ۳ عامل از اصلی ترین عوامل بکارگیری خدمات نوین در نظام بانکی محسوب می شود و باید در کنار هم عمل کنند که در غیر اینصورت تحقق اقتصاد مقاومتی با چالش مواجه خواهد شد.
بکارگیری سیستمهای نوین، افزایش رضایت مردم و مشتری مداری را به همراه دارد و این در حالی است که استفاده از سیستم های مبتنی بر IT بوروکراسی اداری را کاهش داده و از همین رو بانکها باید تلاش کنند تا امنیت سرویسهای خود را ارتقا داده و نگرانیهایی که ممکن است در برخی افراد به واسطه امکان تخلف در بستر IT به وجود آمده است را از بین ببرند.
رشد سریع بانکداری الکترونیکی مدیون پروژه هوشمند سازی کارتهای سوخت و نیز اجرای برنامه هدفمندی یارانههاست به گونهای که درجریان پروژه هدفمندی و نیز کارت هوشمند سوخت، مردم مجبور شدند تا از کارت اعتباری استفاده کنند که این امر موجب فراگیر شدن بکارگیری سیستمهای نوین بانکی شد و در نهایت توسعهای که امروزه شاهد آن هستیم ماحصل انجام مبادلات الکترونیکی در بستر IT است که علاوه بر کاهش در هزینهها موجب صرفه جویی در زمان انجام امور نیز شده است.
توسعه بانکداری الکترونیک در سالهای اخیر با چالشهایی همراه بوده است به طوری که بخشی از این چالشها به تحریمهای گذشته سیستم بانکی مربوط است و بخشی دیگر به آماده نبودن سیستم برای سرویس دهی منظم و تمام وقت مربوط میشود.
در حالی تحریمهای بانکی برداشته شده که هنوز امکان استفاده از کارتهای اعتباری بینالمللی در کشور فراهم نشده و از سوی دیگر زیر ساختهای ارتباطی به طور کامل توسعه و گسترش نیافتهاند.
به هر حال امید میرود که با رفع مشکلات نظام بانکی، امکان استفاده از آخرین سیستمهای نوین بانکی بیش از گذشته در کشور فراهم گردد.
سید حمید حسینی، عضو هیات رئیسه کمیسیون رقابت، خصوصی سازی و سلامت اداری اتاق بازرگانی ایران
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=38174
false
true